piątek, 01 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Certyfikat energetyczny

Witam.
Gdzie można uzyskać Certyfikat/Świadectwo Energetyczne?- potrzebne przy sprzedaży mieszkania.
Może wie ktoś jaka cena tego dokumentu ?
Proszę o podpowiedź w temacie.
Dziękuję...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Certyfikat energetyczny

Korzystałam z usług firmy www.KlasaBudynku.pl i jestem zadowolona. Szybka realizacja, łatwy i przyjemny kontakt i cena też konkurencyjna. Wszystko odbywało się online i dostałam certyfikat w wersji elektronicznej z podpisem kwalifikowanym. Notariusz nie miał uwag :D

https://www.siiami.pl/pl/

musisz najpierw się zaszczepić bez kontroli nie ma certyfikatów

Ostatnio miałem okazję przejść przez audyt energetyczny swojego domu i muszę stwierdzić, że było to bardzo ciekawe doświadczenie. Na początku byłem trochę sceptyczny, ponieważ myślałem, że wszystko jest u mnie w porządku, jednak szybko okazało się, że mam dużo do poprawy, szczególnie jeżeli chodzi o izolację stropu i szczelność okien. Audyt energetyczny pozwolił mi dokładniej zrozumieć kondycje mojego domu – wskazał miejsca największych ubytków ciepła oraz podał konkretne zalecenia, jak je ograniczyć przy umiarkowanych nakładach. Aktualnie wprowadzam zmiany i liczę, że w najbliższym sezonie zobaczę wyraźne oszczędności na ogrzewaniu.

Zainteresowanym tematem mogę polecić usługi, z których sam skorzystałem i jestem naprawdę bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonej firmy, które zajmuje się certyfikacją, badaniami i oceną zgodności, to polecam Wam sprawdzić stronę https://www.pcbc.gov.pl/pl/uslugi/certyfikacja-systemow-zarzadzania/pn-iso-45001 , gdzie znajdziecie ofertę Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji.

Re:

W tym temacie warto zerknąć też na Termolab Audyt Energetyczny. Czasem przy planowaniu remontu czy termomodernizacji ciężko ogarnąć, od czego zacząć. Taki audyt energetyczny pomaga poukładać wszystko krok po kroku. Dobrze mieć to zrobione zanim zacznie się inwestować większe pieniądze.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org