środa, 23 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Problemy Tupika z Dworną

Jest gdzieś tam w Polsce więdnące miasto, w którym ktoś się ośmielił dopuścić ruch kołowy z głównej ulicy bezpośrednio w okolice starówki.
Żyje sobie gdzieś tam w tym miasteczku niejaki Tupik, który "Rejtanem" chce narzucić starą i wyłącznie "wyjazdową" organizację ruchu.
Używa różnych śmiesznych argumentów, a raczej argumentu, który w jego rozumieniu jest jedynym słusznym i sprowadza się do rozumowania - "konserwa i żadnych zmian, bo ja Tupik wam to mówię".
Powiem raz jeszcze, jak mieszkasz na starówce i ciężko ci dojechać najkrótszą drogą do ukochanej Biedronki na zakupy, to przejdź się na piechotę.
Po co masz męczyć się i podbijać stare tematy, założyłem tobie temat specjalny. Wyżal się i wypłacz. Na pewno ci ulży.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Problemy Tupika z Dworną

Spójrz na statystyki, nie tylko Tupik, ale także 75% ankietowanych jest za przywróceniem starego kierunku. Z tego co widzę po tematach tylko pan "Prawo jest prawem" jest za nowym układem. Tutaj link do ankiety (na dole pod filmikiem):
http://videolomza.blox.pl/2013/01/Spor-o-ulice-Dworna.html

Nie zapomnij tylko, że w tym więdnącym miasteczku istnieją trochą ważniejsze problemy komunikacyjne:
Skandaliczne skrzyżowanie i choinki zrobione pod potrzeby Venedy, rondeczko dla samochodzików przy ZUS, czy też tragedia z włączeniem ruchu pojadów WORD na ul. Zjazd.
Spalanie się takiego jak ty fachowca od ruchu tylko na ul.Dwornej, jest niewątpliwie ze stratą dla całego miasta.
W razie czego służę zawsze pomocą.

ad. DFX

Sugeruję jak najszybciej objąć podobnymi badaniami ankietowymi ogół miejskich problemów komunikacyjnych. Ich wiarygodność i metodologia jest przecież wręcz porażająco wiarygodna.

Może "prawo jest prawem" jest pomysłodawcą tej bzdurnej reorganizacji ruchu.

Najwyraźniej na to wygląda, bo broniąc swojej racji atakuje każdego kto raczy się jej przeciwstawić.

http://videolomza.blox.pl/

A może dopuśćmy wariant, że DFX u Tupik mają jakiś swój interes własny.

Jeżeli są takimi miłośnikami rozwiązywania miejskich problemów komunikacyjnych, to niech rozszerzą swoją działalność na całe miasto.
Niewątpliwie wtedy wasze argumenty zyskają na wiarygodności.
Pierwsze propozycje już podsunąłem.
Śmiało, proszę o kolejne stronki i ankiety.

Panie Prawo jest prawem dziekuje Panu serdecznie za wielkie zainteresowanie moja osobą aczkolwiek przykro ,że robi to Pan bardzo złosliwie i w zasadzie tylko i wyłącznie po to aby moj nick ośmieszyć i ponizyć tylko dla utrwalenia i lansowania swoich interesów. Oczywiście robi to Pan bardzo wulgarnie i prostacko jednakoż co chwilę oznaczając te swoje działnia jako wyszukane, eleganckie. Panie Prawo jest prawem prawda sama się obroni, zdenerwowaniem i irytacją uczestników ruchu drogowego , irytacją mieszkanców okolicznych bloków ulicy Dwornej. Natomiast Pan w świadomości większości mieszkanców pozostaniesz typowym przedstawicielem miejscowych uprzywilejowanych żyjących kosztem innych i lansujących swoje rację poprzez poniżanie innych. Unaoczni też poziom i stosunek pewnych grupt miejskich do pozostałych mieszkanców tego miasta których codzienne sprawne funcjonowanie w ramach organizmu miejskiego jest sprzecze z ich ekonomicznym interesem. Tak w sumie niech Pan sobie daruje już te swoje pseudointelektualne konwersacje pod adresem mojego nicku bo one ani mnie grzeja ani mnie ziębią.

Tupik

Panie prawo jest prawem zamiast angażowac się w osobiste wulgarne wycieczki pod adresem przeciwników takiej organzacji niech Pan wskaże swoje konkretne argumenty. Powiadam argumenty a nie stwierdzenia typu:

- tylko prostaki mają inne zdanie bo tak jak jest to powinno być !!!

- ja swiatowy człowiek więc znając ten swiat ja wam mówie ,ze w pewnej
czeście ciała byliście i coś tam zobaczyliście

- jak wam sie nie podoba moja racja to sie wynoście z miasta.

Tupik

nie zamieraz tez prowadzić takiej dyskusji z panem i na takim poziomie więć kończe ten temat . Sprawa Dwornej sama wcześniej czy pózniej się obroni mimo usilnych zabiegów zainteresowanych. I prosze mnie tu nie przywoływac do tej duskusji Panie Parwo jest prawem. Pozostawiam Panu swobodne pole działania.

Tupik

Ruch powinien być uregulowany w obydwóch kierunkach tam i z powrotem tak samo w lewą i prawą stronę jak z góry na dół i odwrotnie komunikacja powinna być uniwersalna i zwrotna ze ułatwiającym życie kierowcom sprzężenia zwrotne tak jak w różnych innych dziedzinach życia.

Drogi w jedynie słusznym "administracyjnie" z góry narzuconym kierunku zawsze są nieżyciowym rozwiązaniem dla tych którzy nie żyją przyzwyczajeniami narzuconymi z góry przez niebezinteresowny układ społeczny czytam nie społeczny

Uzasadnienie które sprzeciwia się temu CURVA(łać.) porządkowi Łomżyńskiemu z góry narzuconemu tak samo przez władze z Ratusza jak i przez władzę Kurii która dla własnych korzyści narzuca ludziom kierunek życia paradoksalnie utrudniając ludziom życie a raczej poruszanie się na drodze życia

Jest tak jak wielokrotnie wspominałem Oni - Włodarze i Ks. Włodarze na tutejszych - lokalnych Drogach życia przestali służyć społeczeństwu ponieważ zaczęli służyć sobie dla własnych niespołecznych korzyści.

na gorąco z Watykanu cytat :

"Dlatego w opinii Benedykta XVI priorytetowe znaczenie ma dla biskupa szczególnie odwaga sprzeciwu wobec dominujących kierunków.

- Taka dzielność nie polega na uderzaniu, na agresywności, lecz na pozwoleniu, by być uderzonym, i opieraniu się kryteriom dominujących poglądów - mówił.

Zdaniem papieża "także następca apostołów musi się liczyć się z tym, że będzie nieustannie na nowo w nowoczesny sposób bity, jeśli nie zaprzestanie głośno i zrozumiale głosić Ewangelię Jezusa Chrystusa".

- Oczywiście pragniemy, tak jak apostołowie, przekonać ludzi i w tym sensie zyskać ich akceptację. Rzecz jasna nie prowokujemy, lecz wręcz przeciwnie - zapraszamy wszystkich do radości prawdy, która pokazuje drogę - zapewnił.

koniec cytatu

Zmiana Kierunku ?

Kler się nawraca ?

Mydlenia oczu ciąg dalszy czy obłudnie zakłamany KLER autentycznie rozpoczyna wewnętrzny proces nawracania się ?

Znając życie czuję że będzie jak zawsze Papież powie swoje a Biskup zrobi swoje a Ks. Stary Proboszcz po staremu swojemu zrobi ze wszystkim na swój struj parafialny porządek.

justyna i pod górę wjechała,no i jako pierwsza...

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

moim zdaniem na ul dwornej jest duzo gorzej niz wczesniej, jednak pomysl mój jest taki zeby na ulicy sadowej zmienic kierunek, wiele by to odciazylo wyjazd z dwornej

CACPER___

No koniec świata.

Jedynym dotychczasowym argumentem Tupika było: "tak jak było, to było dobrze".
Ja z kolei podawałem jakieś tam ogólne przykłady z Polski, jak również nie ukrywałem, że merytoryczne głosy w dyskusji np. "instruktora" warto poważnie rozważyć.
Imputowanie mi jakiegoś tam restauratorstwa lub dyktatu w sprawie jedynego słusznego kierunku ruchu, pozostawiam bez dalszego komentarza.
Warto na pewno rozmawiać, ale bez narzucania "ideologicznej" słuszności starych rozwiązań.
Podkreślałem też wcześniej, że te iluzoryczne miejsca parkingowe na Dwornej nie mają sensu, a ruch dwukierunkowy aż się prosi.
Tak więc Tupiku proszę o jakiś tam cień obiektywizmu w konserwacji, a twoją niewątpliwą pasję komunikacyjną pragnąłbym skierować też na inne newralgiczne miejskie zatory komunikacyjne.
Jednak jak widać twoim "konikiem" pozostaje tylko Dworna, więc dla mnie tym samym masz tu najwyraźniej jakiś interes osobisty, który kamuflujesz chyba przed samym sobą.

czynie to wyjatkowo bo powiedziałem ,że kończe definitywnie ten temat . Czynie to by pokazac jak obłudne i kłamliwe jest stanowisko Pan Prawo jest prawem .

To jest fragment mego postu z dyskusji Dworna masakra:

argumenty przeciw:
- zwiększona emisja spalin i hałasu na wyniku silników pracujących przy
jeżdzie pod górke na większych obrotach.
- zjawisko zwiększonej emisji spalinm i hałasu potegowane jest przez
chrakterystyczna wysoką i wąska zabudowe typowa studnia
- utrudniania w jezdzie do góry w przypadku zalegającego śniegu i
oblodzenia szczególnie na granitowej kostce , czasami wręcz jazda nie
jest możliwa.
- utrudnienia zwiazane z właczeniem sie do jazdy w ulicę Giełczyńską czy
jazdy na wprost ponieważ nie odbywa się to bezkolizyjnie a na
skrzyżowaniu tym panuje duże nateżenie ruchu pojazdów jak również
brak jest pasów wyłaczających z ruchu dla skręcających. Ponieważ na
odcinku Dwornej od Giełczynskiej w dół wprowadzony jest ruch
dwukierunkowy przy dopuszczeniu parkowania pojazdów po stronie
katedry aż do samego przejścia przy ulicy Giełczynskiej nie ma mozłiwości
wjazdu w ulicę Dworną od góry bo samochody z niej wyjeżdzające
praktycznie stoją na pasie ruchu przeciwnego o starając się wyjechać z
Dwornej. Zmuszone są do tego przez parkujące dołsownie za przejściem
pojazdy. W sumie powoduje to kosmiczne utrudnienia w ruchu jeden
totalny bałagan.

no ale to nie sa dla Pana Prawo jest prawem argumenty i twierdzi ,ze ja takowych nie przedstawiłem . Rozumię jeden jest tylko obowiązujący . Wizja Pana Prawo jest prawem.

Tupik

ad. Tupik

Czy ty przypadkiem nie sądzisz, że wszystkie te argumenty /niektóre powielone/ nie służą tylko jednemu, tj zachowaniu na Dwornej jednokierunkowej organizacji ruchu z góry.

Gdzie tu jest twoja otwartość na dyskusję, której mi nie przypisujesz.
Gołym okiem widać, że 2 kierunki i zakaz parkowania tą twoją argumentację demolują.

Najbardziej to żenują dyskusje prowadzone w kierunku jak się czegoś nie da zrobić. Jak dla mnie, to nie lubię w takowych uczestniczyć, bo zakładają one intelektualną miałkość uczestników i przedmiotu konwersacji.
I właśnie ten kierunek sporu jak widać u Ciebie dominuje.

Temat ten zdecydowałem się założyć widząc twoją straszną żądzę zrobienia z tego tematu ogólnomiejskiego dramatu komunikacyjnego.
Tymczasem podrzuciłem tobie kilka zagadnień o wiele bardziej bulwersujących, ale jak widać to Tupikowi w głowie jet tylko Dworna, Dworna i jeszcze raz Dworna.

hahahahah pusty smiech mnie ogarnia czytając takie wypociny .Powodzenia te gadki to lepsze niż pierdzenie węży. ahahahaha

Tupik

Taaak, niczego lepszego po Tupiku nie mogłem się spodziewać.
Czysta (czytaj: pusta) logika.
Powodzenia, Wolnomyslicielu ze starówki w twoich bojach z samym sobą.

a wszystkim kórym leży na sercu bezpieczne i szybkie poruszanie się ulicą Dworna na odcinku od Legionów do Giełczyńskiej pragnę zwrócic uwagę ,że klika cwaniaków usiłuje Was wpuścić w kanał typu ruchu w obu kierunkach na ulicy Dwornej. Faktycznie taki ruch sie kiedys na tej ulicy odbywał ale to bardzo dawno przy o wiele , wiele mniejszym natęzeniu ruchu pojazdów. Już wówczas był problem z przejezdnościa tej ulicy i dlatego postanowiono na niej wprowadzić ruch tylko w jednym kierunku. Tak więc przywrócenie ponownie ruchu w obu kierunkach problem na tej ulicy by tylko gwałtownie nasiliło a nie rozwiazało . I oto chodzi grupie cwaniaków bo nikt juz by nie wracał do ruchu pojazdów z góry w dół tylko z dołu do góry a wszyscy zwolennicy ruchu do góry mieliby koronny argument potwierdzający ,że chcieli zrobić tak jak ludzie chcą a wyszło jeszcze gorzej. Czyli powinno byc tak jak oni sobie wymyślili czyli jazda ulica Dwroną pod górę . TYakie sprytne socjotechniczne zagranie iście w Tuskowym stylu. pozdrawiam serdecznie.
Ja osobiście tam w tym mmiejscu nie musze jeżdzić a do tych lokali nawet nei zajrze bo niby po co mam sie meczyc z jazda ta ulicą. Ucierpia na tym sklepy takie jak Sezam bo juz samo zamknięcie ruchu wokól rynku mocno prztrzebiło im klientelę. Mimo to wiele osób podjeżdzało do tego sklepu z dołu Dworną i szło kawałek pieszo. Teraz po co się meczyć jak mozna sobie spokojnie podjechac na wygodne parkingi Biedronek czy Lidla. A nie powiem polubiłem ten sklep i jego nowy wystrój po remoncie. Podobny los czeka wszystkie sklepy na ulicy Farnej bo nikt tam nie będzie dryndał na piechotę . Obroty spadna jak nic. Jest wielu którzy chętnie udostępnia sklepy w miejscach gdzie jest dobry dojazd i są miejsca do parkowania dla klientów . Po co się stresować jazdą ulicą Dworną i brakiem miejsc do parkowania w rejonie Starego Miasta wszak jak napisał Prawo jest prawem to nei jest miejsce dla nas miejscowych tylko dal turystów. Tak więc kochani olejcie te wszystkie lokale i sklepy po co się denerwować jest tyle sklepów i miejsc z lepszym dojazdem . Zobaczymy jak im te turysty kasy napędzą.

Tupik

Wszystkim kórym leży na sercu bezpieczne i szybkie poruszanie się ulicą Dworna na odcinku od Legionów do Giełczyńskiej pragnę zwrócic uwagę ,że klika cwaniaków usiłuje Was wpuścić w kanał typu ruchu w obu kierunkach na ulicy Dwornej. Faktycznie taki ruch już się kiedyś na tej ulicy odbywał ale to bardzo dawno przy o wiele , wiele mniejszym natężeniu ruchu pojazdów. Już wówczas był problem z przejezdnościa tej ulicy i dlatego postanowiono na niej wprowadzić ruch tylko w jednym kierunku. Tak więc ponowne przywrócenie ruchu w obu kierunkach teraz ten problem braku przejezdności tylko gwałtownie by nasiliło a nie rozwiazało .
I oto chodzi grupie lobbingowej bo nikt juz by nie wracał do ruchu pojazdów z góry w dół tylko z dołu do góry a wszyscy zwolennicy ruchu do góry mieliby koronny argument potwierdzający ,że chcieli zrobić tak jak ludzie chcą a wyszło jeszcze gorzej.
Czyli powinno być tak jak oni sobie wymyślili czyli jazda ulicą Dwroną pod górę . Takie sprytne , inteligentne ,socjotechniczne zagranie iście w Tuskowym stylu.
Ja osobiście tam w to miejsce nie muszę jeżdzić a do tych lokali nawet nie zajrze bo niby po co mam się męczyć z jazdą tą ulicą. Nrazżać siebie na stres a samochód na uszkodzenie. Ucierpią na tym sklepy takie jak Sezam bo już samo zamknięcie ruchu wokół rynku mocno przetrzebiło im klientelę. Mimo to wiele osób podjeżdżało do tego sklepu z dołu Dworną i szło kawałek pieszo. Teraz po co się meczyć jak można sobie spokojnie podjechać na wygodne parkingi Biedronek czy Lidla. A nie powiem polubiłem ten sklep , jego miła obsługę i nowy wystrój po remoncie. Podobny los czeka wszystkie sklepy na ulicy Farnej i rogu Długej i Starego Rynku bo nikt tam nie będzie dryndał na piechotę . Obroty spadna jak nic. Jest wielu innych ,którzy chętnie udostępnią sklepy w miejscach gdzie jest dobry dojazd i są miejsca do parkowania dla klientów . Po co się stresować jazdą ulicą Dworną i brakiem miejsc do parkowania w rejonie Starego Miasta wszak jak napisał Prawo jest prawem to nie jest miejsce dla nas miejscowych tylko dla turystów. Tak więc kochani olejcie te wszystkie lokale i sklepy po co się denerwować jest tyle sklepów i miejsc z lepszym dojazdem . Zobaczymy jak im te turysty kasy napędzą

Tupik

Czapki z głów,
w tak krótkim czasie wygenerować taki poemat o "grupie cwaniaków" manipulujących świadomością społeczną i ruchem na Dwornej.
No, no.
Jestem pod wrażeniem. Dopiero teraz zrozumiałem, że to jakiś tajny spisek, w którym ja biedaczek dałem się nieopatrznie wykorzystać jako ślepe narzędzie.
Dziękuję Tupiku, twoje ostrzeżenie jest bezcenne i niech te przeklęte turysty trzymają się od nas jak najdalej.

Panie Prawo jest prawem chyba nie sądzi pan ,że zmiana organizacji ruchu na Dwornej zainicjowała sie sama albo Kim to wymyślił w tej Korei.

Organizacja która wcześniej funkcjonowała w sumie się sprawdziła i nikt jej nie kwestionował do czasu gdy u pewnych osób narodziła się wizja placu Świętego Marka na miejscu Starego Rynku w Łomży i pasażu w stylu Copacabana nad Narwią.

Tupik

zaznaczam nie ma nic przed takimi wizjami w sumie zabawne i egzotyczne bajery ale nie kosztem innych i tylko tyle. Można to zrobić ale szanujac innych a nie wskazujac im buractwo czy polecając sie wyniesienie z tego rejonu.

Tupik

Drogi Tupiku,
nie brnij już dalej w te swoje przemyślenia na temat losu starówki, bo przecież jasno widać, że i tak postawiłeś na niej krzyżyk.

Panie Prawo jest prawem wizja placu Świetego Marka w miejscu Starego Rynku w Łomży to Pana wizja czy jest Pan tylko jej gorącym sympatykiem?

Tupik

A mi taqm się chce z bta chodzic na starówkę :)
Dla samej przyjemności spaceru.

I dla mnie, to na Dwornej tak jak na Długiej ruch może być całkowicie zamknięty i było by jeszcze lepiej niz jest:)

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

O takiej wizji jeszcze jeszcze słyszałem, ale jeśli jej urzeczywistnienie wywróci plany tej wspomnianej przez ciebie grupy cwaniaków, to warto ją przemyśleć, podobnie jak pasaż w stylu Copacabana nad Narwią.
Na pohybel, turystom.
Starówka tylko dla miejscowych.

ad.Tupik

O takiej wizji jeszcze nie słyszałem, ale jeśli jej urzeczywistnienie wywróci plany tej wspomnianej przez ciebie grupy cwaniaków, to warto ją przemyśleć, podobnie jak pasaż w stylu Copacabana nad Narwią.
Na pohybel, turystom.

hahahahahahahahhahha pozdrawiam

Tupik

Prawo jest prawem - jest synem/bratem lub jest spokrewniony z ta osoba, ktora ten ruch odwrocila i po prostu jej broni. hahaha
Po co wgl ktos ten ruch zmienial? Co to trzeba miec w glowie...

.

Zmiana ruchu na dwornej i blokada przejazdu po starym rynku przyciągnęła turystów do łomży...

Ha ha ha

Równie dobrze można poustawiac duże, niebieskie grzybki i tylko czekać aż smerfy się tu sprowadza

ad. Tupik

Ja też pozdrawiam.

PS
Jak widzisz twoja teoria spisku zatacza koła i zyskuje nowych wyznawców.

Na pohybel, turystom.

STARÓWKA TYLKO DLA PIESZYCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PRECZ Z SAMOCHODAMI ZE STARÓWKI !!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Tak to sie zjezdzalo po staremu z gorki na biegu spokojnie na luzie. A teraz wiekszosc kierowcow piluje swoje autka zeby podjechac pod gorke co nie idzie w parze ze srodowiskiem, ktorego tak chaotycznie bronia. phi

.

ad. jaaaaaaaaaa

No właśnie. Trzeba koniecznie też uruchomić ogólnopolską inicjatywę. W każdym mieście w którym jeździ się pod górę trzeba koniecznie wprowadzić ruch jednokierunkowy (tylko z góry).
Zacznijmy od Łomży. Na pierwszy ogień niech idzie Zjazd, Piękna, Rządowa, Polowa, Dworna, Wojska Polskiego do ronda, Senatorska no i oczywiście Sikorskiego od mostu.
O Panie, ile to spalin i zarżniętych silników będzie mniej. Naprawdę to genialny pomysł. No i ta rozkosz zjeżdżania po staremu z górki na biegu spokojnie na luzie.
Brawo, brawo. Oby takie głowacze jak "jaaaaaaaaaa" rodzili się w Polsce na kamieniu.

@Prawo jest prawem jak narazie to Ty nie przedstawiłeś ani jednego konkretnego argumentu za ruchem "w górę" ani też za dwukierunkowym.

Ale pewnie, likwidujmy miejsca parkingowe, w końcu po przebudowie Starego Rynku jest ich zdecydowanie za dużo.. Już pojawiały się głosy, że I kolejny raz wyjdzie tak, że lokalni kupcy chcąc zrobić sobie dobrze, strzelą sobie w stopę :)

edit: Już pojawiały się głosy, że po przebudowie rynku sklepy w okolicy mają mniej klientów, bo nie ma gdzie parkować. I kolejny raz wyjdzie tak, że lokalni kupcy chcąc zrobić sobie dobrze, strzelą sobie w stopę :)

Autor: algeroth (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 07-01-13 10:40

edit: Już pojawiały się głosy, że po przebudowie rynku sklepy w okolicy mają mniej klientów, bo nie ma gdzie parkować. I kolejny raz wyjdzie tak, że lokalni kupcy chcąc zrobić sobie dobrze, strzelą sobie w stopę :)

taa...

Coś w tym jest...

... to prawda o pozorach w których pogrzebane - zakamuflowane jest źródło Prawdy otoczone kłamliwą zwodniczą
rzeczywistością powstałą na religijnym zakłamaniu - na obłudnych interpretacjach a nie na Prostej autentycznej w oryginalnie i jednobrzmiąco wypowiedzianej prawdzie o Jakiej Świadectwo dał Jezus

Tak samo w Łomży komu tak naprawdę służy

Jednokierunkowa Dworna ?

Sygnalizuje to wieloletni Ks. Kustosz z Katedry
cytat:

– Jestem otwarty na różne pomysły i inicjatywy, które niektórzy już zaczęli mi przekazywać do rozważenia – zapowiada ks. Mieczkowski. – Tym bardziej, że mamy Muzeum Diecezjalne, Centrum Kultury przy Szkołach Katolickich – są to instytucje, które zostały stworzone po to, żeby działo się w nich coś wartościowego. Do tego katedra zawsze jest takim magnesem przyciągającym różne środowiska. Jest nie tylko miejscem modlitwy, ale zawsze też służyła i mam nadzieję, że w przyszłości również będzie służyć, krzewieniu polskiej kultury!

Katedra sprowadza się do roli magnesu służącego nie tylko jako miejsce do modlitwy ?

"polskiej kultury" - religijnej czytam Katolickiej kultury i jej przymusem w jedynie słusznym kierunku jak na na -> + U l. D W O R N E J

Ja tam się na religii nie znam, ale jeśli już ma być ruch w górę, to zrobić jeden kierunek aż do Giełczyńskiej i/lub odwrócić ruch na Sadowej. I większość problemów się skończy.

w odniesieniu jak wyżej - z góry widać lepiej

cytat:

Autor: algeroth (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 07-01-13 11:26

Ja tam się na religii nie znam, ale jeśli już ma być ruch w górę, to zrobić jeden kierunek aż do Giełczyńskiej i/lub odwrócić ruch na Sadowej. I większość problemów się skończy.

koniec cytatu

hahaha - dobre !!!!!!!!!!!

Coś w tym jest ..

... to prawda satyryczka ironizująca opłakaną rzeczywistość na pokaz i sakra mętny FULL wypas religijnego regionu

Mówisz :

..." odwrócić ruch na Sadowej. I większość problemów się skończy "

Zapewne skończą się problemy które z Sadowej pochodzą (?) napędzane niewielkim ruchem kołowym.

A może by tak jeszcze zrobić przy K A T E D R Z E ...

... Jednokierunkowe C H O D N I K I dla pieszych jak kto woli pielgrzymów

Zamknąć ul Dworną dla samochodów i problemu nie będzie i smrodu nie będzie i spacerkiem można będzie spokojnie przejść od ul polowej nie powinno być wjazdu w żadną ulice nawet do ratusza pieszo .

hahaha

zrobić z ulicy deptak ?
zrobić z ulicy chodnik (?)

to może pójść na całość w tych przemianach i z chodników zrobić ulice ?

Albo może lepiej zamknąć chodniki tak samo jak zamyka się ulice ?

W tym zapędzie podążającym drogą w podważaniu istoty istnienia ciągów komunikacyjnych podważmy wszytko
- Nie ma sensu żyć skoro i tak trzeba umrzeć.

Co za Diabeł kręci sterami tego religijnego miasta owiniętego wokół Katedry ?

Zmienić ruch na dwornej na jednokierunkowy w dol do skrzyżowania z krótką gdzie byłby już ruch jednostronny ale w górę, czyli na krótkiej spotykalaby się dworna z góry i z dołu.
Odwrócić ruch na krótkiej i dlugiej z wyjazdem na rondo który jest praktyczne gotowy. W miejscu gdzie teraz jest wjazd mógłby być parking.
Byłoby więcej miejsca do postoju, sprawniej samochody wyjeżdżalyby z tego grajdolka.
Myślę ze to najlepszy na te chwilę pomysł dla tej okolicy.

Na starym mieście ruch powinien byc całkowicie zakazany !!!!!!!!!!!!!!!!

Umówmy się, że to jest " starówka" , zabytkowe centrum miasta,
i jakby nie było, to nie mamy nic innego,
- dojazd tylko dla dostawców towaru ( gastronomia i okoliczne sklepiki + mieszkańcy z kartą potwierdzającą pobyt + inwalidzi , a reszta " Z BUTA "!

Pieszy też...

Niech te kupczyki się cieszą ze ktokolwiek jeszcze u nich kupuje te drogie i niemodne łachy.
Ograniczając dodatkowo ruch dla miejscowych strzelają sobie w na wpół umarły kikut

To nie problem z ul. Dworną to problem z mentalnością parafialnych dostojników - urzędników - włodarzy która nie służy społeczeństwu służąc swojemu status quo

Takie zło dziejskie zło czynne postępowanie Dostojników i taka ich mentalność która spycha Łomżę na margines społeczny zepchnęła na margines życie Boże - zaszczuła życie Jezusa razem z nauką społeczną którą on reprezentował w sposób uniwersalny i ponad czasowy aktualny nawet w dzisiejszej - współczesnej czytam zacofanej Łomży.

Kto był pomysłodawcą zmiany organizacji ruchu na ul. Dwornej na tą, którą mamy obecnie?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org