środa, 30 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wkoncu salon komputronika

Heja
Wkoncu w lomzy powoli wchodzi jakis salonik komputerowy

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wkoncu salon komputronika

Gdzie dokładniej ?

Na mazowieckiej jest szyld podobno w lokalu FINY

kryptoreklama:( nic ciekawego .....moze z czasem

Przeciez juz jakis czas wspolpracuja z komputronikiem...

Po Twojej ilości postów śmiem twierdzić, że to zwykła reklama...

Przeciez rozne salony sa w Lomzy juz od dluzszego czasu, nie wiem co w tym niezwyklego.

A co do reklamy... Krzyzak jak tu wparuje jakis niezadowolony i narobi syfu, to bedzie reklama... antyreklama ;) Na tym forum to sie lepiej nie "reklamowac" ;)

Komputronik - drogo i żadnej rewelacji nie ma... czeka się tak samo długo na potrzebne rzeczy i do tego drogo...

skorzystałem raz z samej centrali na Marszałkowskiej... skoro tam kazali mi tydzień czekać na płytę główną, to ja dziękuję za taki sklep...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dran masz rację. SaneOne już zrobił "reklamę" firmie :-)
SaneOne Ty też masz rację - żadna rewelacja(wg mnie oczywiście).

SomeONe "Komputronik - drogo i żadnej rewelacji nie ma... czeka się tak samo długo na potrzebne rzeczy i do tego drogo..." a gdzie nie trzeba czekac ?? ja niestety musze takze nagadac na simtech =/ mieli miec plyte glowna na drugi dzien a mieli za 2 tygodnie. pozatym ze zaplicilem i tak mialem doplacic jeszcze bodajze 73 zlote :/

Jak wy kupujecie sprzęt w takich firmach jak Simtech lub Komputronik to współczuję .W Simtechu to bym sie bał nawet zwykłej płyty cd kupić .Kupiłem kiedyś u nich zasilacz do domu przyniosłem podłączyłem no i lipa spalony .Poszedłem do nich z wymianą dali mi drugi ale nie nowy bo nie mieli na stanie podobno musiałem czekać taki więc jest Simtech odradzam wam ale i tak pewnie nikogo nie przekonam .A odnośnie Komputronika za drogi stanowczo sklep płacisz za markę sklepu bo Kupiłeś w Komputroniku a nie np w KomputerySerwis na al Legionów czy w Xeromaksie na Mazowieckiej takie same rzeczy kupisz ale dużo taniej tak wiec nie ma sensu przepłacać

Panowie

rzecz się sprowadza do faktu, że w Łomży nikt nie prowadzi porządnego serwisu. Wszystkie te simtechy, speedy, finy, ex-compy itd to "składacze".

Szczyt ich elektrotechnicznego wyposażenia to programator biosu i tester do skrętki. Pada Wam płyta to jedzie do Warszawy/ Białegostoku i stąd się długo czeka. Nową się dostaje od ręki akurat jak jest na stanie a gość zza lady buja się z Waszą do producenta.

Łomża to zbyt małe miasto, żeby ktokolwiek inwestował tu w wysokospecjalistyczny serwis. I nie zanosi się na zmianę w przyszłości.

pozdrawiam

komputronik jest drogim sklepem. nawet mozna w niektorych przypadkach stwierdzic ze najdrozszym. tu macie stronke gdzie mozna kupic najtaniej daną czesc www.skapiec.pl wyskakują sklepy gdzie mozna kupic i jaka jest tam cena. roznice mogą byc nawet 200-300zl. a komputronik zawsze na koncu praktycznie :] a ja nie zawiodłem sie na sklepie www.gral.pl. moim zdaniem nie ma w lomzy sklepu komputerowego godnego polecenia :] kiedys przynajmniej byl GIGABAJT na kazanskiej. on wiedzial co robi i ceny mial naprawde konkurencyjne. pozdrawiam

jedyna polska firma w jakiej od dłuższego czasu kupuję to znak.pl - polecam wszystkim... można także przez neta zamawiać (sklep mają niedaleko Pl. Konstytucji)...

a jeżeli ktoś ma taką możliwość to polecam newegg.com - chyba najlepszy skelp internetowy z USA - tanio, szybko, solidnie...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Van_Loosen, to akurat nie do konca z tego wynika, ze ludzie w Lomzy nie potrafia, czy nie chca inwestowac sprzet. Chociaz w sporej czesci to prawda. Bo sa i przypadki, ze serwis producenta nie naprawi plyty, a w Lomzy na miejscu zostanie naprawiona, akurat cos o tym wiem.
A odsyla sprzet do producenta prawie kazda firma, czy to z Lomzy czy nie. Po prostu dlatego, ze prawo do napraw gwaranycyjnych ma tylko autoryzowany serwis i nic nie poradzisz. Chcesz grzebac na wlasna reke, to liczysz sie z utrata gwarancji.
A jesli chodzi o wysokospecjalistyczny serwis to masz racje, chociaz sa i takie w Lomzy powiedzmy. Ale tego nigdzie nie prowadza sklepy, tylko firmy tym sie zajmujace. I prowadza tez gora 3-4 producentow maksymalnie. Nierealne jest, zeby sklep sprzedajacy najrozniejsze produkty powiedzmy 50-100 producentow, byl ich autoryzowanym serwisantem.

SaneOne no ok, Znak jak znak, tez ma plusy i minusy. Ja tylko wiem, ze z powodu wypowiedzi wlasciciela tej firmy i jego bufonady w prasie branzowej, jest on maksymalnie wysmiewany. A opinie o samym sklepie tez czytalem juz najrozniejsze. Czyli jak zwykle - jedni klienci sa zadowoleni, inni nie.

Ogolnie nie wiem, po co sie emocjonowac... juz mnostwo tu bylo dyskusji na ten temat i wypowiedzi zaczynaja sie powtarzac :) Sklepow jest tyle, ze kazdy cos dla siebie znajdzie...

No może nie salon, a sklep który ma podpisana umowę z komputronikiem na sprzedaż komputerów GeoPc, salon póki co jest w Białymstoku

Ludzie kombinują w różny sposób. Jedni chodzą po mieszkaniach i wciskają montaż,czy wszelaki szmelc, mówiąc, że niebywała okazja, aż trafią na jelenia, który w to uwierzy i kupi, a, że po pewnym czasie przekona się jak go oszukali to już jego problem.

Chłopcy pewnie mają słaby ruch w interesie, wiec próbuja takiej reklamy.
W Łomży nie ma tanich sklepow ze sprzętem komputerowym. Jak ktoś chce kupić taniej to faktycznie dobre są porównywarki cen np. www.skąpiec.pl
Wybiera się kategorię i masz porównanie z ok. 500 sklepów w kraju. Sprawdzasz opinię o sklepie, ludzi, którzy już kupowali, patrzysz koszty dostawy, podliczasz i już wiesz, o ile taniej jest niż w naszych łomżyńskich sklepikach. Przykładowo znajomy kupił monitor panorama 19" Samsunga to z dostawą oszczędził ok. 200zł w porównaniu z cenami z Łomży.

Komputronik nie jest tani, choć sprzęt montują solidnie i dają 3 lata gwarancji. Centrala jest w Poznaniu, a nie w Warszawie, jak ktoś pisze, ale każdy może wybrać, co mu się opłaca, i kupować gdzie chce. Pozdrawiam!

World, dodaj jeszcze, ze zaden sklep w Lomzy nie zarabia 200zl na takim monitorze. Nie zarabia nawet polowy tego. Mysle, ze sklepy sprzedajace w takich cenach tez w jakis sposob musza kombinowac, bo na pewno nie kupia tego sprzetu w takich cenach u zadnego oficjalnego dystrybutora. No i jak w razie czego wygladaja kwestie gwarancji? Bo nad tym sie nikt nie zastanawia, poki wszystko dobrze dziala ;)
A jak wyglada konkurencja na skapcu chocby to moga cos powiedziec same sklepy tam handlujace... jak sie sprzedaje po kosztach albo i ponizej, towary wystawione na skapcu, a odbija na czym innym... I pozniej stad wlasnie opinie, ze w Lomzy nie ma niby tanich sklepow ;) Popatrzmy moze na inne branze, gdzie niejednokrotnie marze po 50% to jest norma... W komputerowce 10% to juz jest dobrze i dziwnym trafem, to akurat na ta branze najwiecej ludzi narzeka ze drogo...
Zreszta, o czym tu dyskutowac, wszystko ma swoje dobre i zle strony. A co do cen, to starczy sie zastanowic, jakie koszty prowadzenia dzialalnosci ma sklep internetowy, a jakie normalny. Proponuje samemu sprobowac i przekonac sie jakie kokosy mozna zarobic w tej branzy ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org