Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomóżmy przywrócić historię do polskich szkół |
Od września wchodzi w życie zmiana programu nauczania historii w szkołach średnich. Zgodnie z jej zapisami polska młodzież będzie uczyła się historii jedynie w I klasie liceum czy technikum. Ze względu na wagę sprawy liczymy, iż nasz obywatelski projekt ustawy zmieniającej Ustawę o systemie oświaty zechcą poprzeć publicyści, pisarze, artyści oraz organizacje społeczne, stowarzyszenia, etc. Jeśli ktoś z Państwa chciałby przyłączyć się do naszej akcji i wyrazić chęć przystąpienia do Komitetu Honorowego przy Komitecie Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej, uprzejmie prosimy o kontakt. Można pobrać listę do zebrania podpisów osób popierajacych. Trzeba szybko zebrać 100 tys. podpisów . www.przywracamyhistorię.pl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomóżmy przywrócić historię do polskich szkół |
A to z tym to do Giertycha Romana:) To on osobiście ro..dolił nasze szkolnictwo jako Minister :):)
|
|
Ale za jego czasów takich głupich planów nikt nie miał.
|
|
Nie miał ,bo nie zdążył ich mieć :):):) Gdyby zdążył to dopiero byś zobaczył jakich głupot by narobił :):) Ta głupota z lekturami to była by mini głupota:):):)
|
|
Tego co Gazeta Polska i Młodzież Wszechpolska patronuje to ja napewno nie będę popierał :):) Niczego dobrego to nie zapowiada na pewno :)
|
|
Patronem akcji jest SOLIDARNA POLSKA, na naszym terenie jak widać poseł Jacek Bogucki.
|
|
Mam nadzieję że tych bzdur o Wiźnie nie będą uczyć. ________ Malachit
|
|
January Może bym sie i skusił ale ci panowie to raczej mnie nie podniecają :):) prof. dr hab. Jerzy Robert Nowak Artur Zawisza (wiceprezes Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych) Robert Winnicki (przewodniczący Stowarzyszenia Młodzież Wszechpolska) A tak do końca żeby było jasne , to cały ten http://www.przywracamyhistorie.pl/wspieraja-akcje.html motłoch mi nie leży:):)
|
|
Zamiast historii lepiej byłoby się pozbyć religii
|
|
Ale za to obecna minister rozp....oliła wszystko. No przecież miała na to czas. A propo historii, to po co jej uczyć, skoro cały czas uczą nas bzdur, pełno fałszu itd. Szkoda papieru na podręczniki i czasu na takie bzdety. Wg. mnie trzeba dokończyć likwidowanie wszystkich szkół, zakończyć edukację na etapie biurokracji.
|
|
giertych najlepszy minister w historii polski Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
więc czas nauczyć się prawdziwej histori - jako polak powinniśmy dobrze znać historie naszego kraju - narodu ta minister chyba jakaś pijana jak coś takiego wymyśliła gitara gra
|
|
Znowu podpisy? Psu na buty. Nie tak dawno zebrano 2 000 000 i i nie wiadomo po co. A jeszcze wcześniej, kaczuszki od kaczora Donalda, również zebrały ponad 500 000, bo ponoć tyle trzeba, w sprawie wyborów jednomandatowych. Tyle że, to się działo przed dorwaniem się do żłobu. Podciągnęły trochę słupki, a potem już nie miały znaczenia i poszły w zapomnienie. Czy ktokolwiek wierzy jeszcze w jakieś podpisy, czy tzw. "demokrację"? < wieczne im odpoczywanie >
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |