poniedziałek, 07 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Najlepsza szkoła języków obcych w Łomży.

Gdzie fajnie i dobrze uczą?
Gdzie są najtańsi?
Ile czasu trwa nauka i od kiedy się zaczyna "rok szkolny" ?

Którą polecacie i dla czego?

berni

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Najlepsza szkoła języków obcych w Łomży.

Wg mnie bardzo dobrze uczą w Alma Mater, ale czy "fajnie" dla mnie to pojęcie względne. Poziom był w porządku i byłam zadowolona, że babeczka wymagała bardzo dużo. Prace domowe zawsze, klasówki po każdym rozdziale, ale wcześniej dobre przygotowanie, rozmaite handout-y, itp. I wiadomo testy sprawdzające wiedze takie większe semestralne i końcowo roczne :)

Czy sa najtansi - nie wiem. Z każdym poziomem płaciłam trochę więcej, bo wiadomo droższe podręczniki i ćwiczenia, ale i poziom robi swoje.

Ja przeważnie miałam około 120 h na rok, czasem trochę więcej, czasem mniej. (Najmniej 115 h najwięcej około 128 h), ale to jest uzależnione od poziomu. A rok szkolny zaczyna się w październiku.

Wielkie dzięki za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze tylko, jakie są koszta takiej nauki w tej szkole?
Powiem szczerze, że też o tej szkole myślałem, ale chciałem poznać jeszcze opinię innych.

berni

Jak wcześniej wspomniałam wszystko zależy od poziomu i zniżek jakie masz (od długości kontynuuacji, czy masz tam kogoś - mamę, tatę, rodzeństwo co chodzi na kurs, a może jest to twój drugi kurs). Ceny od około 1200 zł do nawet na ostatnim poziomie 1500, a może 1600 zł :)

A co do tam lektorek, są dwie wg mnie rewelacyjne i bardzo wymagające, ale jak dla mnie najlepsze p. Ludmiła i drugiej zapomniałam imienia (taka wysoka szczupła długie ciemne włosy).

Moja corka chodziła do EEC na Legionow przy centrum handlowym 4+ i jestem bardzo zadowolony. Małe grupy niedrogo i efekty w ocenach dziecka w szkole.

Tyle, że ja mały już nie jestem ;)
Szukam szkoły w której dobrze czują się 30-latki ;)

berni

W Alma Mater są grupy dla dorosłych, tylko np. ja miałam raz taką sytuację, że nie było na moim poziomie grupy wiekowej i chodziłam z osobami o 10 lat młodszymi (gimnazjalistami i licealistami) :/

zależy do czego Ci potrzebny język. jeżeli chcesz płynnie mówić to polecam Educo albo Linguo - obie szkoły specjalizują się w nauczaniu dorosłych metodą Direct (metoda konwersacyjna, zbliżona do Callan'a ale wzbogacona o gramatykę), grupy są zazwyczaj 6 osobowe, jednak lekcja trwa 50 min.
http://www.linguo.com.pl/
http://educo.pl/

Drogi Berni,
czuję się wywołana do tablicy w związku z czym odpowiadam na zadane pytania

Gdzie fajnie i dobrze uczą?
W BA! Przyjdź do naszego biura i przekonaj się sam. Ale na początek sprawdź oferty pozostałych szkół, łatwiej będzie nam się rozmawiało. Dodatkowo popytaj znajomych - to też istotne źródło wiedzy. Bez obaw, uczymy dużo dorosłych osób, również tych 50+

Gdzie są najtańsi? ceny
Nie cena powinna być wyznacznikiem a jakość za jaką przyjdzie tobie zapłacić. Ceny są różne w przedziałach 650-999-1300-1430-2000 na pewno coś sobie dopasujesz. Porównując ceny kursów zwracaj uwagę na liczbę godzin w danym kursie, promocje, łączenia rabatów.

Ile czasu trwa nauka i od kiedy się zaczyna "rok szkolny" ?
British Academy rozpoczyna 1 października, kończymy na przełomie maja i czerwca.

Którą polecacie i dla czego?
British Academy - bo jesteśmy najlepsi :)

Zapraszam do kontaktu, jesteśmy profesjonalną szkołą, od 11 lat prowadzimy kursy zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Mamy też duże doświadczenie w kursach biznesowych skierowanych do kadr łomżyńskich firm i instytucji.

Nie chcąc przedłużać pozdrawiam pracowników konkurencji :)

ale bezczelna reklama

Audrey - bezczelna to jesteś TY!
Założyłem temat, bo interesuje mnie nauka języka. Po to jest to forum, żeby PYTAĆ! Dziwi mnie jedna rzecz, że nie miałaś nic do powiedzenia, a się odezwałaś. Jak to się nazywa... - TROLLING?

British Academy Łomża - Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Na pewno zrobię tak jak mówisz. Popytam wszędzie i popytam u Was ;)
Do zobaczenia!

berni

Berni z tego co się orientuję w tym EEC prowadzą i kursy dla starszych ale musisz się o warunki juz sam dowiedziec. Ja byłem z nich zadowolony postępy dziecka były widoczne. Grupy nieduze i mozliwosc indywidualnej nauki tez. A co do british academy to ze bardziej rozreklamowani nie znaczy ze są dobrzy czy lepsi o tym decydują nauczyciele i ich fachowosc oraz umiejętnosci nauczania. Zyczę powodzenia.

British Academy ma tylko duże banery;)

Berni, bylabym wdzieczna za info gdybys znalazl cos ciekawego. Jestem bardzo zainteresowana tematem:)) A moze znacie kogos kto prywatnie, niedrogo udziela lekcji??

Monia55

Jeśli jesteś zainteresowana prywatnymi lekcjami, odezwij się na mój e-mail: korepetycjezjang@gmail.com.

przedstawiciel szkoły nie jest obiektywny, aby wskazywać najlepszą szkołę. Tak więc zgadzam się - bezczelna reklama.

Darck popieram;)

Berni jak chcesz to zobacz monia ty tez. Polecam z doswiadczenia: www.szkolajezykowaeec.pl

A co sądzicie o tej szkole??

LCE LOGOS CENTRUM EDUKACYJNE

Od sądzenia to jest sąd.

Oj, aleś ty śmieszny...
Pytam tych, którzy mieli jakąkolwiek przygodę z ta szkolą....

widocznie nikt nie przeżył tej przygody;)

Języki obce to coś co lubę.

lubię

ja zacząłem już z Linguo. Fajna atmosfera i książki za darmo

Hej, ja osobiście słyszałam dobre opinie na temat http://elsinore-angielski.katowice.pl/

Jeśli nie możesz znaleźć żadnej szkoły językowej, może zajrzysz na ten blog https://lincoln.edu.pl/warszawa/blog/jak-porozumiec-sie-w-restauracji/ ? Dowiesz się tam na przykład jak rozmawiać w restauracji, albo w sklepie.. Do wyboru masz język angielski, niemiecki , włoski, hiszpański i francuski.

polecam bardzo dobrą szkołę językową w Łomży www.britishacademy.pl

Przyjacielu, jeśli nadal próbujesz znaleźć dobre miejsce do nauki języka obcego, jedynym miejscem, które poleciłbym ci, jest strona https://livexp.com/pl/skills/english . Na tej stronie znajdziesz dobrego nauczyciela i nauczysz się języka obcego. Dlaczego nie spróbujesz? Jestem pewien, że na pewno będziesz zadowolony z wyniku końcowego

Linguo, albo Linguo, tylko Linguo!

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Tu macie przydatny poradnik jak skutecznie zapamiętywać nowe słówka https://bs-ict.pl/pl/blog/24,12

Jeżeli zastanawiacie się nad zapisaniem się na kursy z języka obcego lub szukacie sprawdzonego tłumaczenia, to polecam Wam stronę, na której znajdziecie ofertę nowoczesnego Centrum Językowego Multi Lingua - kursy francuskiego warszawa . Wszystkie informacje o ich ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.

Uczę się włoskiego online w Belle Parole https://belleparole.com.pl/ . Bardzo polecam :)

https://www.siiami.pl/pl/

Nie musisz zapisywać się do szkoły językowej, aby nauczyć się angielskiego. Istnieje wiele darmowych sposobów, by nauczyć się komunikować w tym języku. Na początek warto przyswoić słownictwo korzystając z artykułów na blogach. Tu na przykład nauczysz się słów i zwrotów związanych z edukacją:
https://angielski-tomaszowmazowiecki.pl/angielski-w-tomaszowie-mazowieckim-szkola-slowka-i-zwroty/

Sporo przetestowałem różnych kursów angielskiego w Warszawie i wiem, że kluczowe są dobre metody nauczania i indywidualne podejście. Warto zwrócić uwagę na szkoła języków obcych OK Language Center – zajęcia są prowadzone w naprawdę przystępny sposób, a lektorzy kładą duży nacisk na komunikację. Szczególnie podoba mi się opcja zajęć w małych grupach albo indywidualnych – daje to szybkie efekty. Jeśli ktoś szuka szkoły z przyjazną atmosferą, to polecam sprawdzić ich ofertę.

A ja właśnie szukam dla siebie kursy z angielskiego online, ponieważ chciałabym polepszyć swój język. Dokładniej pisząc, chciałabym przejść na poziom bardziej zaawansowany. Nie wiem czy dobrze słyszałam, ale ponoć szkółka Break the Ice tak dobrze przygotowuje swoich kursantów. Czy to prawda?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org