Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podwyżki wody w Łomży i ogólnie podwyżki |
Witam . W związku z kolejnymi bezczelnie wysokimi kwotami podwyżek za wodę i odprowadzanie ścieków przyszła mi refleksja ,że obecnie nasi przedstawiciele w rządzie lokalnym i ogólnie ,robią z nami ,ze społeczeństwem co chcą,nie mają szacunku i chyba poczucia przyzwoitości . W systemie komunistycznym za tak wysokie podwyżki byłyby od razu strajki Solidarności i poważne głosy oburzenia społecznego . A teraz ? Nic . Ogólnie w Polsce nie ma społeczeństwa obywatelskiego i system kapitalistyczny powoduje społeczną bezmyślność ,ogłupienie i odrętwienie . Nawet dziennikarze lokalni ,choć powinni ,- dla dobra społeczności , szukać u rządzących dla nas i nami , odpowiedzi na pytanie -Dlaczego ? ,nic nie robią , może nawet nie ma dziennikarzy w naszej lokalnej społecznosći ? Zresztą ,gdzie mają pracować i zarabiać na życie . Chyba jednak dogonienia \"Zachodu\" w dobrobycie i mam tu na myśli bardziej demokrację USA ,to do demokracji w USA i \"Zachodu\" brakuje nam ze 300 lat społecznego organizowania się. Pozdrawiam. Ps. Jak nasi rządzący w Łomży będą mieli odwagę spojrzeć w oczy starszym i biednym ludziom za tak wysokie podwyżki ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podwyżki wody w Łomży i ogólnie podwyżki |
drogi panie oni nie patrzą i spojrzą w te nasze oczy. Oni patrzą tylko we własne portfele. I długo długo się nie zmieni dopóki my sami będziemy dokonywać takich wyborów. Poza tym lokalsi narzekają ,że bieda , piniędzy nie ma itd. Ale niech pan popatrzy jak w piątki i soboty sklepy czyszczone są do pustych półek przez tych biedaków z towarów. Jak się nie ma tych piniędzy to się nie kupuję. Wszyscy w tym kraju przyzwyczaili się do narzekania i oczekiwania ,że im PIS da. Zeus ![]()
|
|
To z ciekawości ile kosztuje m3 ścieków w mieście po tych podwyżkach? Bo przy własnym szambie trzeba zapłacić 25zl.
|
|
To tak jak pracodawcy a pracownicy nic z tym nie robią tylko dalej pracują
|
|
panie \"logiczny\". Coroczna rewitalizacja parku JP II, która jest \"oczkiem w głowie\" Mariuska kosztuje. Duuuuuuuuuuuuuuuuużo kosztuje. Mariusek wpadł na taki plan, że jak co roku będzie rewitalizował park JP II to dostanie odpust zupełny. Taki jajcarz. A to, że ludzie w centrum miasta chodzą do wspólnego, prowizorycznego kibla to Mariuska nie interesuje. Grunt, żeby park JP II był śliczny. Rok w rok przebudydowany. Koleżańskie firmy mają pracę, i Mariusek procenta. Biznes się kręci. PS. A to prawda, że \"ratusz\" Mariuska jest ochraniany przez firmę prowadzoną przez byłego eSBeka z wydziału IV ? Jak się ta firma nazywa? Lew? Pantera? No jakiś kot. Straż miejska jest? Jest, Ale kolega eSBek też musi zarobić. TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.
|
|
Autor: P.A. Data: 18-02-25 16:06 To z ciekawości ile kosztuje m3 ścieków w mieście po tych podwyżkach? Bo przy własnym szambie trzeba zapłacić 25zl. odp : Podłącz się do sieci miejskiej będziesz miała taniej.
|
|
a gdzie mogę znaleźć kogoś kto za 25 ziko za m3 wywiezie mi ścieki ? będę wdzięczny za podanie namiarów !
|
|
Wywóz szamba 10m3 250zl o ile ścieki mieszczą się w tej najlepszej klasie. Im gorzej tym drożej. Stare kupiski
|
|
Ko-mar
|
|
Dzięki
|
|
@jarekducha jeżeli gmina stworzy sieć kanalizacyjną to bardzo chętnie ;) ja nie narzekam, pytam o co ten płacz innych? Że trzeba zapłacić 10-20zl miesięcznie więcej za wodę?
|
|
Autor: P.A. Data: 25-02-25 20:50 @jarekducha jeżeli gmina stworzy sieć kanalizacyjną to bardzo chętnie ;) ja nie narzekam, pytam o co ten płacz innych? Że trzeba zapłacić 10-20zl miesięcznie więcej za wodę? odp A jak to wyliczyłaś ze trzeba będzie zapłacić 20 zl więcej, podwyżka opłat za wodę (około 46%) i ścieki około 39%. Najlepiej wypowiadać się jak nie dotyczy własnej kieszeni.
|
|
Autor: P.A. Data: 25-02-25 20:50 Dla nauczycielki z Kupsik Jeżeli za wodę place 245 zl to ile zapłacę po podwyżce za wodę i ścieki. A ty te 250 zl pewnie płacisz raz na 6 miesięcy.
|
|
10m3 szamba przy 4 osobowej rodzinie to się wywozi co 3, max 4 tygodnie, jeżeli nie masz oczyszczalni. Także nie wiem skąd wzięło ci się te pół roku. A przekraczając klasę ścieków za ten sam metraż możesz zapłacić i ponad 400zl. 245zł to płacisz raz na 3 miesiące? Nierealne jest zużycie 23m3 wody ze ściekami dla rodziny w ciągu miesiąca przy normalnym użytkowaniu, matematyku. Chyba, że lejesz metry do ogródka, ale wtedy zakłada się podlicznik. Więc jak już tak bardzo leży u Ciebie liczenie to proszę: Średnie twoje miesięczne zużycie woda + ścieki 7,85m3 Po starych stawkach: woda 26,92, ścieki 54,71. Po podwyżkach: woda 39,4, ścieki 75,99 Różnice możesz sobie sam liczyć, bo i tak za dużo za ciebie trzeba robić. Całkowicie strzelając pomyliłem się o jakieś 10zl miesięcznie. I nie strugaj mądrego doszukując się kto kim jest, bo całkowicie mylisz ludzi, a w tym temacie nie o to chodziło.
|
|
I w bloku nie mieszkam już od ponad 20lat więc nie jestem na bieżąco z okresami rozliczeniowymi, tymbardziej, że każda spółdzielnia ma swoje harmonogramy a i mogę mieć prognozowe rozliczenie.
|
|
Autor: P.A. To jakie Ty masz szambo , nie ekologiczne, które opróżnia się raz na rok , to co ty nie jestes eko. a tak łatwo godzisz się na podwyżki które Ciebie nie dotyczą. Gdybyś szanowała swoje pieniądze to szambo byś wywoziła raz na rok lub co dwa lata. 245zł to płacisz raz na 3 miesiące? Nie za trzy a za 1 miesiąc.
|
|
Przeczytaj to co napisałeś i zastanów się nad logiką swojej wypowiedzi, jeżeli nie widzisz błędu to czytaj do upadłego. Podpowiem, że odpowiedź na twoje wymyślone wnioski jest zawarta wyżej. Jeżeli zużywasz miesięcznie 23m3 wody to z tą ekologią zacznij lepiej od siebie, bo albo masz dobrą wyobraźnię, albo ktoś cię dobrze robi.. znam 6 osobowe rodziny, które nie mają takiego zużycia. I tak, godzę się na podwyżki, bo na nasze nieszczęście wszystko drożeje. Za wygody się płaci, ale po to mam ręce, żeby pracować i \"zgrzeszył bym\" gdybym narzekał że jest mi źle, ale do wszystkiego dochodziliśmy ciężka pracą. Podwyżki nie dotyczą tylko mieszkańców bloków, mieszkańców miasta czy gminy, ale każdego.
|
|
Autor: P.A. 245zł za miesiąc , ale to jest ogólny rachunek z podgrzaniem . Tak myślę ze jestes uczciwa Osobą , jeżeli w czymś uraziłem Przepraszam , życzę dużo zdrowia , Pozdrawiam .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |