Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
TESCO |
Jedna wielka ściema z tymi przyjęciami...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: TESCO |
dlaczego tak piszesz
|
|
Mnie też nie przyjeli.
|
|
Zezowaty razam z Marydą napisali dla mnie moje CV,ale to też nic nie pomogło.
|
|
A mnie przyjęli na stanowisko kierownika zmiany nocnej i zaproponowali 1850zł/brutto
|
|
a ja s ram na te tesco.
|
|
sciema to ta cala wielka galeria :) hehe a mialo byc tyle nowych miejsc do pracy :) powciskali swoich i tyle :)
|
|
To nie róbcie zakupów tam w przyszłości to ich ukarzecie :)
|
|
lipa jak ch...
|
|
Oni są śmieszni ze swoją ofertą pracy. taka galeria nie powinna u nas powstawać, mimo że zaoferowali kilka miejsc pracy to pomyślcie ile osób przez to straci prace. ludzie z hurtowni, sklepow, dostawcy, przedstawiciele.... i co tesco ich przyjmie za 600 lub 1200 na rękę heh. PORAŻKA
|
|
cn85 i to jest wlasnie wolny rynek. Skoro Ci to przeszkadza to otworz jakas dzialalnosc i zatrudnij te osoby. Kazdy moze to zrobic, wiem ze latwo to powiedziec. No ale coz, taki jest wlasnie wolny rynek i nie powinno sie oceniac zle, tych ktorzy maja ciekawe pomysly np. galeria... i pomysl na swoje zycie... .
|
|
Przecież miało być ponad 100 wolnych miejsc pracy? Pewnie mają tylu chętnych i tyle podań, że przebierają jak chcą. Tak, tak i to jest WOLNY RYNEK...Porażka. Nie jest fajnie. Dziwna sprawa otwierają wielką galerię, oferują setki miejsc pracy a coraz więcej bezrobotnych w Łomży i okolicach.
|
|
Heh jacy Wy dziwni jesteście!!!! W Łomży jest lekko z 6 tysi bezrobotnych, a Wam się wydaje że taka galeria z setką miejsc pracy uzdrowi rynek bez obrazy, ale ogarnijcie się. A to że kogoś nie przyjęli np. do Tesco to też nie powód do wylewania żali na tym i tak zaśmieconym forum.Pozdrawiam.
|
|
Kierownik za 1850zł/brutto? Hahahaha śmiech na sali! Znajoma pracuje w Biedronce, na cały etat na zwykłym stanowisku i ma 1900zł/brutto.
|
|
Teraz 1500 zł. na rękę to minimum powinno być na zwykłym stanowisku i całym etacie. Paradoksalne sytuacje mają miejsce. Wszystko w górę a wynagrodzenia w dół. I jak tu żyć w tym naszym kraju....?
|
|
Bliską mi osobę również przyjęto. Zaczyna od poniedziałku - więc nie taka ściema.
|
|
Jakby nie znaleźli jeleni za 600 to z pewnością płaciliby więcej.
|
|
Autor: nie`dotyczy (---.adsl.inetia.pl) Do gara bys nie mial co wlozyc tez bys zostal jeleniem :)
|
|
no stawki się zgadzają :) kierownik niech się cieszy ze ma etat bo reszta to na 12/etatu--ktoś tutaj pisał:) tak jak ludzie z zambrowa piszą heh
|
|
Zmniejszyć procentowo zatrudnienie osób z poza Łomży i bezrobocie w mieście spadnie. A tak 8h w pracy, a potem w gospodarstwie taty do wieczora, a jak, i dopłatami się tata podzieli i samochód kupi, a Łomżanie bez pracy chodzą i muszą na śmieciowych umowach zapierdzielać. Żeby nie było , nie byłem bezrobotnym, nie jestem i nie będę, ale widzę u mnie w firmie ilu ludzi ze wsi pracuje, takich co mają gospodarstwa( i to nie małe).
|
|
sluchajcie jak jabylam na rozmowie to na korytarzu czekaly panienki z innego tesco ktory z tamtego chce sie przenisc do tego. sa z innego miasta i wlasnie w taki oto sposob zabieraja prace lomzyniakom. cisnienie mi sie podnioslo jak uslyszalam ze tam pracuja juz ktorys rok a pchaja sie do tego. powinni zabronic tym co juz pracuja w tesco przenosic sie do drugiego. mowily ze tam jest fajnie. tam gdzie pracuja. wiec po cholere leca tu??? i na pewno zostana przyjete skoro na rozmowe je wzieli.
|
|
belfer Tobie chyba mróz resztę rozumu wymroził... ...........................................
|
|
no wlasnie. czemu ze wsi biora??? a teraz widze od jakiegos czasu moda weszla na zatrudnianie z grupa inwalidzka. ciagle ogloszenia z tym widze. nawet na ochroniarza. zarty jakies?? jakie inwalidztwo moze miec ochroniarz zeby sie nadawal??? przeciez ochroniaz musi chyba byc sprawny i fizyczycznie. musi miec tez dobre zdrowie kondycje.??? a moze sie myle nie znam sie na tym ale tak mi sie kojazylo.
|
|
Patrząc na ochroniarzy w niektórych sklepach to mam wrażenie, że ochroniarz chyba już nic nie musi..
|
|
najgorzej jest w rossmanie. ale w ostrolece. tam jeden chodzil za mna ze chcialam mu zwrocic uwage. wiem ze zlodziej na zlodzieja nie musi wygladac ale zeby tak latac po calym sklepie?? i to nie bylo dyskretne.
|
|
może byłeś w jego typie?
|
|
To dziwne, że za mną nikt nie chodzi. Widocznie każdy rozsądny ochroniarz z miejsca rozpozna zwykłą szumowinę
|
|
pablo9876 wiesz co to jest PEFRON? jak nie to poczytaj i nie zadawaj tak głupich pytań czemu właściciele przedsiębiorstw szukaja osób z jakimkolwiek stopniem niepełnosprawności. Poza tym taki stopień można dostać nawet za to, że np. masz chorobe skórną typu łuszczyca itp? Rozumiem jednak z czym kojarzy Ci się niepełnosprawność... żal.
|
|
W Tesco dostało pracę troje moich znajomych, z czego dwoje z doświadczeniem zerowym. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
dlatego pisze ze nie wiem dokladnie na czym to polega. ale wkurzajace jest to ze co widzi sie ogloszenie to najchetniej z grupa inwalidzka.
|
|
poza tym ja nie jestem ON tylko ONA
|
|
a ci twoi znajomi to kiedy skladali dokumenty do pracy??? bo ja w tym tyg w poniedzialek skladalam i juz na drugi dzien sie odezwali. ale nie po to zeby zaproponowac prace tylko na rozmowe kwalifikacyjna. na koniec powiedzieli ze do poltora tyg sie odezwa. ale juz pewnie sie nie odezwa skoro juz od poniedzialku zaczyna sie szkolenie. najwyrazniej nie spodobalam sie im na rozmowie. a wnioski wyciagam z tego takie ze nie przygotowalam sie do rozmowy wczesniej. to byla moja pierwsza rozmowa w zyciu.
|
|
jak was czytam to lepszej komedii nie trzeba................................
|
|
|
popieram. są to chyba młodzi emeryci i renciści, co mają stałe dochody już do śmierci i przyjezdni do miasta. podobnie jest w innych miastach, nie znają realiów sprzed lat i tylko krytykują
|
|
,,Szczególnie duże kontrowersje wzbudza norma jaką muszą w ciągu godziny wypracować kasjerzy. Chodzi o skasowanie co najmniej 1500 produktów. Związkowcy chcą od władz firmy wyjaśnień, na jakiej podstawie prowadzono taki limit. Kasjer to nie robot - mówi Patryk Kosela'' o po takim treningu to w domu gdzie ręka gdzie noga
|
|
nikt wam nie karze tam pracować, kiedyś ścigali tzw " niebieskich ptaków" , teraz wolny rynek nieudacznicy, którzy nawet nie przeszli wstępnej selekcji , teraz biadolą bo... ??? są tak beznadziejni, że nawet na ścierkę się tam nie nadają
|
|
A nie wiecie czy można jeszcze składać do nich cv bo na up jeszcze są ogłoszenia ??
|
|
Prżywacie te TESCO jak świnia okres:) Nie wzieli was , bo widocznie nawet na 1/2 etatu sie nie nadajecie :)
|
|
@egzorcysta @maruda nie obrażajcie ludzi, sami jesteście beznadziejni
|
|
ale my za 600 zł nie musimy się o robotę PROSIĆ!
|
|
Jedyne wyjście jest takie, odejść bezmyślnie z pracy i spróbować znaleźć obojętnie jaką. Najczęściej Ci co najwięcej narzekali na nieudaczników, sami stają się tymi nieudacznikami i zamykają w końcu gębę na kłódkę. Najedzony nigdy nie zrozumie głodnego i odwrotnie. W naszej kochanej Łomży sama zawiść, zero współczucia, egoizm. Jeden dla drugiego wilkiem. To tylko nasza Polska rzeczywistość.
|
|
to nie piszcie głupot o ściemach, przekrętach, wtykach, znajomościach, jakiś przybyszach z kosmosu i innych układach widocznie albo nie umiecie napisać poprawnie CV, albo po prostu nie macie się tam czym pochwalić lub widocznie nawet na szmatę do Tesco się nie kwalifikujecie a wymagania duże wystarczy poczytać to forum : Kto mi napisze pracę gimnazjalną, maturalną czy licencjacką ?
|
|
napiszcie czy nadal można składać cv ??
|
|
Egzorcysta, mam nadzieję że Ty swoje CV do Tesco złożyłeś, bo na szmatę do podłogi kwalifikujesz się jako pierwszy nawet bez rozmowy kwalifikacyjnej. ...........................................
|
|
Z tego co wiem to można.
|
|
Co za poziom wypowiedzi. To każdego indywidualna sprawa czy chce pracować za 600zl czy nie. I po co te głupie teksty?
|
|
http://praca.wp.pl/title,Ile-zarabiaja-pracownicy-Tesco,wid,15295224,wiadomosc.html
|
|
Witam Zastanawiające jest skąd tyle chamstwa, bezczelności i nienawiści w ludziach? Praca w TESCO w czasie bardzo dużego bezrobocia jest dla każdego bezrobotnego szansą na poprawę swojego losu. Osobiście w Łomży mieszkam od kilku miesięcy. Zwiąże się z tym fakt, że jestem bezrobotna. Zobaczyłam opcję pracy w owym sklepie i.. złożyłam cv i list motywacyjny w piątek po godzinie 14, zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, którą przeszłam pozytywnie i została mi zaproponowana praca. 3/4 etatu za najniższą krajową - cieszyły mnie, bo lepszy rydz niż nic! Tego samego dnia co składałam papiery dostałam pracę nie mając znajomości, specjalnego doświadczenia w handlu, kursu kasy fiskalne, książeczki sanitarno-epidemiologicznej ani tym bardziej grupy inwalidzkiej. Mam natomiast uczciwe chęci podjęcia owej pracy i zdrowe ręce by wykonywać powierzone mi zajęcia. Można czytać fora internetowe, gdzie wypowiadają się ludzie na temat TESCO, można czytać "pochwalne" artykuły, ale można też iść tam do pracy i samemu osobiście się przekonać. Należy pamiętać bowiem, że plotki które niosą ludzie często nie są rzetelne i uczciwe. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma? Ja się cieszę, że będę pracować w tej firmie. Mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła napisać, że mam dobrą pracę. Pozdrawiam i do zobaczenia - w TESCO ! Życie jest piękne.
|
|
żadna rejestrowana praca nie popłaca ale się opłaca lepszy rydz jak nic kto się dostał widocznie na szkoleniach się wykazywał bądź też ma plecki i poparcie źle że na 1/2 etatu bo co z tego tytułu nawet jak zwolnią zasiłek dla bezrobotnych się nie należy jak wiadomo na początku 4 miesięcy będą dobrze zarabiali bo ludzie są ciekawi ale potem to i tak biedronka zyska a oni będą może normę zysków wyrabiali dzienną i posypią się zwolnienia czyli połowę mniej ludzi myślę że ci co się dostali to też tak boga za nogi nie złapali to jest sieć wiadomo częste wymiany w ludziach nawet kierowników
|
|
hopeczka z tego co piszesz o braku kwalifikacji w handlu braku kursów oraz jakichkolwiek dyplomów to lecisz pierwszą turą ale zawsze dobre i parę miesięcy popracować sieci handlowe zawsze na otwarcie majo ponad personel który towaruję sklep oraz urządza potem kiedy już opadną emocje i ciekawość ludzka zaczynają sypać zwolnienia dla zwiększenia zarobków sklepu i danie umów dla pracowników obranych na pełen etat
|
|
dziwne trochę 3/4 etatu a wynagrodzenie jak za cały etat najniższa krajowa napisała hopeczka
|
|
Przy wyborze pierwszej pracy się nie wybrzydza. Najczęściej, żeby dostać dobrą pracę, trzeba mieć doświadczenie, a te trzeba jakoś zdobyć. Niektórzy tylko po to idą do Tesco, bo i nawet półroczne doświadczenie na późniejszym CV wygląda lepiej niż nic. W Tesco pracę można i było dostać bez znajomości, wiele osób tak się dostało. To nie mleczarnia w Piątnicy. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
doświadczenie pół roku no ok to już lepiej ale i tak na odstrzał bez kwalifikacji podoba mi się twoje motto bardzo ładna przenośnia nie słyszałam tego
|
|
Ktoś pisał tu, że nie ma co liczyć na pracę, gdyż rozpoczęły się już szkolenia. Nieprawda ;) Szkolenie rozpoczęło się już, ale dla kierowników działów i zmian nocnych (kilkunastu wyłonionych z 1500 podań). Ów kierownicy nie mają nadal zastępców, kasjerzy również nie są wszyscy obsadzeni (ma być podobno 16 kas - będą też samoobsługowe) - a więc jeszcze wiele stanowisk potrzebuje kandydatów. Rekrutacja trwa nadal więc warto uzbroić się w cierpliwość, bądź złożyć CV - jeśli ktoś się nad tym zastanawia. Fakt - trwa to bardzo długo, ale z racji tysiąca chętnych firma ma w kim wybierać i z kim przeprowadzać rozmowy. Ponadto wygląda też na to, że mają jeszcze czas ;)
|
|
Do pracowników Punktu Obsługi Klienta. Cieszcie się,za pół roku w zakresie waszych obowiązków będzie obsługa kawiarenki, POK, i kas samoobsługowych, plus remanenty na dziale alkoholu. Do kasjerek Cieszcie się szybko z pracy, po pierwszych 3 miesiącach wasz menager zacznie naciskać aby namawiać klientów na kasy samoobsługowe aby wyrobić na nich target, po następnych 3 miesiącach, pożegnajcie pracę 50% kosjerek zostanie zwolnionych a reszta przejmie nieustający multiskiling. Dozór i odblokowywanie kas samoobsługowych przejmie POK Do magazynierów Cieszcie się pracą z wyłączeniem liderów ci mimo niewiele większych wypłat będa chłopcami do bicia dla kierowników i menagera gdy magazyn zostanie zalany towarem a palety trzeba będzie sztaplować w pionie trzy albo i cztery, a wszelkie wpajane wam zasady na szkoleniach będzie mozna o kant d...py otłuc. Cieszcie się szybko liderzy działów Macie minimalnie więcej wynagrodzenia ale do bicia będziecie służyc wszystkim, wszym bezpośrednim kierownikom i innym kierownikom działów i menagerowi i wszelkim kontrolom z centrali. To wy właśnie pierwsi będziecie zwalniani. SZCZEGÓLNE POZDROWIENIA DLA ZMIANY NOCNEJ!!!!! Macie przed sobą pół roku intensywnej pracy a nawet harówy !!!! Potem zostaniecie zaślepią was światła ocen. Nie liczcie na program naprawczy!!!Wasze czerwone - teraz pomarańczowe światła będą powszechne. Kierownicy i liderzy zmiany nocnej nie liczcie że wy się ostaniecie wasz los jest już zanany w momencie naboru taka jest polityka personalna TESCO!!!! Zmiana nocna zostanie rozwiązana po pół roku a jej zadania przejmą delegowani pozostali pracownicy. CI KTÓRZY POZOSTANĄ Jeśli macie obecnie 110 zatrudnionych to zostanie was max 60 0sób. Wsze miejsce zajmą kasy automatyczne i agencje pracy tymczasowej. Popytajcie w sądzie pracy w Łomży były już pozwy pracowników TESCO przeciwko TESCO z Zambrowa
|
|
umowa na 3/4 czyli zarobki w wysokości 3/4 najniższej krajowej Życie jest piękne.
|
|
Zarobki obojętne czy na 2/3 czy 1/2 to i tak jak traficie do PUP usłyszycie że nie daje wam to zatrudnienie uprawnień ani nie będzie liczone do stażu pracy. A i jeszcze jedno pracownicy PUP sprawdzą każdy miesiąc Waszego zatrudnienia. Jeśli w danym miesiącu wasze wynagrodzenie nie przejdzie progu minimalnego, np z powodu niższego wynagrodzenia na zwolnieniu lekarskim to ten miesiąc pracy nie będzie Wam zaliczony do stażu pracy!!! Fajnie nie ;-)))
|
|
Tak to się zaczyna i kończy -> Hipermarket musimieć zysk ale taki ponadprzeciętny -> dlatego zwalnia i minimalizuje załogi , nie daje podwyzek -> na stoiskach pracują osoby niekompetentne lub wogóle ich nie ma -> Klienta to odczuwa , nie znosi braku profesjonalizmu, bałaganu, braku asortymentu - > idzie do Biedronki , tam wszystko jest na swoim miejscu -> w hipermarkecie obroty i liczba klientów spada -> hipermarket się broni ; reklamuje pomarańcze za 1,99 i dalej zwalnia ludzi , bo teraz już musi szukać oszczędności -> pomarańcze są dla zwierząt, nie nadają się w tej cenie dla ludzi i klienci ich nie kupują -> obroty dalej spadają i do tego są straty bo trezba wyrzucić tiry pomarańczy z reklamy-> .....do drzwi pukają związki zawodowe chcą na to wszystko podwyżek lub liczą na dogadanie się - ok bedą jednak podwyżzki po 25 pln na osobę -.> za to będą kolejne cięcia etatów -> na stoiskach pracują osoby niekompetentne lub wogóle ich nie ma -> Klienta to odczuwa , nie znosi braku profesjonalizmu, bałaganu, braku asortymentu - > idzie do Biedronki -> i tak dalej; .................niestety w każdym biznesie trezba być dobrym i szanować ludzi ; budowanie blaszaków i wrzucanie im widłami towarów do koszyków to już nie te czasy
|
|
W Centralnym magazynie Tesco w Teresinie 50 km od Wawy na zachód a 10 km od Sochaczewa pracownicy mają wyśrubowane normy i jakoś muszą pracować. Kasjer ma 1500 produktów a pracownicy w Teresinie 1350 kartonów na 8 godzin. Oczywiście są to pełne zgrzewki napojów po 6 szt a nie jak na kasie pojedyncze ilości produktów. 2012 roku zwolniono 400 osób a pracy tyle samo jak było. Mogę tylko potwierdzić te informacje
|
|
Zarobki w TESCO w Anglii - zobacz poniższe ogłoszenie - 10 Funtów na Godzinę to ok 50 zł czyli 8,5 tys. zł za 170 godzin. Driving Edge Ltd. poszukuje obecnie pracownikow do magazynu Tesco w Middlesbrough. Mamy do wyboru dwa systemy zmianowe: system zmianowy dzienny: 06:30-14:30 i 14:30-22:30 zmiana nocna: 22:30-06:30 kandydaci musza byc dyspozycyjni 5 z 7 dni w tygodniu z 2 dniami przerwy, grafik ustalany jest z tygodniowym wyprzedzeniem. Stawki godzinowe: £6.25 - poniedzialek-piatek dzien £6.50 - poniedzialek-piatek noc £7.00 - sobota/niedziela dzien £7.25 - sobota/niedziela noc £10.00 - Bank Holiday Dokumenty wymagane podczas rozmowy kwalifikacyjnej: 2 referencje od poprzednich pracodawcow wazny paszport lub dowod osobisty potwierdzenie numeru ubezpieczeniowego (National Insurance Number) dane konta bankowego (nazwa banku, sort code, numer konta) Kandydaci powinni poslugiwac sie jezykiem angielskim w stopniu komunikatywnym. Osoby, ktore pozytywnie przejda rozmowe kwalifikacyjna beda poddane testowi na narkotyki.
|
|
3 tematy pod rząd na temat TESCO, plujecie na nie a i tak w marcu wszyscy z tego forum się tam spotkają-jedni będą kupować a inni wykładać towar na półkach.
|
|
Pewnie będzie tak, że emeryci cudownie ozdrowieją, a w radiu czy tam na stronie 4lomza.pl we wiadomościach podadzą, że 5 osób zadeptanych, kolejne 7 stratowanych, a inne 10 walczy o życie w szpitalu, aż mi się przypomniał pewien skecz, co go z parę ładnych lat wstecz widziałem. http://www.youtube.com/watch?v=6qa2pFGmD9M
|
|
wiem ze zrodla, ze juz tesco dostalo 6 tys CV :):) ---------------------------------------------
|
|
dajcie sobie na spokoj juz z tym tesco co ma byc to bedzie :) kto pracuje ten pracuje;p kto lezy ten lezy :) popieram joanna12 - io tak sie tam wszyscy spotkacie, predzej lub pozniej :)
|
|
nit nie raczył poinformowac mnie odecyzji oprzyjęcu lub nie do pracy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |