Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
lumpy na Dwornej |
Łomża zdziadziała do reszty. Władza się dwoi i troi, przebudowa rynku upiększanie. A finał-ławeczki na dwornej przy rynku oblegane przez pijanych i cuchnących pijaków. Pod filarkami to samo. To dzieje się pod okiem ratusza i Straży miejskiej.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: lumpy na Dwornej |
"piękny" widok dla "turystów".. władza miasta i kościoła powinna ich wziąć sobie do domku skoro są tak dobrzy, cudowni, miłosierni..
|
|
...zapomniałem dodać, że pomagając bliźnim-tym z tytułu:) -poprawili by też wizerunek Starego rynku tak pięknego miasta jakim jest ŁOMŻA!!..
|
|
Nie rozumiem tej burzy... po co straznik miejski ma ciagac sie z pijanym cuchnacym lumpem skoro moze pojsc i spisac kogos na poziomie pijacego sobie spokojnie piwko w parku. Zero niepotrzebnej pracy a wynik w notesiku i w kasie ten sam;)
|
|
,,Ktoś na poziomie", to piwo pije w lokalu a nie jak LUMP, na ławce w parku:):)
|
|
niebrakuje w tych rejonach ŁOMŻY raz szliśmy z żono legionów i na podwórku od kamienicy 3maja dziecko bawiło się w piaskownicy a jakaś matka z tapirem na głowie przechylała piwo w głowie się przewraca sport to zdrowie
|
|
Fajnie, ale pisz ty po polsku człowieku. Takos
|
|
Co do "lumpów" to prawda: śpią na tych ławkach, drzemią, piją... i cuchna jak niemyte prosiaki. Mówicie, ze mamy kraj i miasto rządzone przez "kolesiów" więc może to też są "kolesie" i dlatego są nietykalni? Takos
|
|
wczoraj w samo południe lum śpi w najlepsze na ławeczce na Farnej, gdzie straż miejska pracuje do 15:30, wychodzi to na czystą "komercję" i do czego jest ta instytucja powołana czyli do ściągania kasy, a wiadomo, że od lupa kasy nie ściągną więc są bezkarni, a Panowie w czarnych mundurkach omijają ich szerokim łukiem i nie dają sobie rady w czynnościach do których są powołani, o wiele łatwiej jest zrobić przyczajkę z fotoradarem posadzić dupsko w aucie a "aparacik" sam pyka fotki, są wyniki i jest GIT i na *** się ciągać z brudnym lumpem.
|
|
|
SM to przypadkowi niekompetentni, bez wyszkolenia ludzie na zbędnych etatach,
|
|
Lump zmęczony od siedzenia cały dzień na słońcu ma prawo odpocząć :):) Wam też nikt nie żałuje położyć się obok Hanki:):)
|
|
Chyba maruda masz jakies kompleksy lumpa albo wieksza czesc Twojej rodziny zalicza sie do tego grona... to ze wypije sobie piwko raz na jakis czas gdzies pod chmurka nie znaczy ze nie moge byc czlowiekiem na poziomie. Nie zawsze jest ochota na to zeby pic w pubie.
|
|
Bo gimnazjalistów do pubów nie wpuszczają :):) I dlatego ten pozim musisz w parku na ławce trzymać jeszcze kilka lat:):)
|
|
siedzieli,siedzą i będą siedzieć. o co problem ludzie...niech siedzą...
|
|
Straż Miejska w Łomży pracuje w godz 5:00- 23.00 jak dobrze pamiętam. Jakoś każdy na SM narzeka a ktoś oficjalnie złożył skargę? hehe tylko na forum anonimowi potrafią krzyczec i wytykac :) Szanuj przyjaciół. Kochaj swoją mamę – Nie wybaczaj niewierności. Uderzaj mocno. Całuj namiętnie. Ufaj tylko sobie, bo koniec końców nikt inny ci nie pomoże.
|
|
Dzisiaj jechałam koło starego rynku i zauważyłam mężczyznę leżącego na schodach, podjechałam, wyszłam z samochodu, podeszłam do niego i trącam pytając proszę Pana wszystko w porządku, a on na to przecież śpię u siebie w domu, jak tak to w porządku pomyślałam. Podzielam zdanie, na starym rynku parę tygodni temu w sobotę pełno pijanych a straży miejskiej nie widać, wstyd wycieczki przyjechały z innych miast a tutaj granatowe twarze.
|
|
Tak wygląda ożywienie starówki przez naszych włodarzy,bo za to odpowiada Pan prezydent i Rada miasta, która przyklepywała koncesje na alkohol, a potem te nasze rodzime alkoholiki z całej Łomży gromadzą się na starówce i tylko naturalna selekcja rotuje ich na ławeczkach, może to wykorzystać jako atrakcję turystyczną i pokazywać młodzieży jak może skończyć się w życiu zaczęcie przygody z alkoholem w młodym wieku, a może oni są chorzy na chorobę Filipińską, jaka od czasu do czasu dopada Prezydenta Kwaśniewskiego? Dzięki nim mamy tyle wolnych lokali do wynajęcia na Starówce,bo kto o zdrowych zmysłach będzie chciał robić zakupy i przy okazji użerać się z filaretami?
|
|
Mija Wczoraj dzień był słoneczny , człowiek miał prawo być zmęczony, po calym dniu siedzenia na ławeczce:):) Nic dziwnego że w głowie mu się pomieszało:) A turyści z innych miast??? Tobie też się chyba pomieszało, może z okolicznych wiosek co ???
|
|
W ostatnim tygodniu była wypowiedź kierownika bulwarów nad Narwią Pana Rysia Nawrockiego i on podsumowując sezon letni nad Narwią mówił, że z naszego pola namiotowego korzystają najczęściej obco krajowcy i są mile zaskoczeni, że mają tak blisko do centrum miasta i mogą podziwiać zabytki Łomży :) Dla tego uważam, że nasze leżące na ławeczkach sine nosy powinny być ujęte w przewodniku o Łomży jako jedna z atrakcji, bo można je napotkać jak Łosie w Parku Biebrzański, lub Bobry w dolinie Narwi. To jest nasza lokalna atrakcja. Kraków ma Lajkonika, Gdańsk Piratów, a Łomża Sine Nosy :)
|
|
I to jest to :):) Łomżyńska dzika przyroda:)
|
|
łomżyńską dziką przyroda jest chyba sam maruda ze swoim sinym nosem... i to jest dopiero to:):) pozdrow kolegow z gimnazjalnej lawki:)
|
|
artaras:):) A ty co tu robisz? Wróciłeś już z parku po browarku na poziomie ? :):):) Czy spisała SM? Może zmień park ?
|
|
a patrz ze wrocilem ale piwka sie nie napilem bo smierdzacy spales na mojej ulubionej lawce w ulubionym parku po libacji z reszta rodziny... cos jeszcze chcesz wiedziec?:):)
|
|
Przecież ja na ławce na Starym Rynku mam miejscówę :):) Widocznie nie poznałeś członka swojej rodziny w parku:):)
|
|
poznalem Ciebie nawet sie przedstawiles jakims belkotem wydukales "jestem maruda pije piwo tylko w barach mam duzo znajomych w gimnazjum i lubie spac na lomzynskich lawkach pokazujac swoj siny nos" mistrzem cietej riposty to ty nie jestes (chociaz nie jestem tym zbytnio zdziwiony) przykryj sie dzis czyms albo zejdz pod lawke bo ma padac:)
|
|
To co? Już na ławce nie można sobie poleżeć? Ku@#$%a co za czasy!!!
|
|
Można , można, tylko trzeba pana artarasa poprosić żeby miejsca ustąpił :):) Bo on na poziomie spożywa i go spisują bidulka :)
|
|
były i będą
|
|
A zgadza się, będąc kilka dni temu w centrum miasta Łomża i idąc ul. Długą to zza każdego winkla wyglądały "sine nosy" wcale się nie chowając ze swoimi trunkami w rękach.... No ale straż miejska nie pisze im mandatów bo oni są niewypłacalni, woli spisywać młodych chłopaków na osiedlach południe bo ci mają rodziców z których napewno jedno pracuje i mają z czego płacić mandaty.... Przekonałam sie muż nie raz o tym.... Chamstwo i cwaniactwo a statystyki rosną....Ot i cała filozofia bycia strażnikiem miejskim
|
|
niebawem zima. luz blues i orzeszki
|
|
lubimy z żoną pospacerować po ul;długiej ale koło fontanny dziś bo w niedzielę lubią tam pospacerować koło 19 podszedł do nas lump żeby mu dołożyć do wina wieczorem to nieciekawie żeby tam pospacerować
|
|
Przepraszam , nie wiedziałem że to byłeś ty:( Ale w amoku pragnienia, człowier czyni różne głupstwa::)
|
|
nielogowałem się tu długo ale niestety musiałem tu napisać by pewne osoby mnie z innymi co podobnie piszą niekojażyli ona wie kim jest znajomy88 więc jak widzisz się pomyliłaś i inni gitara gra
|
|
to Kama30 Cibie tam widziała ?
|
|
a ja sie pytam poco Mija weszła do kogos do domu i pytala czy wszystko w porzadku.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |