środa, 23 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
tragedia w Łomży

http://ttv.pl/archiwum/95911,zmarl-na-skutek-bledu-lekarzy,0.html
Karetką przewieziono go do szpitala pana Krzysztofa, ale po badaniach ostatecznie został zwolniony do domu. Wrócił i zmarł.

stefannowak

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: tragedia w Łomży

Obejrzałem. Materiał potwierdza tylko to co o niektórych lekarzach w szpitalach się mówi. Wielka mafia, zmowa milczenia, jeden drugiego broni. Stała się tragedia, ale można się chyba przyznać do błędu i wyciągnąć wnioski na przyszłość.

Tragedia, nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. Co to się wyczynia w tej Łomży... Jeszcze bezczelnie się śmieją do kamery że on nie miał zawału...

felix...ja bym powiedział,że o wiekszości,potwierdzają to zresztą od dawna krążące opinie o poziomie leczenia w Łomży.Od lat nie tworzono miejsc pracy dla nowych,młodych lekarzy,którym się chce kształcić i nie popadli w rutynę i zobojętnienie,.Brak przyzwoitych procedur medycznych przez dziesięć lat i kolejna tragedia,bo komuś się nie chciało.W poprzednich latach skupiano się głównie na przepływie gotówki z NFZ do kieszeni panów doktorów.Zastanawiam się tylko jakim trzeba być człowiekiem i lekarzem,żeby tak potraktować drugiego człowieka?...No i tak na koniec mocno zawiodłem się na panu dyrektorze,bo nie ponosi bezposredniej odpowiedzialności za to co się stało,wiemy ,że jest od niedawna i potrzebuje czasu na uporządkowanie tego bałaganu,ale ten pan doktor już nie powinien tam pracować,bo każdy powinien ponosći odpowiedzialność za swoje błędy w pracy,a tym bardziej ktoś kogo praca bazuje na zaufaniu społecznym.Pani Joli życzę wiele wytrwałości w walce o gigantyczne odszkodowanie,a panu dyrektorowi aby bez skrupułów pogonił tych wszystkich doktorków,

Mnie najbardziej dziwi dlaczego lekarz jeżeli popełni błąd to nigdy się nie przyzna?? nigdy nie wypowie sie do kamery i co najważniejsze nigdy nie przeprosi rodziny... Pomylić może się każdy

Ten kto nic nie robi ten nigdy się nie pomyli.

A tu?? Aby NFZ przelał pieniądzę i pacjent może iść do domu.

Badań i zabiegów rozpisana zapewne całą fura, kasa poszła a człowiek nie żyje:(

Hmmm są symptomy zawału, udaru, powinno się zareagować, ale, lekarz na sor to jedno, dziwi mnie obsługa na oddziale.

tak nie bardzo na temat:
czy ktos zna jakis temat robiony z lomzy przez te telewizje ktory by nie byl zerzniety z innych mediow??????????????????
tz. czy cos odkryli sami czy tylko zeruja?????????????????

... & vice versa!

Tyle tylko,że w medycynie jedna pomyłka może odebrać komuś życie i lepiej pięć razy sprawdzić niż raz się pomylić.

Dziękuję za reportaż, który pokazuje co się dzieje w Szpitalu w Łomży. Mój Tata nie żyje i mam bardzo mocne poczucie, że jest to wynik szeregu błędów lekarskich a może też zaniechania lekarzy. Zaniedbania są bardzo widoczne i czas najwyższy aby ta sprawa ujrzała światło dzienne ...

Dzisiaj kolejne reportaże na ten temat w TVN24 - proszę oglądać. Godziny nie podam, ale w zasadzie przez cały dzień temat będzie wracał.

Syn Zmarłego
Paweł

--
Pawelius

Szkoda jest Pana Krzysztofa. Dobry był z niego sąsiad. Szpital i lekarze którzy odesłali go do domu powinni beknąć. [*]

________________*__________________
_______________*_________________
______________*________________
______________*_________________
_______________*__________________
_______________|___________________
__________||||||||||||||||||||||||______________
__________@@@@@@@@@@______________

Ziomek

Ja mam pytanie gdzie jest prokuratura ??? Dleczego oni nic z tym nie robią ??? Gdzie jest odpowiedzialność za czyn niezgodny z przysięgą lekarską. Czy prokuratura zajmuję się tylko pijanymi rowerzystami gdzie odsiadują swoje wyroki czy tylko do tego się nadajecie ??? Dlaczego Panie szanowny hamski dyrektorze Białystok nie toleruje żadnych diagnoz robionych w szpitalu w Łomży wręcz przeciwnie wyśmiewa się z badań robionych u Pana w szpitalu. Co Pan tam robi kombinuje jak ciąć wydatki ??? Po co ten szpital powstał dla wydatków czy dla ratowania ludzi ??? Po tym reportarzu powinien podać się Pan do dymisji !!! Prokurator rejonowy również że nic nie robi z tą sprawą a ludzie powinni wyjść na ulicę by zaprotestować przeciwko lekarzom i bezczynności prokuratury.

Pamiętajmy że to może spotkac każdego z nas i naszych bliskich i albo pójdziemy za ciosem by coś zmienić albo znowu sprawa zamilknie i dzidostwo w Łomży będzie kwitło.

Nie jestem lekarzem, ale tak pytam z ciekawości skąd wzięła się astma ???
Czy pacjent się na nią leczył ???
O ile mi wiadomo to choroba przewlekła.

To cos- poza Polską-- niemożliwego! Wyobrażacie sobie, ze ktoś z nas zrobił coś w wyniku czego zmarł człowiek lu nie udzielił mu pomocy? Wyobrażacie sobie jak prokurator by wtedy warczał? Tymczasem lekarzom wolno bezkarnie wyprawiać ludzi na tamten świat.... i nic się nie dzieje! Nikt nie odpowiada, nikt nie płaci odszkodowania, nikt nawet nie przeprasza.... To dopiero "ojczyzna" dbająca o obywateli.

Takos

Widać że nowy dyrektor szybko się zasymilował z tym towarzystwem wzajemnej adoracji inaczej spod ciemnej gwiazdy.

Nie wieszałbym psów (na razie)na nowym dyrektorze bo sprawa wydarzyła się w kwietniu gdy jeszcze Jego tu nie było.Trochę zabrakło mu refleksu w rozmowie z redaktorem,ale mógł być zaskoczony.Reszty jakoś trudno bronić,bo mógł zaproponować spotkanie w innym terminie,myślę jednak,że najważniejsze co zrobi teraz gdy sprawa jest jasna i ma wynik z sekcji zwłok.Oczywiście mozna mówić,że lekarz jest niewinny dopóki nie udowodni mu się winy,ale prawda jest taka,że szkodzi to szpitalowi.No , a ta pani doktor to już kosmos.

U nas w Łomży to Nie Szpital Tylko Umieralnia.

Oni tylko czekają by ludzie im w łapówki dawali.

Tych odpowiedzialnych za śmierć Krzysztofa bym na pierwszym miejsce wyper....olił z roboty i postawił przez sądem by poszli za to siedzieć by mieli nasrane w papierach by więcej zawodu lekarza nie wykonywał tylko śmieciarza albo sprzątacza

A jaki brak pokory, a jak musi wyglądać rozmowa bez kamery i nie pana redaktora, np. członka rodziny w tak nieprzyjemnej sprawie?

lomzan7

Szkoda ,że nowy Dyrektor musi się dowiadywać od dziennikarzy o toczących się postępowaniach wobec pracowników szpitala :( Gdzie jest poprzednik i dla czego nie przekazał wcześniej informacji o tej całej pomyłce,ta sprawa była już wcześniej poruszana na łamach regionalnej prasy, teraz chodzi o szoł i wyciągnięcie od szpitala kasy :( Wiem z własnego doświadczenia,że im więcej szoł w programie,tym większa oglądalność:)

Nie byłoby szoł,gdyby ta pani mogła liczyć na uczciwość,ale wiadomo jak to jest w takich sprwach,lekarze nigdy się nie przyznają ,nawet w obliczu takich dowodòw jakie były prezentowane, pani doktor wręcz krzyczała,że ten człowiek nie miał zawału. To rodzi się retoryczne pytanie dlaczego zmarł....Jeżeli zaś chodzi o kasę to życzę jej żeby to odszkodowanie było jak największe,nie zwróci to życia jej mężowi ale może zmusi lekarzy do większej rozwagi.Nic nie działa tak dobrze na ludzką wyobraźnię jak widmo kary.

Panie @skecz,

Ja wychodzę z założenia, że jak czegoś nie wiem to o tym nie piszę, więc zapytam:

Skąd dysponuje Pan informacją, że dyrektor dowiaduje się od dziennikarzy o sprawie? Chyba nie z reportażu bo to właśnie zachowanie dyrektora mógłbym nazwać "robieniem show".

Niejeden lekarz związany z tą sprawą był wzywany do prokuratury. O takich wezwaniach dyrektor placówki bezapelacyjnie wie, a jeśli nie wie to powinien już podać się do dymisji ze stanowiska bo nie wypełnia swoich obowiązków, więc ponawiam:

Skąd dysponuje Pan informacją, że dyrektor dowiaduje się od dziennikarzy o sprawie?

Ta sprawa była wcześniej poruszana, ale pojawiły się nowe informacje, które rzucają sporo światła na to jak działa Szpital w Łomży. Dlaczego jest tak dużo głosów w tej sprawie, głosów oburzonych ludzi którzy przeżyli tak jak ja i moja rodzina horror? Horror, który zgotował im szpital a w zasadzie lekarze z tego szpitala ... do dzisiaj nie usłyszeliśmy "przepraszam" od nikogo ze szpitala a nie rozmawiamy o źle naprawionym samochodzie a o uśmierconym człowieku, który miał rodzinę. Proszę o tym pamiętać.

To że w szpitalu dzieje się coś nieprawdopodobnie okrutnie złego to ja już wiem i nie zgadzam się z tym, więc działam w sprawie. Może gdyby więcej pokrzywdzonych rodzin uśmierconych lub okaleczonych ludzi odważyłoby się nie nabierać wody w usta przez strach, że zostaną w mieście bez opieki lekarskiej, bo zadrą z dość hermetycznym środowiskiem lekarskim, to byłoby inaczej ....

--
Pawelius

Błąd lekarza będą udowadniać latami a on dalej będzie pracował w szpitalu .Norma

współczuję rodzinie i popieram ich działanie. nie może być więcej takich sytuacji. lekarze są dla pacjentów - powinni leczyć, a nie szkodzić.

Moja mama trafiła kiedyś na pogotowie prosto od kardiologa, który z poradni po wynikach badań i ekg wysłał ją tam na "cito" z podejrzeniem zawału.... Chciał nawet do niej wzywać pogotowie ale że mieliśmy mozliwość to zawieźliśmy ją tam sami. I to był błąd- siedziała w kolejce prawie dwie godziny, potem została na obserwacji na dwa dni a jej bóle w klatce piersiowej według lekarzy z naszego szpitala były spowodowane jakimiś problemami z KRĘGOSŁUPEM. Historia dość długa ale skończyła się dobrze tylko i wyłącznie dzięki kardiologom z Ostrołęki, którzy zaopiekowali się nią w szpitalu w Ostrołęce. W Łomży przez kilka wizyt na SORze za każdym razem wmawiali jej że to nie sprawy kardiologiczne. W Ostrołęce miała kilka zabiegów bo miała pozatykane żyły w okolicach serca. W zasadzie to mało brakowało a być może nie byłoby jej z nami teraz. Myślę, ze to nie odosobniony przypadek z naszym łomżyńskim szpitalem w tle...

stokrotko22, przede wszystkim gratulacje dla Ciebie, albo lekarza, który wysłał samochodem przy podejrzeniu zawału. Oczywiście zdrowia mamie życzę, ale przez tak pochopną (opisaną przez Ciebie) decyzję załatwiłaś bardzo dobrze płatną procedurę NFZ ostrołęckim lekarzom (jeśli klient nalega... ma), a swojej mamie (czego nie życzę) np. prawdopodobieństwo wystąpienia zakrzepicy. Niestety, wtedy nie szybki zabieg koronarografii, lecz poważna operacja daj Boże uratuje życie. Taki zabieg lekarze proponują w ostateczności lub przy ratowaniu życia, o czym już Ciebie chyba nikt nie poinformował.

kejetan1410...... lepiej podjąć ryzyko i zawieżć do Ostrołęki niż leczyć w Łomży,jezeli nasi lekarze nie umieją się ogarnąć to niech zarabia Ostrołęka,bo tam już dawno zrozumieli,że za pacjentem idą pieniądze,a pacjent idzie tam gdzie ma lepszą opiekę i zaufanie do lekarzy....No i niewygodny temacik znikął,ale czy to poprawi sytuację naszego szpitala? Śmiem wątpić,bo ludzie dalej snują domysły i racze nie wpływa to na poprawę wizerunku tej placówki.

kajetan1410 moze źle to napisałam ale tego dnia gdy u mojej mamy podejrzewali zawał to akurat trafiła do szpitala w łomży i po dwoch dniach pobytu tam nie zdiagnozowali u niej nic KARDIOLOGICZNEGO. nadal pobolewało ja w mostku i lewa ręka. akurat w tym czasie zaczęła leczenie w poradni na woj. pol gdzie są kardiolodzy z ostrołęki i to oni ciągle kierowali ją potem na oddział do łomży a po każdym pobycie tam nie stawiano żadnej konkretnej diagnozy dlatego przebadali ją w ostrołęce bo już i lekarzom z poradni zbrzydło prosić o niektóre badania. Mojej mamie akurat wystarczyło (aż) trzy koronarografie przeprowadzone właśnie w ostrołęce bo w łomży ciągle jej wmawiano ze ma chory kręgosłup.

i prawdę mówiąc nie mieliśmy żadnych skrupułów, że leczymy mamę nie w "naszym" szpitalu i to chyba zrozumiałe.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org