piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Organizacje Młodzieżowe w Łomży

Temat chyba wiele wyjaśnia ale rozwinę go dokładniej by każdy wiedział o co mi dokładnie chodzi.

Chciałbym w Łomży stworzyć grupę która by działała na rożnego typu płaszczyznach. Nie bojówka polityczna ale organizacja skupiająca młodych ludzi, którzy chcą coś zrobić w tym mieście.

Co o tym sądzicie... ? Czy ma to racje bytu ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Organizacje Młodzieżowe w Łomży

Wiecej konkretow czlowieku , poza tym masz jakies wychowanie pedagogiczne, uprawnienia itd.?? Czym dokladnie miala by się zajmowac ta organizacja, pod jako nazwa??

Organizacja miała by skupiać młodych ludzi . przedział wiekowy od 16-18 do 26-28 . Skupiała by młodzież dla której to co dzieje się w naszym mieście nie jest obojętne. Przychodzi okres wakacji i jak co roku nic sie nie dzieje, w sumie tak jak i przez cały pozostały czas. Może czas to zmienić. Inicjatywa leży po naszej stronie.

FM-INFO: ale powtarzam pytania poprzedników!! Co byście konkretnie chcieli robić, jakimi metodami, skąd budżet, etc. Napisałeś, że przychodzi okres wakacji i nic się nie dzieje. No to co wymyśliłeś? Jeżeli zbieranie grzybów, to skąd kasa na wyjazd. Jeżeli ryby to skąd kasa na wędki. Chyba, że nocne wycie do księżyca, ale tu także trzeba mieć kasę na grzywnę! Powiedz coś konkretniejszego...

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

moze cos na wzor hamasu jakies dzialania wywrotowe, radykalne operacje terrorystyczne no sam nie wiem eheheheheh zdradz wiecej szczegolow

FM-INFO:
jeśli założysz/cie ORGANIZACJĘ WYZWOLENIA ŁOMŻY SPOD OKUPACJI BIAŁOSTOCKIEJ daj/cie znać. Pierwszy się zapiszę. ;)

FM-INFO czy macie na celu propagowanie czegoś w stylu Młodzieży Wszechpolskiej??

mieczkoś997: schowaj się do budy i nie pisz takich głupot. Najpierw jednak dokładnie przeczytaj i przeanalizuj to, co napisał FM-INFO, mianowicie:

"Chciałbym w Łomży stworzyć grupę która by działała na rożnego typu płaszczyznach. Nie bojówka polityczna ale organizacja skupiająca młodych ludzi, którzy chcą coś zrobić w tym mieście."

Już wiem, skąd powiedzenie, że belki na czapce policjanta, to oznaczenie poziomu wody w jego mózgu.

Pozdrawiam

MrS, a czy którakolwiek z bojówek politycznych otwarcie przyznaje się do bycia bojówką polityczną? Większość z nich określa siebie właśnie jako organizacje młodzieżowe ;-)

Dla poparcia - cytat, ze strony Młodzieży Wszechpolskiej:

"Młodzież Wszechpolska jest stowarzyszeniem społeczno-wychowawczym skupiającym młodych ludzi, którym bliska jest miłość do ojczyzny i przywiązanie do Kościoła Rzymsko-Katolickiego. Naszym celem jest wychowanie członków w duchu wartości narodowych i katolickich, wykształcenie w nich pełni poczucia obowiązków patriotycznych tak by na każdym stanowisku starali się być pożyteczni Ojczyźnie."

Śmiech.

Tyle że fakty niewiele mają wspólnego z w/w cytatem.

________
Malachit

Dokładnie. Każdy wie, jak jest. FM-INFO chce stworzyć grupę ludzi, którzy zajmą się inicjatywą w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Pozdrawiam

MrS ale mnie rozśmieszyłes!! haha Powiedz mi w takim razie jak zrobić coś w tym mieście bez bojówki politycznej!!?? Może zorganizujemy akcję SPRZATANIE ŁOMZY.
Uwazam że przykład jaki podałem czyli Młodzież Wszechpolska nie jest żadną bojówka polityczną a Ty jak widać nie masz o niej zielonego pojęcia a wypowiadasz sie....

Greatest_DeMoN Patryk gamoniu z czym Ty do ludzi? buhahah :) pozdrawiam sasiada;]

Jestem zmienna jak pogoda,
czasem zbyt pewna siebie,
ale przeciez to nie powód,
aby dzisiaj zmienic siebie!!!!

mieczkoś997 napisał:

Uwazam że przykład jaki podałem czyli Młodzież Wszechpolska nie jest żadną bojówka polityczną a Ty jak widać nie masz o niej zielonego pojęcia a wypowiadasz sie....

Oj Mietek, Mietek, słaby z ciebie obserwator...

FM - masz moje poparcie zacznij cos robic a bede sie staral pomoc

-=przemek aka phobia=-

Jestem nieco starszy niż Twoje wymagania, ale chciałbym się spotkać i pogadać. Może nie jest wazne ile kto ma lat, tylko, co chce i może zdziałać?

nar

andrius dokładnie, granica wieku nie ma znaczenia, grunt abyśmy znaleźli wspólną płaszczyznę na której mogli byśmy się realizowac. W naszym mieście nic się nie dzieje więc może czas to zmienić. Każdy by tylko chciał, koncertów, jakiś imprez miejskich, a może czas się zaangażować i samemu wziąść się za organizcję lub pomoc w organizacji.

Spotkanie takie jeśli będą chętni zorganizujemy i wymienimy swoje poglądy i pomysły i okaże się co dalej.

Pozdrawiam

Siemka ja z checia bym wziela udzial w takiej organizacji :)

kolezaneczka to zostaw do siebie jakiś kontak. w wolnej chwili odezwę się. Tak samo wszysyc zainteresowani niech zostawią do siebie jakiś kontakt.

Widzę że głosy są podzielone. W takim razie żeby nie roztrząsać wszystkich za i przeciw tutaj zrobimy spoktanie i zobaczymy co z tego wyniknie czy realna inicjatywa czy poprstu utopijny pomysł. Żal patrzeć w 63-tysięczne miasto i nic się nie dzieje. Tymbardziej że tak liczna młodzież tylko czeka aż każdy da ,a samemu coś zrobic ??

Jest wiele możlwości ..
Fundacja Krzysztofa Hołowczyca "Bezpieczny Kierowca" ... wspiera różnego typu inicajtywy młodzieżowe, a brawura na naszych miejskich drogach dostrzegana jest na każdym kroku.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org