Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nasza kochana policja |
Chciałbym poruszyć temat zachowania się policji na meczu ŁKS- Polonia Warszawa. Od kiedy tylko wyjechaliśmy z Łomży na każdym postoju policja prowokowała kibiców. Takie zachowanie było kompletnie bez sensu. Wlepianie mandatów za sikanie w szczerym poly, teksty w stylu "was to by się należało wystrzelać" itd. Co do zadymy która miała miejsce na meczu to nie chce tu tłumaczyć zachowania kibiców bo każdy wie jak było. Ale to że policja weszła do sektora i sama prowokowała kibiców to już inna sprawa. Na innych stadionach policja stoi przy murawie a nie wchodzi do sektora dolewając tylko oliwy do ognia. O bezsensownym pałowaniu po meczu i zawijaniu przypadkowych osób już nie będe pisał. Reakcja policji była nieadekwatna do zaistniałej sytuacji. A po meczu paru debili w mundurach chciało się chyba wykazać. No i przecież trzeba coś wpisać w raporcie. ŁKS ŁOMŻA TO MY czy wam się to podoba czy nie!!! Grzegorz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nasza kochana policja |
Smutna historia... ;/
|
|
Ty sie mnieczkoś nie udzielaj.
|
|
Mieczkoś powiem tak...ZAMKNIJ **** ponieważ nie widziałeś zajścia. Z tyłu byliśmy poganiani przez policje pałami. A z przodu trzymała nas Delta. Zero komunikacji między ochroną a policją. 200 osób zostało spałowanych. Do samcyh drzwi każdy dosał pałą gdzie popadło. Kiedy więkoszość była w autokarze wyciągnięto kilka osób i na oczach naszych i oczach KIEROWCÓW KTÓRZY BYLI ZBULWERSOWANI!!! Wzięto XXXX i delta jaki policja spałowała go i wzięła nie wiadomo gdzie(wcześniej został skuty w kajdany). PO 5 minutach wrócił...cały we krwi! Nigdy w życiu nie widziałem tak skandalicznego zachowania policji...
|
|
Ejjj spokojnie ... Kiedy jak kiedy ale tym razem nic złego nie napisałem i rozumiem Was i Wasze rozgoryczenie... =/
|
|
Ja nie próbuję tłumaczyć zachowania kibiców. Było jak było. Mi to się podobało, innym pewnie nie. Ale po pierwsze policja na sektor ŁKS weszła już po zajściu. W momencie jak juz był spokój. Po drugie weszła na sektor zamiast rozgonić towarzystwo na murawie. Po meczu zwijano przypadkowe osoby i je katowano. Dziwna sytuacja szczególnie że podczas zajść nie został ranny zaden policjant. Na meczu były chyba dwie firmy ochroniarskie: Delta i jakaś druga. Pracownicy tej drugiej firmy zachowali się poprawnie. A delta po raz kolejny udowodniła że jedyną ich specjalnością jest prowokowanie kibiców i katowanie ich potem. Ale nadejdzie czas odwetu... Grzegorz
|
|
a ja myślę że to i tak za mało pał na waszych plecach czas najwyższy zrobić z wami porządek nie poto płacę podatki żeby policja zajmowała sie bando debili i guwniarzy i nie rozumiem poco te halo ja nie dostałem i pewno nie dostane nigdy jaś
|
|
I właśnie dla tego nie chodzę na mecze w Polsce ! To jest Szczyt hamstwa i bez odpowiedzialności żeby ochrona i policja robiła to jak to robią do tej pory nie muszę tego tłumaczyć! Nie chce przypadkiem dostać w łeb za nic .... smutna prawdziwa rzeczywistość polskich stadionów. ![]()
|
|
już nie przesadzajcie !! Aby były 'katowania kibiców ' , aż do krwi , sprawa nie zaończyła by się na tym poziomie , tylko trafiała by do sądu . Mimo nieprawidłowego zachowania , popieram poczynania łomżyńskich kibiców , ponieważ juz lekcoważenie ŁKS było nie do zniesienia , udowodnili , że z ŁKS lepiej nie zadzierać !!Drużyna podpieczętowała to 2 zwyc.
|
|
pała zawsze będzie tylko pałą. MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
hwdp ![]()
|
|
Nie byli tacy, nie widzieli. Interwencja policji była spóźnione, może i słuszna w czasie keidy była akcja na murawie, ale nie przez całą 2 połowe towarzystwo i spychanie nas gdy chcemy przybic naszym piłkarzom symboliczne "piątki". To, że na sektorze są kibice spokojni to już nie interesuje policji, nie patrzą czy jest dzieciak czy dziewczyna czy starsza osoba. mnie to tylko przerażał widok policji i grad pał spadających cochwila na kibiców... A co do prowokacji to sie zgodze, mandaty za sikanie w polu to już jest wielka wielka przesada. Pozwalają zatrzymac sie na sikanie w Stawiskach, nastepnie karają za to, bezsens.. michał
|
|
Może jestem naiwna,ale według mnie policja ma bronić,a nie atakować. Niestety często jest inaczej... Jestem dziewczyną i b.rzadko jeżdżę na mecze,ale z waszych postów wynika,że zachowanie policji w tym przypadku było po prostu SKANDALICZNE...!!!
|
|
kibic0 gdzie honor kibica, żeby płakać na forum ?? Jeżdżę na mecze wyjazdowe, chodzę na stadion ŁKS-u. Nigdy nie dostałem żadną pałą, nie intersuje się mną żadna policja ani ochrona. Jak jeżdżę na te mecze to nie szczę po polach (macie qźwa chore pęcherze, czy jak ?? Przecież to godzina jazdy). Jak już piszesz to przyznaj się szczerze: prawdziwych kibiców nikt nie prześladuje. Prowokacjami są twoje wypowiedzi. Gdyby nie pewna grupa kibiców na stadionach nie trzeba byłoby ani policji ani ochrony. Nie szukaj tu wsparcia. Niedługo też będziesz ryczał jak Giertych będzie cię na lekcjach walił linijką po łapach ?? Wstyd - bądź mężczyzną !! ![]() Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Pier*/**nie będe jeździł na mecze!!! Wlaśnie w sobote miałem pojechać na swój 1 wyjazd.....no niestety niemogłem ale się cieszę ze nie pojechałem bo jeszcze pewnie mnie by skatowali....I jak tu chodzic na mecze jak psy cały czas biją?? eh
|
|
Policja pałowala po meczu, jak wszyscy spokojnie bez ekscesów, albo raczej zostali zgonieni do autokarów i przy autokarach na oślep pałowali. To jest różnica, że nie jak była zadyma na murawie a jak szli do samochodów.
|
|
Dobrze guwniarze profilaktycznie powinni dostawać pałą jak się zachować nie potrafią.
|
|
ciekawe ile punktow dostaja za spalowanie kibica. wie ktos?
|
|
koma nie znasz tematu to sie nie wypowiadaj, nie było Cie tam to po co piszesz głupoty. Po raz kolejny milicjanci potwierdzili że mają mózgi wielkości orzeszka. Ludzie wychodzili z meczu a oni zawijali osoby które były na samym końcu i tłukli pałami gdzie popadnie... Czy kibice to jakieś bydło czy co? Na mecze chodzą także kulturalni i spokojni ludzie, oni też dostali bo np. stali z tyłu. koma- zapewniam Cie że gdybyś był/a na tym meczu to by Ciebie też pałowali, nie patrząc czy dziewczyna czy chłopak Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
I dobrze, że pałowali tych debili. Należy się chociażby tak prewencyjnie na zaś, żeby później nikt nie skamlał. A i tak widocznie za mało było skoro na meczu burdy...
|
|
Łomżan Takich frajerów jak ty trzeba pałować. "Banda pierdo.lonych decydentów..." :) Grzegorz
|
|
Za darmo nikt nie dostaje pala od sluzb mundurowych!!! jedyna prowokacja to wystepuje owszem ale ze strony kibicow!!!
|
|
kibic0 - jesteś zerem. Na was powinna w końcu znaleźć się pała i skutecznie do dupy wam zaglądać. Wtedy te bydło może troche się uspokoi. Bo na was już nie ma lekarstwa - was trzeba napier... i patrzeć czy jeszcze skamle.
|
|
sam jesteś bydło, jesteś przeciwko przemocy na stadionie a w rozwiązaniu tego proponujesz jeszcze gorszą przemoc, czyli jesteś jeszcze gorszy od tych "najgorszych chuliganów", czy kiedykolwiek dostałeś na stadionie od jakiegoś kibica? jasne że NIE!! bo w takich starciach nigdy nie cierpią zwykli ludzie to takich agresorów jak ty powinni pałować za same myślenie Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
"kibic0 - jesteś zerem" Czuje się dotknięty tą wypowiedzią. Już nie napisze w tym temacie ani jednego posta. Macie za swoje Grzegorz
|
|
Proponuję zakończyć temat,gdyż dyskusja ta do niczego nie prowadzi...
|
|
Grzesiek, tak Ty, jak i Damianolo, trochę przeinaczacie :-) 1. Pierwsze spisywanie nie miało miejsca w szczerym polu, jak piszesz, a w centrum Stawisk, gdzie grupa kilkudziesięciu osób obsikała mur na rynku. 2. Prowokacja policji, o której piszesz, przypomina mi sytuację z jednego z konkursów skoków narciarskich w Zakopanem, gdy kibice obrzucali śnieżkami Hannawalda, bo "prowokował". Prowokacją tą był fakt... że wyciąg, którym udawał się na skocznię, przebiegał nad ich głowami. Oddział ZOMO prowokował, bo... stał. I to był powód, by rzucac w nich śnieżkami... Grzesiek, ile razy udało się Tobie uchronić d..y swoich kolegów? Gdyby nie "układność" policji, spisanliby większą ich liczbę. 3. Damianolo: przesadzasz z liczbą 200 osób. Byłem w tej samej grupie i sytuację spod bramy (raczej furtki, biorąc pod uwagę jej rozmiary) znam dokładnie, dostali ci, którzy się stawiali, natomiast faktem jest, że wszyscy byli popychani dość ostro tarczami. Rację też masz pisząc o braku koordynacji działań Delty z ZOMO. 4. Rację masz z pałowaniem ludzi wyciąganych z drzwi autokaru. Chamstwo to zbyt małe słowo. Ale z tą krwią też przesadzasz. Jednakowoż za to, co robili z ludźmi, którzy np. chcieli jedynie zatelefonować i stali w drzwiach autobusu, paru milicjantów powinno dostać porządny wp...dol. Może wówczas, gdy sami odczuliby co znaczy łomot, zmieniliby swoje podejście. Niestety... pozostaje to w sferze marzeń. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Policja Milicja a moze powinni DELTE spalowac. Durnie sami podkrecaja atmosfere. Przyklad 2 tygodnie temu probowalem wydostac sie do PRIV samochodu, a Oni namietnie powtarzali ze tedy to wy k.... nie wyjdziecie( chodzilo o glowne wyjscie) - dopiero zdecydowana postawa wiekszosci ludzi z samochodow i tych ktorzy wiedza, ze zawsze na mecz dojezdzamy Busem olsnila ich umysly. Podobnie bylo teraz DELTA tylko czeka zeby zaiszkrzylo aby mogli podlac oliwy do ognia. Oczywiscie iskierka padala z wiadomej strony ....
|
|
Sumo/malaha: dzięki za rzetelną relację. Jestem zaskoczony jednak sytuacją - cyt: "Jednakowoż za to, co robili z ludźmi, którzy np. chcieli jedynie zatelefonować i stali w drzwiach autobusu, paru milicjantów powinno ... " Napisałbym na miejscu grupy zorganizowanych kibiców oficjalną skargę na te działania. Zapewne nie pomoże od razu, ale niech wiedzą, że Polska to kraj prawa i są także bezstronni obserwatorzy ! ![]() Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
szukam zdjec/filmikow robionych przez kibicow w celu przedstawienia sytuacji w sądzie. gg: 9265551 - kazde niepozorne zdjecie moze pomoc, z gory dzieki!
|
|
Nie widzę innego wyjścia - są telefony z opcją zrobienia dobrej jakości zdjęcia i nagrania krótkiego filmu. Nagrywać i fotografować !!! Szybko znajdą się dowody na "rzetelną" pracę prewencji...
|
|
LOL dziś w kurierze porannym są zdjęcia 4 chłopaków którzy sie bili na meczu ŁKS-Polonia Warszawa z czego sie bardzo ciesze :P
|
|
bys sie cieszyl łochu jakby twoje było co?
|
|
buhahahah no jasne ale to nie realne do wykonania nie jestem takim łosiem jak ci co sie lali z psami :PP
|
|
lac po lbach! ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
peter napisał: Jeżdżę na mecze wyjazdowe, chodzę na stadion ŁKS-u. Nigdy nie dostałem żadną pałą, nie intersuje się mną żadna policja ani ochrona. Jak jeżdżę na te mecze to nie szczę po polach (macie qźwa chore pęcherze, czy jak ?? Przecież to godzina jazdy). Jak już piszesz to przyznaj się szczerze: prawdziwych kibiców nikt nie prześladuje Widzisz peter, nie wszystko jest tak jasne i przejrzyste jak ty to opisujesz. Zacznijmy od tego, że masz już swoje lata i nie wyglądasz na nastoletniego kibica, przez co nie jawisz się policjantom jako potencjalny "chuligan stadionowy". A w mniemaniu policji każdy młodszy dzieciak, chłopak, nie daj Boże w szaliku i ogolony " na Kojaka", czy to na meczu u siebie czy na wyjeździe to potencjalny "chuligan" i "bandyta". Policjanci myślą stereotypami , podobnie jak większość forumowiczów w tym temacie. Piszesz że prawdziwych kibiców mnikt nie prześladuje - ja mogę podać kilkanaście takich przykładów na skandaliczne zachowanie policji wobec ZWYKŁYCH, SPOKOJNYCH kibiców. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Pozdrawiam obiektywnych forumowiczów.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |