sobota, 02 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uciekają jak szczury z tonącego...?

Odwal się od Ptysia Waldek27, przecież tym razem nic nie zrobił, a Ty prowokujesz i zaczynasz. Naprawdę, to bez sensu, każdy jest jak jest, ale widzę, że z Ptysiem jest coraz lepiej i oby tak dalej :) Pozdro ziom

A zima precz stąd !!! Ja chcę prawdziwą wiosnę i przynajmniej +15 stopni :)

pieżpa

Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uciekają jak szczury z tonącego...?

brawa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ??

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

nie rozumiem, bayan, o co chodzi z ta koczissa ortografia- z tego, co napisales wynika, ze ''pozadany'' napisal dobrze / i co sama widze/, ale, w tym kontekscie, nie pasuje ten komentarz o klanianiu sie ortografii

Ulu, wnoszę z twego postu, że fanatyczną wyznawczynią guru owsika jesteś. Wobec tego dyskusji na temat tego degenerata kontyunuować nie będę. A jeśli chcesz funkcjonować normalnie, to musisz przywyknąć do tego, że są ludzie o poglądach odmiennych od Twoich i co więcej, mają takie samo prawo jak Ty do ich formułowania. Wszak to Twój idol stwierdził "róbta co chceta".
A może zamiast wertować prasę piorącą umysły, poświeciłabyś się nauce i wtedy może odkryłabyś, że czasem warto pomysleć samodzielnie i mieć swoja opinię miast przyłączać się do jedynie słusznej większości.

TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.

Apel do forumowiczów:
Uporządkujmy wątki:

Fotki z pytaniami o miejsce wklejajmy w wątku "gdzie to jest"
W tym wątku skoncentrujmy się na zagadkach.

Kolank0, nie jestem pewien, czy odpowiedź na Toja zagadkę jest precyzyjna. Jakiś czas temu ( ze trzy dychy z okładem) słyszałem opowieść o jakimś łomżyńskim Robinsonie, który przesiedział w podziemiach pod II L.O. czas kiedy wszyscy byli ewakuowani. Niestety wówczas nie spisałem tej relacji a niestety pamięć jest zawodna.
Może Maciek gdzieś spotkał sie z tą opowieścią?

I niech te blachy na noc chowa do domu bo w nocy Ptysiu mu je podprowadzi!

?????
Według mnie kosciół św. Stanisława Kostki a później ewangelicki zlokalizowany był miedzy ulicami Zjazd, Rządową i Berka Joselewicza, a dziś jest tam parking i zielona górka z konstrukcją pod reklamy. Sklepienie i wieże wysadzone zostały przez wycofujących sie niemców. Mury koscioła do wysokości sklepień stały do początku lat piećdziesiątych. Pózniej w ramach akcji odbudowy po zniszczeniach z ocalałych murów "odzyskiwano" materiał budowlany. Zniszczenia dokończyły ekipy Łomżyńskiego Przedsiębiorstwa Robót Inżynieryjnych w połowie lat osiemdziesiątych XXw w trakcie budowy magistrali ciepłowniczej dewastując przykryte ziemia pozostałości wejscia głównego. Należy dodać, że prace zostały wykonane w sposób barbarzyński, bez jakiejkolwiek dokumentacji archeologicznej lub geodezyjnej
Kiedyś lokalizację mozna było obejrzeć na stronie www.lomza.pl. był link "łomża w starych mapach" i był tam skan z mapy inż. Felczaka, niestety, po zmianie strona jest całkiem nieczytelna i nic na niej nie mozna znaleźć. A tak na marginesieszkoda tylko, że następujace zmiany na tej stronie popsuły dostęp do jakiejkolwiek informacji.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org