Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gratulacje dla łomżyńskich drogowców! |
Dzisiaj między 18, a 19.30 jechałem z Białegostoku do Łomży. W Białym ulice praktycznie nieodśnieżane, od centrum do wylotu na Warszawę (wysokość Szosy Północnoobwodowej) tyle co samochody same rozbiły i poodrzucały śnieg na boki. Od tego miejsca, przez Jeżewo, Wiznę do Piątnicy trochę lepiej, ale też koleiny i miejscami śnieg na całej szerokości. Po przejechaniu mostu na Narwi aż do okolic Statoila droga czarna na całej szerokości - mokra, z błotem pośniegowym, ale czarna - byłem mile zaskoczony. --- PGG
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gratulacje dla łomżyńskich drogowców! |
A twój samochód stał się bardziej słony niż białostocki śledź.
|
|
typowe spojżenie na świat, że Łomża to gorszy kwiat...... a ja wolę jak drogi są zaśnieżone i tyle ;)
|
|
Drogowcy w naszym wojewódxtwie olali sprawę!! Jechalem w sobote o 7.30 z łomzy do wawy. Najgorzej bylo jeadąc do naszej granicy wojewódżtwa (okolice Gniazdowa), gdzie do tego miejsca drogowcy raz że nie odśnieżyli a po drugie nic nie było sypane. Maxymalna predkosc z jaką mozna bylo bezpiecznie jechać to 60 km/h !!! Normlanie żenada. Dalej juz bylo ok, bo drogowcy z woj. mazowieckiej nie zaspali.
|
|
Wszystko zależy od tego czego oczekujemy. Jeśli chcesz stosunkowo szybko i bezpiecznie poruszać sie po drogach samochodem drogi muszą być odśnieżone. Sól na samochodzie? Norma - tyle, że trzeba o tym pamiętać i pielęgnować samochód. A zaśnieżone drogi? Ja też lubię, ale nie wtedy jak muszę po nich jeżdzić. --- PGG
|
|
Trafiłeś z tą drogą, ja zawróciłam rano w sobotę, zmieniłam samochód a później zdecydowałam pojechac do Białego autobusem. drogA trwała 4 godz.!!!!!!!!!!!!! orii
|
|
jak co roku drogowcy będą sie tlumaczyc ze "zima nas zaskoczyła" :-)
|
|
A ja myślę, że to takie przepisy, że nie wolno kombinować ze śniegiem kiedy pada. Zresztą jak jest ślisko na drodze to i ludzie jeżdżą ostrożniej, fakt, że więcej wypadków, ale ogołnie wszyscy zdejmuja nogę z gazu. pozdrawiam niekomercyjnych forumowiczów hehe
|
|
w sobote o 6 rano droga z poznanskiej do szpitala zajela mi 30 min, nigdzie ani ziarenka soli tym bardziej piasku.......bez komentarza:(
|
|
dlaczego po 16, w zupełnych ciemnościach nie działa oświetlenie ulic?
|
|
może żeby kierowcy zdjęli nogę z gazu i ogólnie będzie bepieczniej... a może noc ich zaskoczyła? ...
|
|
macie sięczym chwalić dzis rano jechałem z ostrołeki do łomży ok a w mieście jak w zabitej wiosce lód śnieg na ulicach od bawełny nie wiem gdzie ty widziałes te mokre ulice zreszta jak co roku w łomzy jest jak na wsi nie wiem jak wy możecie tam żyć jaś
|
|
Ja to zauważyłem już wczoraj wczesnym wieczorem. O-łęka "czarna" - Łomża "biała". Biel rosła najpierw liniowo,później nawet do kwadratu w miarę zbliżania się do domu... "Pozdrawiam" drogowców...
|
|
i co? po co było odśnieżać jak już śniegu nie ma cO?
|
|
w marcu to samo napiszesz?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |