Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jak sprzedać nieruchomość? |
Jak sprzedać nieruchomość (dom, mieszkanie, działkę)? Czy korzystacie z takich portali jak http://prywatnaoferta.pl/, które rozsyłają ogłoszenia na 100 różnych i popularnych portali ogłoszeniowych?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jak sprzedać nieruchomość? |
nie lepiej sprzedawać nieruchomość bez żadnych portali, a samemu bezpośrednio? zawsze to jest trochę oszczędności i za sprzedaż zostaje w kieszeni :) a w sumie jeśli posiadłość jest w atrakcyjnym miejscu to raczej nie będzie problemu ze sprzedażą, także nie ma sensu szukać pośredników i się zajmować dodatkowo tym, co nie trzeba :) wystarczy, że umieścisz ogłoszenie na jakimś popularnym portalu i będziesz czekał na potencjalnych klientów :) jestem pewna, że sam równie szybko ich znajdziesz jak z biurem :)
|
|
nie karmcie trolla. Przecież to zwykła reklama. Wystarczy poczytać jego wcześniejsze wpisy. W każdym linkuje jakieś strony.
|
|
Ciekawe pytanie. Sam kiedyś sprzedawałem mieszkanie w Polsce i faktycznie korzystałem z podobnych rozwiązań — portale typu prywatnaoferta.pl, które automatycznie publikują ogłoszenia w wielu serwisach, to spora oszczędność czasu i często lepszy zasięg. Ale dziś moje podejście do nieruchomości trochę się zmieniło. Zamiast sprzedawać, wolę inwestować w coś, co może mi przynieść stały dochód lub zyskać na wartości w przyszłości. Dlatego coraz bardziej skupiam się na nieruchomości w Hiszpanii, w czym bardzo pomaga mi WTG Spain. To trochę inny kierunek niż szybka sprzedaż, ale daje ciekawsze możliwości, zwłaszcza pod wynajem turystyczny. A jeśli chodzi o samo sprzedawanie w Polsce — takie multiportale to dobry start, ale warto też zadbać o profesjonalne zdjęcia i opis, bo to naprawdę robi różnicę. Powodzenia!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |