Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
stalking |
Jak "namierzyć" osobę która nęka kogos przez smsy? Raz na 2-3 miesiące zmienia kartę ( w play ) i nęka dokuczając, niezależnie od pory dnia czy nocy, wypisując różne obraźliwe rzeczy do mnie i do innych członków mojej rodziny... Trwa to już drugi rok i jest bardzo uciążliwe.... :((( Przechodził ktoś z was cos takiego ? Koszmar jednym słowem...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: stalking |
Powinnaś zgłosić to na policję , albo do prokuratury.
|
|
Jeśli nie ma gróźb to myślisz że się tym zajmą? wątpię
|
|
ja przeszłam to samo tyle że osoba zdradziła się jednym szczegółem to jest coś okropnego współczuję ale radzę zgłosić na policję
|
|
stalking to nie tylko grozby :) wystarczy natarczywe "zawracanie" glowy...
|
|
Policja przyjmie zawiadomienie na 100% i zapewne pomogą. Chyba, że ten ktoś jest bardzo sprytny. Też detektyw Ci ustali. ![]()
|
|
Z mojej str wystarczyło by w sumie zmienić kartę i po krzyku..ale może tylko na krótką metę.. ta osoba podaje się za członka rodziny wypisując przeróżne oszczerstwa, do tego członka rodziny pisze znów jako ja i tak do kilku osób...podejrzany jest każdy - bo to co pisze to są prawdziwe szczegóły ale pokazane w bardzo złym świetle... mamy zatrute życie od 2 lat...chciałabym dorwać ta osobę, zobaczyć kto jest tak podły wśród ludzi w kręgu których się obracam...
|
|
zartownis w jednym slowie jupilaaaaaaaaaaaaa
|
|
Albo zgłoś to na policję, albo wynajmij detektywa. Chociaż z policją wyjdzie taniej ;) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Obawiam się że zrobią notatkę służbową i tyle . A operator nie byłby w stanie pomóc chociaż trochę ? :(
|
|
jeżeli kogoś podejrzewasz to podpowiedz milicji, żeby popytali w kioskach, sklepach tam gdzie podejrzana kreatura zamieszkuje, czy ktoś przez ostatnie te lata za często nie zaopatrywał się w takie tam karty ino...
|
|
Policja--pomogą na pewno,zaufaj im:)zachowaj sms-y i przedstaw je na komendzie-powodzenia. Dawno temu-faceta,który się obnażał przed dziećmi na skypie natychmiast zatrzymali,nawet nie zdążył naciągnąć gaci;] Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Tak, podejrzewam a nawet jestem pewna kto tylko ta osoba bardzo się kamufluje i wypiera w "żywe oczy" zwlając perfidnie winę na bogu ducha winna osobę... w oczy ładnie pięknie, przychodzi do domu, wymienia kartę w telef i wypisuje głupoty...zapewne bardzo dobrze się bawi ale u nas za to jest jeden wielki kocioł... :(
|
|
operator nie pomoże..mówią,ze ochrona danych osobowych
|
|
Zadzwoń do tej osoby na normalny numer tuż po smsie, zobaczysz czy jest aktywny. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
drzewko_szczęścia dzwoniłam, nie odbiera.... Chodzi mi o to żeby prawnie udowodnić że to ta osoba i żeby została ukarana za to nękanie....chciałabym zobaczyć jej minę...i w końcu to zakończyć..
|
|
to se malanowskiego wynajmij :D
|
|
drzewko_szczęścia tzn dzwoniłam na ten nr z którego pisze smsy - nie odbiera, a na normalny dzwoniąc - to się wypiera że to nie ona pisze. zapewne ma 2 telefony. ale zna takie szcegóły sprzed 10 lat że tylko ta osoba wie, żadna inna i to ją wydało... dotąd będzie się wypierać i robić te świnstwa dokąd nie udowodnie jej tego czarno na białym...no cóż będe próbować...
|
|
to spuść psy wpierd 0 lu, aż się wygada :D
|
|
żeby to załatwiło sprawę to napewno bym to zrobiła :D
|
|
A próbowałaś straszyć policją np? Albo po prostu zgłoś tą sprawę. Policja na pewno się zainteresuje. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
drzewko_szczęścia czy mogłabym napisać do Ciebie na maila? ( bo wnioskując po wypowiedziach myślę ze mogłabyś mi pomóc w pewnej sprawie związanej z tym o czym założyłam ten temat....) Ten mail w profilu aktualny?
|
|
......
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |