wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
narkotyki

Dlaczego w Polsce tak bardzo wzrasta przestępczość, dlaczego młodzi ludzie umierają z powodu narkotyków ? Może powinniśmy zrewidować nasze prawo?
cyt:
- Sześć osób, w tym pięciu cudzoziemców, rozstrzelano tej nocy w indonezyjskich więzieniach - poinformował rzecznik prokuratora generalnego Indonezji. Egzekucji dokonano mimo apeli o ich ułaskawienie.

Prezydent Indonezji Joko Widodo odrzucił w grudniu ub. r. apele o ich ułaskawienie. Odrzucił też skierowane do niego w ostatnie chwili prośby prezydent Brazylii i rządu Holandii o darowanie życia ich obywatelom. Widodo podkreślił, że nie okaże litości wobec przestępców narkotykowych ponieważ \"zrujnowali oni życie tylu ludziom\".

Indonezja posiada najostrzejsze na świecie przepisy antynarkotykowe. Posiadanie i przemyt narkotyków zagrożone są karą śmierci.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: narkotyki

Nawet ten żonaty z Marychą?
Jak ją przemyca w bagażniku?

i dobrze ich kraj ich prawo ci co mieli narkotyki napewno je znali

Ludzie przez całą swoją historię się odurzali i będą to dalej robić. Im więcej się o tym mówi i im większe są kary, tym coraz większa liczba ludzi chce spróbować \"zakazanego owocu\".

jesteś za kara śmierci z narkotyki ? Człowieku, lecz się :). Niech ćpają, jaki masz z tym problem :). Narkotyki robią z ludzi meneli, jak wciągną i niech robią z sb frajerów.

---------------------------------------------

Kara śmierci (jako najostrzejszy wyrok) jest przesadą, ale niewątpliwie prawo powinno być w tej kwestii bardziej restrykcyjne. Większym problemem jest udowodnienie winy, ew. skazanie niewinnego, ale gdy nie ma wątpliwości co do winy, moim zdaniem powinni karać bez litości (patrz słowa Prezydenta Indonezji)

re Rondo
Załóżmy, że zalazłeś sąsiadowi za skórę a ten w rewanżu podkłada ci narkotyki i dzwoni na policję. Ciebie skazują na karę śmierci. Co ty na to?

Napisałem: kara śmierci to przesada, wspomniałem również, że większym problemem jest udowodnienie winy aby nie skazać kogoś niewinnego.
Czy podłożenie narkotyków i \"udupienie\" w ten sposób nielubianej osoby jest tak proste? Można zrobić to ot tak, bez wysiłku? Nie sądzę, gdyby tak było, byłaby to baaardzo powszechna praktyka...

Dokladnie tak \"nie dotyczy\". Każdy ma swoje zycie i niech wybiera jesli cpa i jest wtedy szczesliwym to jego sprawa i jego zycie.

Powinni zalegalizować Marihuane . I wogóle otworzyć takie sklepy jak w holandii. Tak żeby panstwo trzymało na tym łape . Co do amfetaminy i mefedronu oraz heroiny powinni zrobic wszystko aby ludzie tego nie brali bo to niszczy ludzkie zyciorysy.
Co do zmiany prawa . Każdy kto handluje narkotykami z czasem idzie siedzieć do więzienia . Jeśli policja chce to złapie nie ma innej opcji.
Ale nasza Policja nie którym swoim konfidentom pozwala handlowac w zamian za informacje i tak konfident policyjny handluje narkotykami ,sprzedaje naszym dzieciom trucizne a policja go chroni . W zamian za to on donosi na wszystkich innych znanych mu złodziei , handlarzy , dilerów itp . itd. Wszystkich poza swoimi choć czasem i swoich też dają .
W taki sposób policja niby ma statystyki bo kogoś zamyka ale pozwala tym konfidentom handlowac narkotykami praktycznie bezkarnośc.- Tak więc o co tu chodzi. Wszyscy mieszkamy w łomzy lub obok łomzy i ja w wieku 35 lat mam rozeznanie kto kim jest . I co mozna myslec o kimś kto np od kilku , kilkunastu lat handluje narkotykami wiadomo że jest konfidentem . Albo o kimś kogo łapią i puszczają . Bluzy JP , Ciemna Strefa . Bonus RPK smiac się z tego chce.
Ja pracuje normalnie i nigdy nikogo nie sprzedałem a Ci idioci są wrecz śmieszni .
Prawo trzeba egzekwowac nie zmieniać na cięższe wystarczy zamykac wszyskich którzy są złapani i nie pozwalać handlować konfidentom to wtedy ograniczy sie w znacznym stopniu ten cały handel . a najlepiej zrobić Holandie i wszystko !

Brat dla Brata, Bratem a nie Katem !!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org