Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ciepło? |
ile kosztuje jena jedostka ciepła z tych nowych mierników? w ŁSM
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ciepło? |
jenego jena tylkoj!
|
|
nie wiem ![]()
|
|
Śmieszne pytanie. A ile kosztowała jedna kreska na starych podzielnikach?
|
|
Na corocznym rozliczeniu chyba była stawka za jedną kreskę na starych podzielnikach jeżeli mnie pamięć nie myli... Jeżeli cena jednej jednostki ciepła na nowych podzielnikach jest równa cenie jednej kreski na starych podzielnikach to można zbankrutować. Mój grzejnik którejś nocy był odkręcony na trójeczkę i do rana naciągnęło mi 3 jednostki ciepła... W ubiegłym roku grzejnik stale odkręcony był na "4" i przez cały sezon naciągnęło mi tylko 16 kresek... W takim układzie strach odkręcać grzejniki... Palto na grzbiet i pod pierzynę siup ;)
|
|
we palcie pot pierzynem?! jek żeś hop, to sem babe weś, tylkoj grubom, bo łone jepiej grzejom!
|
|
mano 3 jednostki ciepla przez noc to nie wiele ,moj zakrecony naciagnal juz 29 .. nabijaja se jak chca.. przed sezonem grzewczym mial juz 5 ; ) ale tutaj mialem w zeszlym roku zuzycie 1100 wiec 3 jednostki to malo .. ![]()
|
|
to chyba Ty jasiek ombiady na kaloryferach gotujesz?!
|
|
nie tylko se yayka wygrzewam ![]()
|
|
jednostka z podzielników elektronicznych ma się nijak do ,,kreski,, !!!zasada jest bardzo prosta ilość ciepła jaką zużywa budynek w sezonie grzewczym jest dzielona przez łączną liczbę jednostek z danego budynku wtedy dopiero jest znana cena ,,kreski,, jednostki czy czegokolwiek i odpowiednio mnożona przez zużycie w poszczególnych lokalach
|
|
a wurka gumnowego, co siem wzontek zaliwa, to Ty nie posiadas? no alem nim to sem yayka mozna zapazyć! staśnie duzom wyngla na Ciebie musom wypalić!
|
|
mam 2 worki alew na fsi ![]()
|
|
jesce jednom pytanie mom w tymacie. ilem tech zeberkuf posiadas i cy yayka Ci siem mniescom na nich cy zwisajom?
|
|
7 rzeberków i sie mieszczom.. ale jak dobrze zarzuce to i zwisajom ![]()
|
|
no wies, to tylkoj troska, coby Ci siem nie wyciongły za duzo!
|
|
i tak siom wyciagnionte bo kobity bez litosnie ciongajom asz boli :L( ![]()
|
|
pytam bo 2 tygodnie temu sie wprowadziłam a włascicielka jeszcze sie nie dowiedziała a mnie to interesuje , dzieki za odpowiedzi zwiazane z tematem
|
|
Mam pytanie do osób które miały już wcześniej zainstalowane podzielniki cyfrowe. Ile mieliście na odczycie , chodzi mi o sumę jaka wyświetlała się po całym okresie (sezonie) grzewczym na podzielniku i jak to przekłada sie puźniej na opłaty (rozliczenie).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |