czwartek, 31 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
rozkodowanie radia

Po ponownym włożeniu akumulatora do samochodu okazało się, że w radiu trzeba wpisać kod. Nie wiadomo jaki kod, 0000, 1234, jakiś znaleziony w necie 2344 - nie pasują. Gdzie w Łomży jest majster co odczaruje to radio i na jaki koszt się mam nastawić ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: rozkodowanie radia

Serio jesteś taka tempa i szukasz kodu do rozkodowania radia samochodowego na internecie?
Po prostu szkoda słów. Domyślam się, że jest to oryginalne radio samochodowe. Szukaj kodu w książce samochodu. Tam gdzie masz wszystkie papiery, dokumenty od samochodu. Nie chodzi mi o takie dokumenty jak dowód rejestr. Tylko o takie gdzie są zawarte informacjeo ccałym samochodzie. Powinna to być taka dosyć gruba książka. Poszukaj działu dotyczącego radia bo jest tam taki na pewno i masz tam wszystkie informacje które szukasz. Myślę że pomogłem.

frizq

z jakiego samochodu jest to radio - 4 cyfry FORD ?

Spróbuj wpisać kod pięciocyfrowy np,12345

kupiski stawowa na przeciw hurtowni weterynaryjnej

A jesli radio zajumane,,,to zadzwon do wlasciciela,moze CI poda jaki jest kod........

iraklis - nie trzeba być tak niegrzecznym i od razu kogoś wyzywać od tępych. Niestety nie każdy posiada wiedzę z każdej dziedziny - to chyba oczywiste, jak widać nie dla Ciebie. Zapraszam do dyskusji w tym, czym ja się specjalizuje, ciekawe czy będziesz wszechwiedzący...
Myślałam, że może po prostu jest jakiś jeden np fabryczny kod...

Nie mam innych dokumentów oprócz dowodu rejestracyjnego, miejsc na wpisanie kodu jest 4.

fordeo myślę, że to radio swoim wyglądem nie zachęciłoby nikogo do kradzieży :)

jezeli jest to radio fabryczne to moze bedziesz mial troszke szczescia i w schowku znajdziesz naklejke z kodem. w zaleznosci od marki naklejka moze tez byc po wewnetrzniej stronie klapy od bagaznika

młodamama , radio możesz dać do odkodowania np w serwsie rtv na Wojska Polskiego pod sklepem Czarny Kot , możesz również zawieźć je do Kupisk Starych na ul Stawową ( auto elektryk ) , na ulicy Wesołej również jest serwis RTV . W każdym z nich rozkodowywali mi radio bez problemów , były to głównie radia z VW , koszt od 30 do 50 złotych , w zależności czy musieli wylutowywać pamięć radia . Nie wpisuj losowo kodów , najlepiej jak go nie znasz od razu dać komuś do rozkodowania .

Pytałem jaki to samochód - w większości przypadków (np. ford) bardzo łatwo samemu wygenerować taki kod - potrzebny jest nr fabryczny radia - a ten jest na obudowie - tylko trzeba umieć je wyjąć.

Trzeba zamienić kabelki plus z minusem i się rozkoduje :)

zajedz do któregoś z podanych wyżej zakładów

Zapytaj na www.auto-info24.pl . Ja właśnie tam dostałam pomocną odpowiedź odnośnie rozkodowania radia. Kod, który mi podano, okazał się strzałem w dziesiątkę i nie mam już problemu z radiem. Polecam!

KasiaZF specjalnie założyła konto by się z nami podzielić swoją nowiną .... troll

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org