Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ogrzewanie gazem |
Jeszcze grzyby w lesie rosną a ja już otrzymałem rachunek za ogrzewanie domu ok, 140m2 - 1 400 / 2 misiące tj za poździernik i listopad - czy to normalne ? jaki będzie za dwa kolejne ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ogrzewanie gazem |
700 zł na miesiąc to raczej normalna cena. Gorzej mają pompiarze z PV na nowych zasadach. Ja spaliłem około 1T pelletu, cenowo wyjdzie podobnie ![]()
|
|
Eh... a jak zapłaciłem niecałe 600zl za 2 miesiące przy pompie ciepła bez FV. I niech każdy grzeje czym chce i nikt nie udaje najmądrzejszego, że to takie dobre a to złe, a nie ma pojęcia o czym mówi.
|
|
... piszę o tym , że mnie przeraża co będzie w styczeń - luty?Te minione miesiące były nadzwyczaj ciepłe
|
|
Dokładnie przeliczyłem i wyszło że przez dwa miesiące spaliłem 615kg za 1100/T czyli 676,5zł, metraż ponad 200m. Zobaczymy co pompiarze powiedzą jak przyjdą mrozy. Nie zapomnij zameldować ile pożarło prądu.
|
|
Ja mam co miesiąc rozliczenie i za listopad miałem rachunek 760 zł. Piec sterowany czujką pogodową na wewnętrznym termostacie były wahania temperatur. Jak do jebią dobre mrozy to 1500 zł pęknie jak ***. TURBO
|
|
Pellet za jedyne 1100 za tonę..?, to chyba z odpadów meblowych bo i takie się zdarzały na rynku, np. w OBI. Ogrzewanie zaś POmpą ciepła ma tylko wówczas sens, kiedy budynek spełnia wysokie standardy energetyczne i instalacja CO jest wykonana w POdłogach. Na razie jest to nieco drożej niż np. pelletem, ale jak komuś zależy wyłącznie na kosztach niech pali drzewem, albo węglem... Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Kupiłem pellet jak było jeszcze ciepło, podobno był przywieziony z ukrainy dlatego cena niższa ale jak spojrzę na stronkę to ceny niewiele drgnęły
|
|
https://pellet4future.com/
|
|
Zatem ja kupiłem za wcześnie bo jeszcze w marcu (sąsiadowi się skończył, a chcieliśmy jedną dostawę dla nas obu) i zapłaciłem 1566 za 72 worki, czyli 1080 kg. Pellet sprawdzony, dobrej jakości, a mało go zużywam bo podkładam drzewo z własnego urobku (mam jeszcze zapas sprzed 2 lat). Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem. To pałac staje się sutenerską speluną. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Jeśli kogoś utrzymanie domu przeraża to czas sprzedać . A jeszcze podatki w PL od nieruchomości są znikome Max
|
|
Jakoś dotąd nie przerażało, może czas zmienić rząd i wyjść z UE. Mamy węgla na tysiąc lat i nie możemy z nim nic zrobić. Ruski gaz jakby szedł do nas przez Niemcy byłby ekologiczny. Każdy inny jest be, a opodatkowani jesteśmy bardzie niż chłop pańszczyźniany. Sprzedać dom i co w bloku za darmo ogrzewanie dają?
|
|
Na tej stronie znajdziecie bardzo interesujący artykuł na temat zakupu pompy ciepła bez montażu. Wiele osób z pewnością nie wie czym jest pompa ciepła i jak ona działa?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |