Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
obserwatorium astronomiczne STRZAŁ W 10 ! |
'Musimy wieżę ciśnień przejąć i wyremontować na koszt miasta' – stwierdził prezydent. - Spróbujemy napisać specjalny projekt, aby powstało tam obserwatorium astronomiczne. Nie będziemy kontynuować ogłaszania kolejnych przetargów na sprzedaż wieży ciśnień. To bez wątpienia najlepsze rozwiązanie w kwestii tej zabytkowej budowli. Brawa za pomysł. Pomysłowo.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: obserwatorium astronomiczne STRZAŁ W 10 ! |
A co potem? Podatki w górę, bo będziemy mieli kolejną przynoszącą straty inwestycję. Jeżeli tak prezydent mocno pragnie wybudować obserwatorium, to niech kupi sobie tą działkę i buduje. Ale za swoje a nie z miejskiej kasy.
|
|
czy swiatlo miejskie nie bedzie przeszkadzalo prawidlowej obserwcji gwiazd?
|
|
Sam nie wiem co o tym myśleć, bo obserwatorium fajna sprawa, ale następna rzecz która sama się nie utrzyma. Będzie pompowanie kasy jak w baseny... Jednak z drugiej strony, bez sensu by dalej ta wieża stała i nic z nią się nie działo
|
|
Jeżeli już to można by było zrobić jakiś punkt widokowy ogólnie dostępny ale bez żadnej obsługi czy kadry kierowniczej. Wrzucasz 2zł do maszyny i bramka wpuszcza jedną osobą. Tak to widzę.
|
|
'A co potem? Podatki w górę...' A na co Twoim zdaniem powinna zostać wydana miejska kasa? (z góry pomijając ilość dziur na drogach naszego miasta). czy swiatlo miejskie nie bedzie przeszkadzalo prawidlowej obserwcji gwiazd? Re: Otóż nie ,zakładam że skonstruowany zostałby przezroczysty dach z odpowiedniej jakości szkła . Pomysłowo.
|
|
.... a komu szkodzi połączyć obserwację gwiazd z obserwacją najbliższej okolicy ? Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
...... a jakby tak jeszcze jakiś KEBAB, to byłoby fantastycznie :-)))))))))))))))) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
ja bym tam zrobil basen ![]()
|
|
kebab i pizza :)
|
|
Kolejne wpakowanie pieniedzy w cos co nie przynosi zyskow a jedynie generuje koszty... W Lomzy ludzie porywaja sie na rzeczy ktore nie beda mialy zadnych profitow. basen przynosi straty Nie mozna byloby wybudowac mniejszego, skromniejszego lub powiekszyc/ulepszyc stary? bulwary Port, na co dla kogo? Silownia na powietrzu, nie widzialem zywego ducha -pomysl na wybudowanie biurowca na Sikorskiego Dla kogo? Po co? Z samych uslug nie wyzyjemy Nie narzekm ze jak nie robia to zle, jak robia to tez zle. Mam tylko wrazenie ze nasze miasto "porywa sie z motyka na ksiezyc" Pozdrawiam
|
|
Co do basenu to spora ilość obywateli korzysta z jego usług i na pewno funkcjonalność tego obiektu nie prowadzi do bankructwa. Wracając do tematu ,to powiem tak ,JEŚLI LUDZIE NIE BĘDĄ TOLEROWAĆ ZMIAN NIECH ODUCZĄ SIĘ NARZEKANIA JAKIE TO 'MIASTO SMUTNE I PUSTE'. Pomysłowo.
|
|
Dobromil, Spora ilość obywateli to ile? powiedz w przybliżeniu, nie oczekuje dokładnych wyników. Teraz pytanie, czy jeżeli zebrać osoby z tych dwóch basenów, czy nie zmieściliby się na jednym w dobrych warunkach(chodzi mi o przepustowość)?? Masz racje, że ludzie narzekają..ale ja napisałem, że nie jestem z tych co wszystko krytykują. Tylko jeżeli ładuję się coś w kase, to robi się to z głową, a nie wydać bo wydać. Co powiesz na temat bulwarów i planów biurowca na Sikorskiego?? btw..jestem przeciwnikiem Galerii Venedy..ale nie chodzi mi samą galerie, a jej lokalizację, zamiast wyrzucić ją na obrzeża miasta i poszerzac tym samym miasto, to ulokowali ją w środku, gdzie i tak jest już gęsto. Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |