Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
chlebus |
gdzie w Lomzy mozna kupic prawdziwy razowy chleb.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: chlebus |
W piekarni !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
tak kiedyś wspaniały chleb razowy był z Konarzyc ale od czasu gdy piekarnia ta padła nie ma już na rynku porządnego prawdziwego cheba razowego. Wszystko jest naszprycowane chemia , że aż świeci. lelumel
|
|
Bo najbardziej smakują wam, krojone listki, zamiast normalnych bochenków chleba :) Macie to, do czego sami doprowadziliście :):) :):)
|
|
do takiego stanu rzeczy doprowadzili ludzie właśnie twojego pokroju,którym to nic się nie podoba,wszystko krytykują i wszędzie szukają dziur.Chleb prosto z piekarni:niezdrowy.Upieczony w nocy:stary.To za grube pajdy,to za cienkie kromki.To nikt nie mówi głośno o problemie,to znów zbytnio się wydzierają... ![]() nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
O przepraszam bardzo !!!! Nigdy na chleb nie narzekam , zresztą jestem wielbicielem chleba i mogę jeść go nawet bez chleba :) Ja noża do chleba z domu nie wyrzuciłem :) Po prostu wszyscy poszli na łatwiznę , klienci bo wolą kupić krojone listki , piekarnie bo pieką to na co jest popyt a to że od czasu do czasu ktoś ma smaka na dobry chleb to nie leży w interesie piekarni :):) Bo to jest tylko od czasu do czasu :)
|
|
toteż nie jest głupotą,ani lenistwem piekarni to,że wytwarzają to na co jest popyt.to interes,który musi przynosić zysk. Chrostowskim z Konarzyc najwidoczniej chodziło nie tylko o biznes,pewnie dlatego się nie utrzymali.to jest tak jak z sieciówkami,dominują rynek jak wielkie piekarnie(fabryki pieczywa).a ludziom takim jak Ty to nie przeszkadza,bo Masz chleb pod nosem,nieważne jak on smakuje.nie Ruszysz się do sklepiku 2 km dalej "po smak"tylko żądasz tego "smaku"w twoim sklepie,a do głowy Ci nie przyjdzie,że duża piekarnia nie wpuści małej na swój rynek,tak to mniejsi są wysadzani z siodła. ![]() nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
|
nigdzie już się nie kupi prawdziwego razowego chleba - tylko razowopodobny lelumel
|
|
Chleby razowopodobne, sery seropodobne itp itd. Powinno się za to płacić pieniędzmi pieniądzopodobnymi, takimi wyciętymi z dziecięcej wycinanki, wtedy byłoby uczciwie... ehh..
|
|
moim zdaniem zanim coś się kupi to winno się popatrzeć na skład produktu. W każdym sklepie klient musi mieć dostęp do takiej informacji. Dopiero po zapoznaniu się z taką informacja podejmować już świadomie decyzje o zakupie. Sklep łaski nie robi i musi mieć taka informację. Gdyby ludziska czytali co kupuja to wielu cwaniaków co taki syf spożywczy na rynek wypuszcza poszłoby z torbami. lelumel
|
|
Pamiętam kiedyś, koło starego szpitala, sprzedawali chleb na tataraku. Był taki dobry, że ustawiały się tam ogromne kolejki. Dziś pod żadnym sklepem nie ma takich kolejek :)
|
|
Dobry razowy z Jedwabnego sprzedają prze szkole na Kołłątaja
|
|
Na Farnej przy Legionów jest sklep firmowy radzę tam popróbować bo mają duży wybór. ( chyba piekarnia Zawady)
|
|
też mi problem, jak wam chleb nie smakuje to bułki żryjcie
|
|
najlepszy chleb i najzdrowszy to chleb babuni na zakwasie na wagę 1 kg chleba to 7 zł,ale jest rewelacyjny,swojski,ziarnisty. kupisz go w sklepach spożywczych smacznego
|
|
chlebus to może inna bajka, ale ja mam znajomego, który sprzedaje ser s pod laski, ................... gwarantuje gościu, że laska nie myta parę sezonów jak był na wypasie ze stadem owiec na turniach ,
|
|
Ja piekę sama w maszynie do chleba, dzięki temu codziennie jem świeży, no i wiem co tam dodaję. ;)
|
|
Krysieńka i tu im właśnie dobże odpowiedziałaś i jest to niedrogi i zdrowy sposób i przepisów sporo w internecie gitara gra
|
|
|
Najlepiej samemu zrobić, wtedy będzie pewność że jest prawdziwy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |