środa, 23 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Netster i ich obiecanki

Czy miał ktoś do czynienia z tą firmą czy tylko mi tak się zdarzyło? choć wątpię mianowicie staram się ja jak i moi znajomi o założenie internetu dzwonimy do kierownika tej firmy jak narazie nie przynosi to rezultatu a dlaczego ? dlatego ze przedstawiciel tej firmy cały czas obiecuje i nic w tym kierunku nie robi .Jak do niego dzwonimy to mówi że w tym tygodniu już będzie zakładał internet ale ile już tych tygodni minęło.I tak zwodzi nas ten pan już od 4 miesięcy .Dla mnie jest to chore i dałem se już z tym spokój wolę nie mieć internetu niż kogoś ciągle prosić .A szef tej firmy jest osobą nie odpowiedzialną cały czas zwodzi .Czy ktoś miał do czynienia już z tym panem? .Czy ten pan też tak kogoś zwodził ?.Jak oceniacie tą firmę bo ja jak narazie to nie mam dobrego zdania o tym ale to chyba mentalność Łomży bo w niej to każdy prawie szef firmy to 70 % kłamie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Netster i ich obiecanki

Ja mam netstera ogolnie jestem zadowolona, ale co do szefa to zgadzam sie z toba, moja mama oplaca internet za 3 miesiace z gory,a oni co miesiac przysylaja kwitki z jakims zadluzeniem mimo,ze moja mama ma podtwierdzenie uiszczania oplat i nie raz byla juz z wizyta u szefuncia, ktoregoi wlasnie nigdy nie moze zastac!!!

ja mam z stokrotki tam na górze za komputerami i z nimi nie było problemu może tam ale nie pamiętam co to za firma

Korzystam z Internetu od 1997 r. (jeszcze z czasów modemowych).
Jakieś cztery lata temu założyłem neostradę (wcześniej za free w pracy- iadomo 80 gr za min to nie mało).
I była tragedia, na start dostawało się ok. 70 wirusów, tak na przywitanie. Jak był problem i dzwoniło się na niebieską linię, to nie daj Boże aby odebrała kobieta, bo ciemna masa i nie miała pojęcia, faceci troszkę lepiej. Ale co z tego jeśli ciągle był zrywany sygnał, łącznie z odłączaniem linii, a jako że to w pracy to i pracować nie było można.
Od ok. 2 lat mam netstera 1mb, i powiem szczerze, parę awarii było, nie powiem, ale w ciągu 24 godzin naprawili. Co do płatności, to rzeczywiście, czasami przychodzi "dziwna" korespondencja, ale jak zapłacone to można olać przecież. Sygnał "czysty", nawet filmiki ciągnąć można, bez ograniczeń, z tego co wiem u innych dostawców potrafią zablokować p2p.
Ogólnie jak na łomżyńskie warunki to nie najgorzej. U nas chyba nigdy nie będzie takiego wyboru jak w dużych miastach, wszystkie szybkie łącza idą z daleka, a to przez Ostrołękę, a to przez Zambrów.
Aby gorzej nie było.
Ogólnie rzecz biorąc, Polecam...

ja również nie mogę narzekać na tą firmę, czasami im się zdarza jak każdej innej firmie udzielającej tego typu usługi, że coś wysiądzie ale naprawa usterek u nich jest momentalna.

Ten szefuńcio to naprawdę nie poważny człowiek ciągłe wymówki to pogoda zła to nie ma tego to tamtego .Myślałem że w tych czasach to zabiega się o klienta skończyły się czasy że klient musiał zabiegać

Ja tam nie mam z nimi problemów. Kiedyś jak inne kierownictwo było to była masakra ale teraz jest wszystko OK.
A co do tych kwitków,że opłacasz za 3 miechy z góry - to normalne,że przesyłają.

Tommek apropo złej pogody to chyba niechciał byś wychodzić na dach w wichurę albo stać z wiartarką na deszczu chyba to by było nie poważne. A to że czasami czegoś niema to normalne. w łomzy nie kupisz wszystkiego, czasami trzeba kożystać z czegoś co się nazywa poczta i nie zawsze przynosi paczki na czas i z tego co wiem to jest największa firma pod względem klijętów także jest chyba sporo awarii. i zawsze trafi się ktoś kto powie że za długo czekał.

DaroPL przez 4 miesiące zła pogoda zawsze było to śmiech

Wiecie co ja mam neta od kilku lat w IST i nigdy nie ma zadnych klopotow. Tak na marginesie to chyba zadna firma w Łomży szybko nie zaoferuje takiego transferu jak IST

Tommek z ludźmi trzeba umieć rozmawiać. 4 miechy czekałeś hehehhe
Się mówi twardo. :)

Długo miałam internet za sprawą firmy Netster (jeszcze jak siedzibę miała na ul.Wojska Polskiego, nie wiem czy jeszcze tam jest). Różnie bywało. Denerwowało to,że skontaktować się z nimi nie można było w razie awarii - albo nikt nie odbierał, albo sekretarka automatyczna.
Jednak po upływie czasu trwania pierwszej umowy podpisałam aneks na następne dwa lata, bo nie miałam możliwości korzystania z usług z innej firmy.
Definitywnie podziękowałam, zrywając umowę, gdy okazało się, że nie otrzymuję tego, za co płacę.
Potwierdzam, że korespondencję wykazującą zadłużenie, mimo regularnego płacenia abonamentu, również otrzymywałam.

Tommek dobrze ale wiesz o tym żę taka firma ma mase zgłoszeń i zawsze wszystko jest umówione. a u Ciebie trzeba było postawić gdzieś nadajnik bo inaczej raczej szybko by podłączyli. Tak???

DaroPL myślę że przez 4 miesiące to nie wiem jak ale to można było podłączyć bez problemu i nie trzeba żadnego nadajnika stawiać .Ale widać że ta firma to jacyś oszuści jakieś mętliki z rachunkami .No to nie dziwię się że z szefem nie można się dogadać i jest osobą nie odpowiedzialną

Ja nie moge narzekac na firme Netster.A mam juz ten internet od prawie 3 lat.Zawsze przyjezdzaja gdy jest problem z sygnalem lub gdy np.nie otwieraja sie strony.Kiedys strasznie lalo,a oni na dach mojego domu wchodzili,zeby antene wymienic...To sie nazywa poswiecenie...Ogolnie jestem zadowolona,choc czasami sila sygnalu zmienia sie z excellent na good:)Ale dziala,wiec nie martwie sie tym.

Ja też polecam, jeszcze niedawno miałam iPlusa, ale za dużo nerwów przez niego straciłam, a z netstera wszystko działa idealnie, także polecam

Połowa z was to pewnie rodzina ,kogoś z firmy. Ja mam od kilku lat neostrade i jeszcze nigdy nie miałem problemów z sygnałem.Mam kilku kolegów którzy też chcieli założyć w tej firmie internet tzn. w nestrze i takie same mieli problemy co TOMMEK.

Zgadza się królik widać ze połowa tu piszących to rodzina widać po tym co piszą dalek to odbiega od rzeczywistości

Ta firma z kazdym tak postepuje. Ja tez bylam z nimi umowiona na podlaczenie internetu. Dlugo czekalam na ich wizyte,no ale nadszedl taki dzien,ze przyszli. Spoznili sie tydzien,ale przyszli. Internetu nie podlaczyli,twierdzac,ze nie bedzie u mnie zasiegu(przy czym mieli bardzo zniechecone miny,bo musieliby wejsc na dach). Widocznie maja tyle klientow,ze sobie ich po prostu wybieraja. A szefunia to w biurze nigdy nie ma.

Ludzie jacy wy jestescie glupi, jak ktos jedzie to na pewno nie rodzina a jak komus cos odpowiada to juz brat lub siostra tak? Tylko negatywne opinie utwierdzaja was w przekonaniu,ze to nie reklama? Jakby ktos potrzebowal dobrego dentysty, bo go strasznie zab boli to poszlibyscie do tego co ma same zle opinie, a nie do dobrego specjalisty, ktory jest szczerze zachwalany bo to rodzina takie opinie wydaje, tak? Pomyslcie troche przeciez nikt tu nie zachwala netstera w nie wiem jak piekny i cudowny sposob, ludzie ktorzy sa z tej firmy zadowoleni ogolnie maja tez jakies "ale"- chyba, ze tego nie zauwazyliscie. Ja tez korzystam z netstera i jak juz wspomnialam jestem zadowolona, chociaz na poczatklu bylo sporo awari, nie ukrywam. No i te kwitki,ze niby jakies zadluzenie i ciagla nieobecnosc szefa-to mnie wkurza najbardziej-wiec jak nie trudno sie domyslic nie jestem "rodzinka" ale zwyklym uzytkownikiem, ktory wyraza swoja opinie.

a ja zawsze smsa wysylalem i oddzwaniali zeby sie zapytac o co chodzi. kilka/kilkanascie minut pozniuej widzialem ich na klatce jak majstruja przy kompie i po sprawie.

a odnosnie rachunkow - zawsze wysylaja. jak jestes stalym klientem to i mozesz 2/3 miesiace nie placic i nie bedzie problemu. jedziesz na wakacje na miesiac - mowisz im ze nie bedzie Cie w domu - zawieszasz - i nawet nie musisz placic. Za to lubią nabijać ludzi w butelkę odnośnie szybkosc x2 po wznowieniu umowy ;)

widać, że Netster to mało profesjonalna firma nie dbająca o własnego klienta

I to bardzo mało profesjonalna firma no poczekamy teraz następny termin pan szef dał w wtorek ale czy to znów obiecanki jego będą

to się okaże jutro :-D

Ja na miejscu tego szefa to bym już was wogule nie podłączył i weźcie sobie gdzie indziej jak macie skad:P

a ja ci powiem jak możesz to bierz IST ;) byłem w Vectrze i w Inecie przez kilka lat i z nimi same problemy to net nie działa to za wolno działa itd. ceny maja też z kosmosu.... teraz wszystko jest oki :D

;)

a gdzie masz problem z zalozeniem internetu?? moze jest jeszcze cos innego tam. rozejrzyj sie.

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

*X*X* niestety radio zawsze będzie droższe od Kabla, to nie są ceny z kosmosu

wiesz samotna zona jak płacisz chłopakom swoją samotnością to pewnie sie poświęcają ale i tak w ta nie wieże - opowiadasz bajki- byli by głupi żeby sie jakieś babie poświecić w deszcz

m.

TOMMEK już Ci raz napisałem nie ściemniaj ludziom tylko napisz gdzie "CHCECIE" ten internet bo może gdzieś daleko od Łomży? Bo jeżeli tak jak napisałeś że Ty i Twoi znajomi czekacie na podłączenie to NAPEWNO nie ma zasięgu tam gdzie mieszkacie (prawdopodobnie jakaś wieś) i w tym przypadku logika mi podpowiada że jest podszeba postawienia nadajnika. Sprostowanie internet podłączony radiowo nie odbiera jak radio np. samochodowe - nie jest wszędzie i jeżeli technicy przyjeżdzają i mówią że nie ma zasięgu TO NIEMA. A jeżeli podłączą takiego natrętnego klienta (bo się uprze i udaje najmądrzejszego) to potem napisze że mu zle działa a on umowę podpisał i musi płacić.
Ps. Na górce zawadzkiej NETSTER daje szybszy internet niż IST

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org