środa, 06 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jaka karma dla owczarka ?

Hej, mam pytanie ponieważ zastanawiam się nad zdrową karmą dla psa, chodzi o owczarka 10 tygodni. Możecie mi polecić jakaś dobra karmę dla psa ?? Ostatnio znalazłam kilka ciekawych informacji o tym że www.kochampsy.org/tag/karma-dla-psa/]karma dla psa jest ważna w początkowym rozwoju psa dlatego tak bardzo zwróciłam na to uwagę .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jaka karma dla owczarka ?

daj mu resztki z obiadu też będzie dobrze

Dobra karma:
Firts Mate
Taste of the Wild
Acana
Orijen
WOLFSBLUT
Healthy Doggie
i jeszcze inne...

oczywiście taka jak opcja jak BARF :) byłaby idealna....

Jako, że owczarki mają predyspozycje do dysplazji, zwróć uwagę na ochronę jego stawów.

A jakbyś miał kundla, to też byś się pytał czym karmić psa?

Ja mam mieszańca po owczarku niemieckim. Kupiłam swojemu psu karmę Brit Premium L, do tego codziennie dosypuję miarkę do półtorej witamin Can-Vit z glukozaminą ( to dla psów szybkorosnących, aczkolwiek sierść po tych witaminkach wygląda przepięknie, jest delikatna i bardzo lśniąca) Do tego raz w tyg. wołowina surowa, serca lub żołądki kurze jeśli sa w promocji. Kupuję do tego też \"batony\" kilogramowe z wołowiną no i czasem to co zostanie po obiedzie :)

A czy ktoś z Was korzystał z karmy 1st choice albo acana? Widziałem je w dobrych cenach w sklepie itnernetowym http://naszezoo.com.pl/ Wydaje mi się, że to wysokiej jakości karmy.

Nie powinno karmić się psa resztkami z obiadu! Pies w ogóle nie powinien spożywać ludzkich pokarmów. Dieta czworonoga musi być odpowiednio zbilansowana. W każdym wieku to w jaki sposób karmisz psa ma znaczenie. Wiadomo, że w wieku szczenięcym szczególnie, bo piesek rośnie i rozwija się. Istotne jest to, żebyś nabył karmę odpowiednio dopasowaną do wieku Twojego szczeniaka. Niektóre firmy produkują karmę dla poszczególnych ras.

Witam:)A może ktoś z Państwa ma na oddanie owczarka niemieckiego długowłosego- szczeniaka?? Pozdrawiam :)

;0

Nie zapominajcie poczwarkom dodatkowo podawać coś w witaminą D. Moja suka zjadała chętnie kapsułki z tranem i wyrosła na zdrowego psa. Karma natomiast dla rosnącego szczeniaka powinna zawierać jak najwięcej białka.

Gdy ćpający Alfonsio wejdzie do pałacu, nie staje się królem.
To pałac staje się sutenerską speluną.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Polecam royala albo purinę, na 3 pozycji dałbym Acane :) możesz przejrzeć sobie ofertę sklepu http://apetete.pl/ widac że pani z obsługi wie o czym mówi i jest w stanie odpowiednio doradzić

ja swojemu psu kupuje naturalna karmę Doctor Dog, zamawiam z ich strony internetowej, smakuje mu a przy okazji spożywa w niej dużo witamin i błonnika

Mogę polecić karmę Iams, swojemu pieskowi taką daję od urodzenia i jest okazem zdrowia. Zjada chętnie (karmę suchą, mokrej mu nie daję bo nie lubi), nie ma spadków apetytu. Naprawdę spoko karma w rozsądnej cenie.

ja od kilku miesięcy również podaje swojemu psu karmę Doctor Dog poleciła mi ją Pani ze sklepu Apetete. Jak na razie wszystko dobrze, brak dolegliwości

Podonie ja również karmię

Hills najlepsza:)

Super, dzięki wielkie za sprawdzone porady :) Z całą pewnością mi się one przydadzą :)

Myślę, że większość osób żyje w fikcji. Ja nie należę do wyjątków.

Wszystko można wyczytać ze stron poświęconych owczarkom.

Tia tam to kupisz najlepszą karmę dla trolli co linki z reklamami wklejają i głupie historie wymyslaja

Pies tylko powąchał i nawet nie spróbował. Odradzam ten sklep i jego ofertę. Pieniądze wyrzucone w błoto.

Po pierwsze pies musi mieć zrożnicowaną dietę, nie może jeść tylko i wyłącznie chrupek. Ale jeśli już kupować to faktycznie lepiej zapytać weterynarza albo hodowcy, jak zwierzak jest rasowy. Mi polecili Caniwild, 70% mięsa w składzie, bez konserwantów, sztucznych barwników, hypoalergiczna, ale i cena adekwatna do jakości. Za 6 kg w followthenature zapłaciłam 180 zł.

Cena z kosmosu. I niby nie adekwatna do jakości ? Bzdura

Cena z kosmosu. I niby adekwatna do jakości ? Bzdura

Mój owczarek powąchał i nasrał obok nastepnie powendrował dokończyć obiad

6 kg to w sumie nie tak dużo i aż 180 zł... jak dla mnie cena za wysoka, są tańsze karmy też dobre jakościowo, gdzie jest ponad 50% mięsa w składzie.

Czytałem, że z uwagi na to, że owczarki niemieckie są rasą pierwotną powinno je się karmić surowym mięsem. Dowiedz się wiecej o tym ;)

Są tańsze wiem o tym, ale jak mam budżet, to czemu nie kupić tej według mnie najlepszej? :) Ważne, żeby czytać składy i być świdomym właścicielem czworonoga.

Emperior to oszust

Czy sami kupujecie gotową żywność sobie na obiad codziennie. Czy raczej gotujecie świeże.
Tak samo pies też takiego gówna nie rusza mój ma swój rozum i nie ruszy żadnych gotowych przekąsek. Wszystko świeże i można tylko trzeba chcieć. 180zł za 6kg to z czego 50% to tylko mięso pewnie tak będzie to około 60zł wychodzi kg mięsa.
W takiej cenie to mozna codziennie cielencinkę zadnią kupować świeżą

Bardzo dobre jakościowo karmy suche to firma Josera. Jest ich wiele do wyboru wiec kazdy cos dla siebie znajdzie. Są bezzbozowe, są z dodatkiem biotyny na lepsza siersc, są dla malych i duzych psow czy dla tych z problemami zdrowotnymi. Przerzuciłam sie na ta karme 2 lata temu i to byla najlepsza decyzja jaka podjelismy

Wybierz karmę z dużą zawartością mięsa.

Dobrym pożywieniem są warzywa gotowane na parze, makaron lub owsianka. Mięso jest również obowiązkowe. Idealnie byłoby, gdyby pies zjadał około 1 kg mięsa dziennie. W Twoim wieku około 700-800 gramów miesięcznie. Karma dla psów nie jest dobrym substytutem zwykłego pożywienia. Nie zapomnij też kupić witamin dla swojego psa.

Nasz piesek od małego jest na karmach marki Josera. Uważam, że to bardzo dobra marka, karmy mają bardzo dobry skład. Obecnie jest na karmie z jagnięcina Lamm & Batate . Bardzo mu smakuje, a raczej do wybrednych psiaków należy.

Oprócz karmy, warto jest się również skupić na suplementach z olejem CBD. JA mogę wam polecić te od marki Hempets. Wszystkie ich preparaty są w 100% naturalne, co mnie przekonuje. Do tego, są przebadane, więc mają sprawdzony skład.

Nasz psiak dostaje mokra karme monobiałkowa Josera Meat Lovers, bardzo dobre karmy, mają rózne smaki

Według mnie warto tutaj zwrócić uwagę na firmę https://drpetcare.pl/karma-sucha-dla-psa/ , ponieważ ta karma bezzbożowa jest pełnowartościowa i zawiera mnóstwo cennych składników, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie organizmu psiaka. Także warto zwrócić uwagę na propozycje na poszczególne ich karmy.

Zastanawiając się nad odpowiednią karmą dla owczarka, warto zwrócić uwagę na jakość i skład. Dobrze jest także zajrzeć do sklepów oferujących zróżnicowane produkty, jak https://hubuform.pl/, gdzie można znaleźć nie tylko karmy, ale także przydatne akcesoria. Pamiętajmy, by zwracać uwagę na składniki odżywcze dopasowane do potrzeb tej rasy.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org