piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
System eWUŚ ale nie w Łomży

W nawiązaniu do artykułu na portalu 4lomza.pl
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=30787
System ewuś nie działa w Łomży nie został wprowadzony i w najbliższym czasie nie zostanie.Aby się dostać do lekarza trzeba mieć druk RMUa i książeczka RUMowską

Kurczak1980

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: System eWUŚ ale nie w Łomży

To ciekawe bo Famedyk ma ten system, byłem tam ostatnio po krople na zapalenie uszu.

czekamy na komputery,jak tylko dadza wchodzi ewus .

Ja dziś byłem o 13 w poradni kardiologicznej i babka z rejestracji wysłała mnie do domu po druk RMUA

Kurczak1980

Jakoś w przychodni od miesiąca testują system i rejestracja idzie dalej..

W początkowej fazie wprowadzania nowego systemu mogą wystąpić problemy z komunikacją informatyczną , ale nie dajcie się "pogonić" ,
USTAWODAWCA PRZEWIDZIAŁ, ŻE NAWET JAK W SYSTEMIE WYSKOCZY INNA INFORMACJA, TO MACIE PRAWO NAPISAĆ OŚWIADCZENIE, ŻE JESTEŚCIE UBEZPIECZENI ( podlegacie ubezpieczeniu zdrowotnemu ) , oczywiście w placówkach, które podpisały kontrakty z NFZ .

- i nie ma przepraszam, MUSZĄ to respektować ( musicie TYLKO posiadać dokument tożsamości - DOWÓD OSOBISTY, PASZPORT .

kurczak nie uogólniaj.

To ,ze twoja przychodnia nie ma, nie znaczy , że inne nie mają.
Napisz jaka to będziemy omijać z daleka.

Przychodnia Szpitala Cały szpital nie ma tego systemu.Najpierw chcą wykonać termo modernizacje a później wprowadzać systemy Ewuś ,kolejowe, e-karty itd

Kurczak1980

Ta... nowych recept też nie mają.. wypisują na starych i pełnopłatnie za leki trzeba płacić. A tyle czasu na to było... To po co? Niech bulą ludzie, nie ważne,że ubezpieczeni.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Nie mają prawa odesłać!!!!!!!! Napisz oświadczenie! Przepisy obowiązują od 1 stycznia i basta.

Edek z tymi uszami to może u Was jest to genetyczne.Pisałeś wczesniej ,że Wasza suka ma też problemy z uszami?

Biedny to szpital co nie ma nawet komutera.

Z tego co słyszałem by sprawdzić to wystarczy dostęp do neta i zwykła przeglądarka internetowa.

no chyba biedny nawet ich strona internetowa jest biedna http://www.szpital-lomza.pl/

Kurczak1980

http://www.radio.bialystok.pl/goscie/index/t/1333/f/120079

No właśnie w Łomży nie działa

Kurczak1980

Ale co nie działa? Trzeba było powiedzieć - bardzo przepraszam, ale nigdzie nie pójdę, proszę oto dowód i chcę napisac oświadczenie. I koniec.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org