czwartek, 07 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
turki kebab problem całego bloku

Witam was wszystkich
Piszę w sprawie mojego znajomego, który poprosił mnie o pomoc w napisaniu tematu na forum (osoba starsza nie potrafi obsługiwać forum). Problemem jest pewien kebab, który jest otwarty całodobowo ponieważ już od ponad roku czwartek piątek sobota niedziela po dyskotekach mieszkańcy tego bloku nie mogą spać. Zacytuje 'rozumiem przyjechali chcą zarobić ale żeby kur.. dorabiać się na cudzym zdrowiu... mają na al.legionów cuhj niech prowadzą ale kto im dał pozwolenie prowadzenia całodobowego w bloku? i pomijam ten smród co leci do mieszkań ale kur.. ja w nocy chciałbym spać''

Sprawa wygląda tak, że to nie jedna osoba (mój znajomy) tam tylko narzeka ale cały blok, który składał podpisy do spółdzielni o wywalenie 'ich' albo zrobienie do 22.00 ze skutkiem.... 'my nic nie mamy do tego to lokal prywatny'

Skarg na policję o zakłócaniu ciszy nocnej już nawet ich nikt nie liczy- są bez skuteczne.

I teraz duża prośba do mieszkańców którzy wysiedlili doner kebaba lub właścicieli ( bo w końcu oni to wasza też konkurencja) - gdzie i jakie podanie trzeba złożyć aby to miało skutek (oczywiście znajomy zapewnił mnie, że wszyscy z całego bloku się podpiszą).

Bardzo proszę o wyrozumiałość.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: turki kebab problem całego bloku

aby chcieć coś w tej sprawie zrobić trzeba mieć solidne dowody a nie histerię. Jak na razie z tego co piszesz to same bzdury nie stasnowiące zadnej podstawy do uniemożliwienia komuś robienia interesu.

lelumel

Napisz do Przyjaciółki lub Sprawy dla reportera:))

a prawDA JEST TAKA ZE KOLE KOGOŚ JAK KTOS KASIORE ZARABIA ....ZWYKŁA LUDZKA ZAWIEŹĆ ....MOCHER NIECH SPI NIE W OKNO SIE GAPI....I LICZY KTO ILE KUPIŁ I ILE ZAROBIŁ WŁASCICIEL....
HEHEHE

On 804 ma racje taka już polska mentalność ze jak komuś się powiedzie w życiu to zawsze znajdą się praworządni sąsiedzi którzy zrobią wszystko aby nie miał więcej od nich.

na cudzym zdrowiu heh smieszne... i bardzo dobrze niech cierpia te je.. spoleczniaki ktorzy mysla ze sa pepkami swiata... nie masz co robic? to sie uwal i zajmij soba a nie siedzisz tylko w oknie... skoro otworzyli tam lokal 24/h to musieli dostac na to pozwolenie i wzywanie policji jest tutaj bezpodstawne... bardzo dobrze dziadom wkoncu naucza sie mieszkac miedzy ludzmi

Były już kiedyś protesty na Starym Rynku, bo za głośno, spać nie można. Teraz wszyscy wiemy jak. tam jest. Pustka, na nic zdają się zabiegi, by ożywić Starówkę. Teraz to samo zaczyna dziać się na Południu, gdzie przeniosło się życie Łomży. Ludzie to jest miasto nie wieś, chyba wiele osób nie widziało jak tętnią życiem miasta na zachodzie, występy, kafejki, bary, restauracje, młodzi i starsi są zadowoleni. Już przywykliśmy, że widzimy czubek własnego nosa.

haha a osoba starsza jak prześpi cały dzień to nic dziwnego ze w nocy nie może, wiele osób tak ma. Jak ktoś w dzień się porządnie napracuje to i wybuch bomby go w nocy nie podniesie a co mowa jakiś tam kebab

ale wy powaleni jestescie. widac ze w smrod wam nigdy w przez okna nie wszedl.

moja babcia tez ma problem i cala klatka z reszta z tym ze oni nie zglaszali tego nigdziej tylko poszli do walsciciela lokalu i powiedzieli mu co o tym smrodzie mysla.
jest przerazajacy smrod jak weszlam do klatki. w pierwszej chwili myslalam ze cos sie rozklada. ale babcia mi wytlumaczyla ze to z lokalu gastro.
mysle ze ludzie tez nie beda siedziec cicho tylko gdzies to zglosza.

musiscie isc do radcy prawnego zapytac co z tym mozna zrobic. bo spoldziela to oczywscie powie ze NIE MA NIC DO TEGO I NIC Z TYM NIE ZROBI. skad ja to znam.

kiedys mieszkalam w bloku gdzie obok byl lokal do wynajecia na wesela i inne imprezy okolicznosciowe. babka nie zebrala podpisow na zgode innych sasiadow czy zgadzaja sie na chalas. i tak piatek sobota niedziela imprezy sasiedzi z okna sie darli zeby bylo cieszej. baba byla tak bezczelna ze szok. i odwrocila sie dobra passa. ludzie zglosili gdzie trzeba i suka zamknela lokal. do sklepu tez nikt przez to nie chcial przychodzic. nikt baby nie trawil.

Właściciel lokalu powinien jeszcze flache postawić temu kto temat założył lepszej reklamy nie trzeba. Ja na przykład nie wiedziałem ze jest kebab w łomży otwarty 24 godziny. Teraz na pewno nie raz zajrzę ze znajomymi jak będziemy wracać z imprezy mógł by ktoś podać dokładny adres?

Przeczytaj co napisałeś i się zastanów - namawiasz ludzi do tego żeby byli konfidentami i odwołując się do "zdrowej" konkurencji prosisz żeby pomogli Ci po...dolć faceta. Jesteś małym zawistnym polaczkiem z kompleksami, który nie potrafi załatwić sprawy formalnie tylko żebrze o pomoc na forum.

Jak takiemu staremu capowi może zapach przeszkadzać,skoro w tym bloku nikt nie otwiera okien?Niech sprzątnie w domu,a nie szuka smrodu poza oknem.Kur...co za poj....ludzie?żal dupę ściska? otwórz swój interes;/

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Gości specjalnie zarejestrował sie żeby komuś życie uprzykrzać

srajcie pod drzwiami i róbcie syf(aby nikt nie widział).wybiegnij ze 2 razy w nocy postraszyć klientów,przestaną przychodzić-właściciele zwiną interes.
kiebaby zaje...

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

maruda program Sprawa dla Reportera i podobne programy biorą sprawy jeśli poruszona jest policja, prokuratura, sąd. Bez tego temat ich nie interesuje a Przyjaciółka sama dzwoni jak objerzy to co już zostało nagrane przez inny prog tv. Bez tego media sie nie interesują takimi problemami..:/

Co odo tematu - to faktycznie Duner kebab został usunięty z poprzedniego miejsca "dzięki" mieszkańcom przy szkole nr 9 ale jakim cudem tego nie wiem mimo że mieszkam nie daleko..

a te posty pewnie pisze konkurencja którą "Turki" mają 2 lokale dalej,- jakoś na nich nie narzekają na forum....dziwne

Ale czym tam wali?Chyba kebabem i niczym więcej.By robili polskie mielone to też by komuś przeszkadzało ze śmierdzi.Czasami na zwykłej klatce schodowej w bloku gorzej czuć jak sąsiad coś nieświeżego gotuje.

ciekawe ilu tu się wypowiadających mieszka tam w pobliżu ?

albo w innej lokalizacji lokali gastronomicznych usytuowanych w blokach?

Skoro lokal funkcjonuje od ok. roku tzn. brak jest woli, aby go usunąć.
Moim zdaniem te posty to sprawka konkurencji, bo o "Turkach" często piszą, a o lokalu obok wcale... może to i dobrze...

Nie licz na zbyt wiele ,jeśli jest to lokal prywatny. Musisz puki co mieszkać w smrodzie ,bez spania w weekendy. Powodów by stąd emigrować jak widać są setki tysięcy.

Pomysłowo.

podpal

Poproś o pomoc ,,patriotów" :)

Oni sobie poradzą :):) Niie cierpią Muzułmanów to i kebabów nie powinni żreć :):)

z tarczą, albo na tarczy maruda w internecie walczy !!! a Ty maruda kim jesteś ?

Współczuję takiej sytuacji.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org