Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PIWO CZY WODA? |
Co się dzieje w naszych lokalach,wiecie napewno o jakie chodzi,zachodzisz człowieku kupujesz piwo z nalewaka za 5,50-6zł a dostajesz wode,jak te piwo smakuje!!!na drugi dzień boli głowa,lokal kosztuje żeby utrzymać ale chcę kupywać normalne piwo nie tylko ja ale i wszyscy(ktoś zlośliwy powie kup piwo w butelce inny ma smak)jeśli tak dalej będziemy robieni w balona nikt nie przyjdzie do lokalu i nieda zarobić tylko kupi piwo w sklepie za połowę ceny albo z promocji jakie teraz są np.warka za 1,99 i masz trzy piwa za jedne,w barach niema tylu klientów jak kiedyś a jak tak dalej będzie nikt nie przyjdzie sprawiać panom buty za siki weroniki.....:) aa
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PIWO CZY WODA? |
madrosc co niekotrych az mnie przeraza czy uwazasz ze wlascicel lokalu dolewa do beczki wody??? widziales kiedykolwiek w zyciu jak wyglada beczka z piwem i jka sie ja podlacza czy naprawde uwazasz ze chcialoby mu sie az tak kombinowac by wtlaczac pod cisnieniem wode by sprzedac na calej beczce ze 3 piwa wiecej??? nasluchales sie od kolegow ze woda to tamto a ty poprostu masz slaba glowe i dlatego bolala nastepnego dnia
|
|
a mnie ty przerażasz,znam takich co mają własny biznes i odpowiadają na forum na swoją korzyść,pewnie sam prowadzisz bar i tak obstajesz,nie mnie jednego boli głowa po tej wodzie a nie piwie więc nie fantazjuj aa
|
|
jak cie po wodzie glowa boli to wspolczuje co w takim razie pijesz na codzien??? powinienes isc do lekarza byc moze jestes uczulony na wode jak widzisz twoj tok myslenia nie nalezy do najbystrzejszych ale nie bierz tego do siebie wyrosniesz jeszcze z tego
|
|
10 lat temu bylo 3 lokale z piwem 1 klasy, na dzis 1 lokal nie istnieje a swolocz łoi tam na legionow i tak Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
brak nicka ODPISZE CI krótko **** OFF:))) aa
|
|
jak zwykle sila inteligencji wygrywa brak argumentow zaczyna sie obrazanie przez zycie trzeba isc z wlasnymi pogladami i odczuciami a nie byc sterowanymi przez otoczenie i powtarzanie watpliwych teori a przyznanie sie do bledu nie jest zadna ujma a wrecz przeciwnie dzieki temu czlowiek uczy sie pokory i moze zrozumiec ze nie jest panem i wladca tego swiata i ze nieraz warto wziasc nauke od kogos innego a nie isc przez zycie slepo jak kon z zaslepkami na oczach tak wiec kolego zycze milego weekendu
|
|
temat jest błachy ale jak juz jest to piwo sie zepsuło, moze wy goowniarze nie pamietacie exporta w ciemnej butli z pomaranczowa etykieta, potem zrobili to cos w zielonej. to smiech ale jak ktos wybiera po i i to mu pasi. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Znam kilku właścicieli dużych lokali na południu Polski, kiedyś mówili mi, że piwa. np Tyskiego dostają trzy rodzaje, kategorie jakkolwiek to nazwać. Mianowicie - chu*owy - dobry - najlepszy. Dostają tak od dystrybutora i też wątpię, aby rozcieńczali piwo z wodą.
|
|
to prawda, a najlepsze jak sie ciesza piwosze na promocje w stonce czy gdzie indziej takich partii piw Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
http://c.wrzuta.pl/wi6019/aee08ea20016f369461d5bf6/beczki_piwa
|
|
Dokładnie, często w marketach trafia się na takie właśnie promocję czołowych marek piwa i nieświadomy niczego klient kupuje myśląc, że skoro puszka np. od Lecha to bardzo się opłaca.
|
|
to prawda że jest dobre beczkowane i kiepskie u nas w barach maja kiepskie czuć naftelino radzę butelkowe gitara gra
|
|
piwo w barach czesto pozostawia wiele do zyczenia, smakuje jak piwo za 1.30 z lidla, dlatego w lokalu warto poprosic o piwo z sokiem. Co do wark^ 1.99. czy mozna byloby powiedziec jaka cena takie piwo :) jezeli w biedronce nie znane tansze piwa smakuja lepiej
|
|
Mój stary jak mu nie powiem, że kupiłam piwo w promocji w biedronce i jesze do 4-paka dali mi czapeczkę i chorągiewkę to nie narzeka na żadne bóle. Jak tylko zajdziemy do knajpy (raz na pół roku) i wypije za 5zł. to baniak go boli cały tydzień, ale myślę że to raczej z powodu ceny bo nie gada, że woda. Może tu jest problem.
|
|
nie chodzi o dojjjebanie alk do piwa ale o to jak smakuje np niepasteryzowane zaczerpniete z miedzianej kadzi na browarze wiadrem a te z sklepu to jest smiech na sali. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Rozcieńczenie piwa w beczce nie jest takie łatwe jak się powszechnie wydaje. Żeby dolać czegokolwiek do beczki należy zniszczyć zawór tzw fitting. " SMAK " piwa często to wynik brudnych instalacji , skwaśniałego piwa , nieodpowiedniej temperatury i niewłaściwego dozowania CO2 . Jak niby ma smakować stare , ciepłe piwo , nieudolnie wlane przez brudne przewody . Nalewanie piwa to cała ceremonia , powinno to się robić WOLNO i spokojnie , najlepiej na kilka razy : lejemy raz czekamy , aż piana opadnie i tak dalej , wtedy piana będzie gęsta i trwała , oraz ze szklanki ucieknie nadmiar gazu , bo inaczej to piwo będzie " ciężkie " , ale po co barman ma się wysilać , skoro 99 % , gości nie ma zielonego pojęcia , jak powinno być nalewane prawdziwe piwo i jak powinno ono smakować . Piwo także jest często ciepłe lub zmrożone , ale to już inny problem . Piwo musi być schłodzone a nie lodowate . Po za tym zdarza się , że piwo z beczki jest nieświeże , ale to już problem tzw zejścia . Mały ruch w interesie . Piwo , które odkapslowane stoi parę dni , psuje się w przewodach itp. i - nawet najlepsze - nie nadaje się do picia . Otwarta beczka powinna być sprzedana w dwa, trzy dni z każdym następnym jest coraz gorzej . Pijcie tylko piwo z kija , ale tam GDZIE jest zawsze duży ruch i gdzie jest zejście . Dlatego czasem lepiej wypić piwo w tzw mordowniach , niż w eleganckich lokalach , gdzie otwarta beczka schodzi i dwa tygodnie .
|
|
jeszcze troche i bede jak zezowaty duzo mi jeszcze do niego brakuje ale juz widze ze nadajemy na tych samych falach tez wspomnialem ze nie tak latwo jest cokolwiek dolac do beczki ale nie wytlumaczylem tego tak swietnie jak on ja wam mowie to jest czlowiek sukcesu on to ma leb do biznesu inwestuje w nieruchomosci i wogole czlowike godny nasladowania
|
|
ja natomiast przykladowo mam zgage i odbija mi sie po piwoe z beczki kiepskiej jakosci... ale wiem, ze np jak jest jakis festyn na muszli i browar lomza rozlewa sam... to czuje sie normalne piwo i jest super aromat... a w lokalach nawet jak lomze pijesz to zaraz mam dolegliwosci...
|
|
BRAK NICKA , o widzisz , że jak piszesz coś bez fałszywej zawiści , to potrafisz ruszyć głową i napisać coś mądrego . Pamiętaj , że jak temat jest poważny , a oponent godzien dyskusji , to odpowiadam serio " na poważnie " , a jak pisze głupoty jakiś gimnazjalista , to robię sobie jaja i mam przy tym niezłą zabawę z POTOMKÓW ROZTRZĄSACZY GNOJU . Bez fałszywego podtekstu , ale to co napisałeś w TYM temacie , to mądre słowa i zgadzam się z tym w 100% .
|
|
PS : a chcesz wiedzieć W JAKI sposób można rozcieńczyć wodą piwo z beczki ?
|
|
Warka za 1.99??? To raczej siarka:))) A tak na poważnie to z tym problemem tak jak zauważył Brak Nicka autor tego tematu powinien udać się do browaru a nie właścicieli lokali. A z tego co sie orientuje taką instalacje piwną czyści się co miesiąc i to jest z góry ustalone przez browar i browar sam za to też odpowiada a nie właściciel lokalu. Także czy dobry lokal czy mordownia czyszczenie odbywa się tak samo i w odpowiednim momencie czasu. I jeszcze jedna sprawa jak ktoś za dużo jednego dnia przy....ebie to później są takie efekty w postaci głupkowatych tematów a to wódka chrzczona a to piwo:)
|
|
do Janko nimh może orientujesz się gdzie można zakupić tak aromatyczne piwo "festynowe". Czyżby browar na jeden czy dwa festyny uruchamiał specjalną linię do rozlewu piwa wysokogatunkowego dla tzw. mas. Czego to rozum ludzki nie wymyśli.
|
|
hahahahah!!! lala masz racje jedno piwo dla patrycjuszy a drugie dla plebsu:)))
|
|
Autor: Janko nimh, przeczytaj DOKŁADNIE mój post z godz : Data: 12-05-12 12:42 i TAM masz odpowiedż na swój problem . Zgadzam się z Tobą , że na takim festynie piwo z kija inaczej smakuje . Autor: lala26 , a ile Ty w swoim życiu tego piwa wypiłaś , że jesteś takim " ekspertem " ? NA FESTYNIE PIWO JEST SPRZEDAWANE BEZPOŚREDNIO Z NOWO OTWARTEJ BECZKI - JEST ZAWSZE ŚWIERZE . Poza tym , jest nalewane DO PLASTIKU i nikt tam wody nie doleje .
|
|
A w knajpie do szklanki dolewają wodę przegotowaną z czajnika:))))) Ale infantylizm;(((
|
|
lala26 i Janusz kos , najpierw pomyślcie , a póżniej piszcie swoje " złote " myśli . PIWO JEST TO SAMO , TYLKO ŚWIERZE . .... " Czego to rozum ludzki nie wymyśli. "
|
|
buahahaha, dobre, dobre! ciemna masa! dolewaja, sam widzialem i to wode z rzeki! bo darmowa!
|
|
Rozum tak ale głupota:)))) Zezuniu nie ŚWIERZE tylko ŚWIEŻE inteligencie:)))
|
|
Zgoda , za pierwszym razem się pomyliłem z rozpędu , a póżniej powtórzyłem błąd , zdarza się , mnie raz na jakiś czas , tobie prawie ZAWSZE .
|
|
z rzeki trzeba by było wodę dowozić, a to są koszty transportu i mogłoby piwsko zajeżdżać rybą, a tu czuć cyt. "naftelino". Cholera nie dość, że woda z kibla to proszku na mole dla zabicia smaku gówna dosypują. I jak tu żyć Panie Premierze?
|
|
To myśl trochę a nie się rozpędzasz i już bez nerwów;)
|
|
Z pełnym brzuszkiem to się pija wódeczkę a nie browarki. A beczkę można odkręcić, tylko trzeba mieć specjalny klucz do odkręcania.
|
|
Chętni do zakupu klucza mogą go nabyć tylko w specjalistycznym sklepie - adres Samodzielny Publiczny Psychiatryczny ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ im. dr. Stanisława Deresza w Choroszczy Plac Z. Brodowicza 1 16-070 Choroszcz tel. centrala 85 719 10 91 (prosić o oddział kluczników) fax. 85 719 28 00
|
|
|
|
Aha zaraz się zaczną insynuacje smoleńskie. :)
|
|
mr_andrzej wstawi swoje fotki
|
|
To dolewają , czy nie ?
|
|
bardzo mozliwe, ze to piwo smaczniejsze jest z kilku dni produkcji wstecz i dlatego tak smakuje. co do dolewania wody (mieszania z piwem ) to sa ku temu powody by w to wierzyc, np kontrole ktore potwierdzaja, ze co jakis czas nakladane sa kary za mieszanie wody z piwem. a wracajac do pytania, poczekaj na gosciniec na muszli i sie napijesz, albo zoorganizuj impreze na jakies 50 osob i zamow w browarze lomza ze 3 kegi i dostaniesz swieze piwo;)
|
|
to pokaz chociaz jeden artykul albo kwit z kontroli jakiegos lolau w Łomży, ktory dolewa wode di piwa? nie chce mi sie juz czytac tych debilizmow!
|
|
zacytuj mnie gdzie napisalem o lomzy no prosze
|
|
a o czym my rozmawiamy *****, o Konstancinie Jeziornie?
|
|
skoro lubisz prosze bardzo
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |