Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Netster i ich obiecanki |
Czy miał ktoś do czynienia z tą firmą czy tylko mi tak się zdarzyło? choć wątpię mianowicie staram się ja jak i moi znajomi o założenie internetu dzwonimy do kierownika tej firmy jak narazie nie przynosi to rezultatu a dlaczego ? dlatego ze przedstawiciel tej firmy cały czas obiecuje i nic w tym kierunku nie robi .Jak do niego dzwonimy to mówi że w tym tygodniu już będzie zakładał internet ale ile już tych tygodni minęło.I tak zwodzi nas ten pan już od 4 miesięcy .Dla mnie jest to chore i dałem se już z tym spokój wolę nie mieć internetu niż kogoś ciągle prosić .A szef tej firmy jest osobą nie odpowiedzialną cały czas zwodzi .Czy ktoś miał do czynienia już z tym panem? .Czy ten pan też tak kogoś zwodził ?.Jak oceniacie tą firmę bo ja jak narazie to nie mam dobrego zdania o tym ale to chyba mentalność Łomży bo w niej to każdy prawie szef firmy to 70 % kłamie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Netster i ich obiecanki |
Ja mam netstera ogolnie jestem zadowolona, ale co do szefa to zgadzam sie z toba, moja mama oplaca internet za 3 miesiace z gory,a oni co miesiac przysylaja kwitki z jakims zadluzeniem mimo,ze moja mama ma podtwierdzenie uiszczania oplat i nie raz byla juz z wizyta u szefuncia, ktoregoi wlasnie nigdy nie moze zastac!!!
|
|
ja mam z stokrotki tam na górze za komputerami i z nimi nie było problemu może tam ale nie pamiętam co to za firma
|
|
Korzystam z Internetu od 1997 r. (jeszcze z czasów modemowych). Jakieś cztery lata temu założyłem neostradę (wcześniej za free w pracy- iadomo 80 gr za min to nie mało). I była tragedia, na start dostawało się ok. 70 wirusów, tak na przywitanie. Jak był problem i dzwoniło się na niebieską linię, to nie daj Boże aby odebrała kobieta, bo ciemna masa i nie miała pojęcia, faceci troszkę lepiej. Ale co z tego jeśli ciągle był zrywany sygnał, łącznie z odłączaniem linii, a jako że to w pracy to i pracować nie było można. Od ok. 2 lat mam netstera 1mb, i powiem szczerze, parę awarii było, nie powiem, ale w ciągu 24 godzin naprawili. Co do płatności, to rzeczywiście, czasami przychodzi "dziwna" korespondencja, ale jak zapłacone to można olać przecież. Sygnał "czysty", nawet filmiki ciągnąć można, bez ograniczeń, z tego co wiem u innych dostawców potrafią zablokować p2p. Ogólnie jak na łomżyńskie warunki to nie najgorzej. U nas chyba nigdy nie będzie takiego wyboru jak w dużych miastach, wszystkie szybkie łącza idą z daleka, a to przez Ostrołękę, a to przez Zambrów. Aby gorzej nie było. Ogólnie rzecz biorąc, Polecam...
|
|
ja również nie mogę narzekać na tą firmę, czasami im się zdarza jak każdej innej firmie udzielającej tego typu usługi, że coś wysiądzie ale naprawa usterek u nich jest momentalna.
|
|
Ten szefuńcio to naprawdę nie poważny człowiek ciągłe wymówki to pogoda zła to nie ma tego to tamtego .Myślałem że w tych czasach to zabiega się o klienta skończyły się czasy że klient musiał zabiegać
|
|
Ja tam nie mam z nimi problemów. Kiedyś jak inne kierownictwo było to była masakra ale teraz jest wszystko OK. A co do tych kwitków,że opłacasz za 3 miechy z góry - to normalne,że przesyłają.
|
|
Tommek apropo złej pogody to chyba niechciał byś wychodzić na dach w wichurę albo stać z wiartarką na deszczu chyba to by było nie poważne. A to że czasami czegoś niema to normalne. w łomzy nie kupisz wszystkiego, czasami trzeba kożystać z czegoś co się nazywa poczta i nie zawsze przynosi paczki na czas i z tego co wiem to jest największa firma pod względem klijętów także jest chyba sporo awarii. i zawsze trafi się ktoś kto powie że za długo czekał.
|
|
DaroPL przez 4 miesiące zła pogoda zawsze było to śmiech
|
|
Wiecie co ja mam neta od kilku lat w IST i nigdy nie ma zadnych klopotow. Tak na marginesie to chyba zadna firma w Łomży szybko nie zaoferuje takiego transferu jak IST
|
|
Tommek z ludźmi trzeba umieć rozmawiać. 4 miechy czekałeś hehehhe Się mówi twardo. :)
|
|
Długo miałam internet za sprawą firmy Netster (jeszcze jak siedzibę miała na ul.Wojska Polskiego, nie wiem czy jeszcze tam jest). Różnie bywało. Denerwowało to,że skontaktować się z nimi nie można było w razie awarii - albo nikt nie odbierał, albo sekretarka automatyczna. Jednak po upływie czasu trwania pierwszej umowy podpisałam aneks na następne dwa lata, bo nie miałam możliwości korzystania z usług z innej firmy. Definitywnie podziękowałam, zrywając umowę, gdy okazało się, że nie otrzymuję tego, za co płacę. Potwierdzam, że korespondencję wykazującą zadłużenie, mimo regularnego płacenia abonamentu, również otrzymywałam.
|
|
Tommek dobrze ale wiesz o tym żę taka firma ma mase zgłoszeń i zawsze wszystko jest umówione. a u Ciebie trzeba było postawić gdzieś nadajnik bo inaczej raczej szybko by podłączyli. Tak???
|
|
DaroPL myślę że przez 4 miesiące to nie wiem jak ale to można było podłączyć bez problemu i nie trzeba żadnego nadajnika stawiać .Ale widać że ta firma to jacyś oszuści jakieś mętliki z rachunkami .No to nie dziwię się że z szefem nie można się dogadać i jest osobą nie odpowiedzialną
|
|
Ja nie moge narzekac na firme Netster.A mam juz ten internet od prawie 3 lat.Zawsze przyjezdzaja gdy jest problem z sygnalem lub gdy np.nie otwieraja sie strony.Kiedys strasznie lalo,a oni na dach mojego domu wchodzili,zeby antene wymienic...To sie nazywa poswiecenie...Ogolnie jestem zadowolona,choc czasami sila sygnalu zmienia sie z excellent na good:)Ale dziala,wiec nie martwie sie tym.
|
|
Ja też polecam, jeszcze niedawno miałam iPlusa, ale za dużo nerwów przez niego straciłam, a z netstera wszystko działa idealnie, także polecam
|
|
Połowa z was to pewnie rodzina ,kogoś z firmy. Ja mam od kilku lat neostrade i jeszcze nigdy nie miałem problemów z sygnałem.Mam kilku kolegów którzy też chcieli założyć w tej firmie internet tzn. w nestrze i takie same mieli problemy co TOMMEK.
|
|
Zgadza się królik widać ze połowa tu piszących to rodzina widać po tym co piszą dalek to odbiega od rzeczywistości
|
|
Ta firma z kazdym tak postepuje. Ja tez bylam z nimi umowiona na podlaczenie internetu. Dlugo czekalam na ich wizyte,no ale nadszedl taki dzien,ze przyszli. Spoznili sie tydzien,ale przyszli. Internetu nie podlaczyli,twierdzac,ze nie bedzie u mnie zasiegu(przy czym mieli bardzo zniechecone miny,bo musieliby wejsc na dach). Widocznie maja tyle klientow,ze sobie ich po prostu wybieraja. A szefunia to w biurze nigdy nie ma.
|
|
Ludzie jacy wy jestescie glupi, jak ktos jedzie to na pewno nie rodzina a jak komus cos odpowiada to juz brat lub siostra tak? Tylko negatywne opinie utwierdzaja was w przekonaniu,ze to nie reklama? Jakby ktos potrzebowal dobrego dentysty, bo go strasznie zab boli to poszlibyscie do tego co ma same zle opinie, a nie do dobrego specjalisty, ktory jest szczerze zachwalany bo to rodzina takie opinie wydaje, tak? Pomyslcie troche przeciez nikt tu nie zachwala netstera w nie wiem jak piekny i cudowny sposob, ludzie ktorzy sa z tej firmy zadowoleni ogolnie maja tez jakies "ale"- chyba, ze tego nie zauwazyliscie. Ja tez korzystam z netstera i jak juz wspomnialam jestem zadowolona, chociaz na poczatklu bylo sporo awari, nie ukrywam. No i te kwitki,ze niby jakies zadluzenie i ciagla nieobecnosc szefa-to mnie wkurza najbardziej-wiec jak nie trudno sie domyslic nie jestem "rodzinka" ale zwyklym uzytkownikiem, ktory wyraza swoja opinie.
|
|
a ja zawsze smsa wysylalem i oddzwaniali zeby sie zapytac o co chodzi. kilka/kilkanascie minut pozniuej widzialem ich na klatce jak majstruja przy kompie i po sprawie. a odnosnie rachunkow - zawsze wysylaja. jak jestes stalym klientem to i mozesz 2/3 miesiace nie placic i nie bedzie problemu. jedziesz na wakacje na miesiac - mowisz im ze nie bedzie Cie w domu - zawieszasz - i nawet nie musisz placic. Za to lubią nabijać ludzi w butelkę odnośnie szybkosc x2 po wznowieniu umowy ;)
|
|
widać, że Netster to mało profesjonalna firma nie dbająca o własnego klienta
|
|
I to bardzo mało profesjonalna firma no poczekamy teraz następny termin pan szef dał w wtorek ale czy to znów obiecanki jego będą
|
|
to się okaże jutro :-D
|
|
Ja na miejscu tego szefa to bym już was wogule nie podłączył i weźcie sobie gdzie indziej jak macie skad:P
|
|
a ja ci powiem jak możesz to bierz IST ;) byłem w Vectrze i w Inecie przez kilka lat i z nimi same problemy to net nie działa to za wolno działa itd. ceny maja też z kosmosu.... teraz wszystko jest oki :D ;)
|
|
a gdzie masz problem z zalozeniem internetu?? moze jest jeszcze cos innego tam. rozejrzyj sie. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
*X*X* niestety radio zawsze będzie droższe od Kabla, to nie są ceny z kosmosu
|
|
wiesz samotna zona jak płacisz chłopakom swoją samotnością to pewnie sie poświęcają ale i tak w ta nie wieże - opowiadasz bajki- byli by głupi żeby sie jakieś babie poświecić w deszcz m.
|
|
TOMMEK już Ci raz napisałem nie ściemniaj ludziom tylko napisz gdzie "CHCECIE" ten internet bo może gdzieś daleko od Łomży? Bo jeżeli tak jak napisałeś że Ty i Twoi znajomi czekacie na podłączenie to NAPEWNO nie ma zasięgu tam gdzie mieszkacie (prawdopodobnie jakaś wieś) i w tym przypadku logika mi podpowiada że jest podszeba postawienia nadajnika. Sprostowanie internet podłączony radiowo nie odbiera jak radio np. samochodowe - nie jest wszędzie i jeżeli technicy przyjeżdzają i mówią że nie ma zasięgu TO NIEMA. A jeżeli podłączą takiego natrętnego klienta (bo się uprze i udaje najmądrzejszego) to potem napisze że mu zle działa a on umowę podpisał i musi płacić. Ps. Na górce zawadzkiej NETSTER daje szybszy internet niż IST
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |