Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co nowego słychać w Łomża??? UK |
Hej, co noweego słychać w Łomży ?? Rozwija się choć trochę, jest więcej pracy itp,?????? Jestem z rodzino w Anglii i tak sobie myślę czy miało by to sens wg kiedyś wrócić do swojego miasta....... Eloo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co nowego słychać w Łomża??? UK |
Naprawdę bardzo wiele osób chciałoby stąd zwiać. Nie wracaj tutaj, to nie ma sensu...
|
|
Widzę że już się zapomniało pisać poprawnie po polsku .
|
|
dryl, im mniej nieudaczników w mieście tym lepiej dla miasta.
|
|
OjciecR. - nieudacznicy zostaja w tym miescie. Ambitni ludzie szukaja pracy za granica. Nie ma co sie oszukiwac. Ale to tylko jest moje zdanie. ...
|
|
Jest ok! pracy coraz więcej , właśnie zaczyna się sezon na zbieranie ślimaków winniczków , za jakiś czas ruszą prace rolne u beneficjentów dotacji Unijnych , żniwa , wykopki a póżniej forumowicze będą sprzedawać na skupie kwiat lipy , jarzębinę czy kasztany . Jest dobrze , wracaj czekamy .
|
|
a i miasto się rozwija , właśnie mają budować dwa nowe kościoły , nową Biedronkę , powstają nowe szmateksy ( a mamy ich już tyle , że nie ma problemu z zaopatrzeniem , są na każdej ulicy ) , no i kebabowni ci u nas dostatek .
|
|
Masakra ...
|
|
torro, hahaha chłopcze, a co to za ambicja jechać na zmywak? ktoś kreatywny nie będzie narzekał, tylko zakręci się koło własnego tyłka i będzie mu dobrze w domu...
|
|
z łomży to nie tylko ludzie , ale i psy już uciekają hehehehe
|
|
Ja przede wszystskim uwazam, że kazdy ma prawo mieć swe własne poglądy. Wyjazd za granice to dobry pomysł, bo kto ma ochote, by cały życie się trześć ze strachu będzie ta praca za 900 złotcy czy nie będzie?? I zagryzać wargi i dawać się wykorzystywać. Zezowate szczeście: poprieram tuatj całkowicie twoją ironię, absolutnie jest ona tutaj na miejscu) Sorry za literówki:P
|
|
torro , to t.rrok od kalesonów jemu wszędzie będzie żle , bo to nieudacznik życiowy i frustrat , a o jego " rozumku " świadczą chociażby jego wypowiedzi : Dział : Polityka - Temat : Polityka... Autor: torro (---.elomza.pl) Data: 21-09-11 20:44 Witam, mam w dupie polityke. Mam w dupie caly nasz rzad. Kaczynskiego, Tuska, Komorowskiego, i ich wszystkich. Pytam tylko gdzie w nich zabladzila dusza ludzka ze wala te wszystkie podwyzki, ze ludzie nie beda mieli za co zyc a tylu bezrobotnych jest. Mam w dupie bycie POLAKIEM. Nie chce nim byc. Bo co to za bycie nim, ze po kilkudziestu latach ciezkiej pracy dostac 200 zl emerytury i oplaty zrobic i przezyc najskromniej jak sie da. Da sie wogole.? Mam w dupie prawo, bo jest zwyczajnie do DUPY. Gdzie sa te czasy co kiedys. Gdy cena x towaru podwyzszyla sie o 20 groszy a caly narod wychodzil na protest. Gdzie sa Ci ludzie.? Czemu my nie wychodzimy na ulice protestowac.? Tylko biedni robia zakupy w biedronce.? Daj mi dostep do waszego koryta to juz nigdy tam nic nie kupie. Mam was w dupie zlodzieje piepr*eni. Tyle wam powiem. ....................................................................................................................... CO ZA DEBIL I FRUSTRAT ??? ....................................................................................................................... dział : Polityka - Re: Na kogo głosować w najbliższych wyborach? Autor: torro (---.elomza.pl) Data: 27-03-11 22:38 JA za Korwinem głosowałem. ....................................................................................................................... PS : w archiwum można odszukać dziesiątki tematów , w których ten DEBIL @torro , udziela się na forum Polityka . TERAZ mści się PSI POMIOT , bo mu kiedyś pojechałem . //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Re: Temat wazny do przeczytania. Autor: torro (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 06-12-11 20:51 To ja proponuje wyjsc na ulice od razu w nowym roku, powiedzmy 2 stycznia. Tak jak ktos napisal wyjsc ''ogolnopolitycznie'' polak z polakiem, sprzeciwic sie rzadowi, bo to co oni z nami zrobili i robia to jest warte smiechu. Ja bylbym w stanie wyjsc i protestowac. W najgorszym wypadku bylbym w stanie tez walczyc z policja jak i podpalic budynki panstwowe. A po co? A zeby pokazac to co pokazali Anglicy!!! Ze i POLACY potrafia sie sprzeciwic i chca normalnie ZYC.!! Niestety nie mam mozliwosci zorganizowania takiej manifestacji. Ona jest nam potrzebna. EGIPT WYWALCZYL SWOJE - WIEC I MY ZADBAJMY O SIEBIE Wyjsc na ulice, polaczyc sily, nieznajomy z nieznajomym zeby trzymal sie razem na tej ulicy. A w razie wypadku wjechal w policje. Tu trzeba rewolucji!!! Zostaniesz w domu.? Bo uznasz to za smieszne lub myslisz ze nikt nie wyjdzie. A wlasnie wyjdz i pokaz ze jestes POLAKIEM.! Oddalbym ostatnia krople krwi aby pokazac tym skur***ynom, ze nie moga nas traktowac jak smieci. Jak by co to ja w to wchodze na zaboj. JA JESTEM GOTOW WALCZYC ZA WSZELKA CENE O DOBRA POLSKE. A Ty.? .................................................................................................................... torro , CZY TO NIE DEBIL , TAK PISZE ? .................................................................................................................... Napisałem ci wcześniej : torro , jak PSU się nudzi i nie wie co robić , to siada na łapach i jajca liże ! torro , jak już jajca wylizałeś , to teraz ROWA LIŻ , wiesz komu ? .................................................................................................................... raz piszesz , że : " Mam w dupie bycie POLAKIEM. " , drugim razem " JESTEM GOTOW WALCZYC ZA WSZELKA CENE O DOBRA POLSKE." - ... czego chcesz bezrobotny DUPKU , nudzi ci się jak pisałeś powyżej ? /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// CZY , TERAZ WYSTARCZY ? jak tak , to BUDA PSI POMIOCIE ! - t.rroku od kalesonów
|
|
Jaki zmywak.? Sam wybierasz sobie przyszlosc, jezeli Tobie zmywak w glowie to okej. ...
|
|
EDYTCH... wroć koniecznie:!!! daj wszystkim po funcie i tylko nie zapomnij wrócic do Anglii Onufry Zagłoba
|
|
t.rroku od kalesonów , a do czego innego ty się nadajesz ? cytat : " W najgorszym wypadku bylbym w stanie tez walczyc z policja jak i podpalic budynki panstwowe." " Jak by co to ja w to wchodze na zaboj."
|
|
dryl, bo ty myślisz z pozycji zwykłego robola, nie ma w tobie kreatywności aby zacząć coś samemu działać i zawsze tacy jak ty będą narzekać, bo robolowi zawsze będzie źle. torro, ciebie podsumował już zezowaty, ale statystyki odnośnie tej zagranicy nie kłamią, większość to fizole w wynajętych zarobaczonych klitkach.
|
|
Bo tu tylko malkontenci bez jaj i polotu , wiecznie narzekają i z roszczeniową postawą , dać im wszystko gotowe , a oni będą i tak dalej narzekać
|
|
zezowate ale TUTAJ bogacze nie starają się o dotacje z UP dla córy;)))))))
|
|
Autor: zezowate szczęscie (---.adsl.szeptel.net.pl) Data: 11-09-07 22:50 Kupię Kwotę Mleczną????? ZA ILE ? ZA CHWILE:)))))))
|
|
Ojcze R ja moge byc fizolem jak ty to mowisz ale za dzien pracy mam tyle co ty za miesiac nie pozdrawiem masz kompleks czy cos moze byles w Angli i ci kite przycieli ???
|
|
a i co ci do tego co ci ludzie robia zagranica
|
|
Ale od tej zezowni wali kasztanem:)
|
|
Carlos, troche zabolało? ja nie wiem ile ty masz za dzień i mnie to nie obchodzi, ale fakty są takie, że radze sobie dobrze tu i nie musiałem wyjeżdżać, nawet o tym nie myślałem...
|
|
nie ma po co do tej wiochy wracac...ja wrocilam i...nienawisc zazdrosc masa idiotow przechwalajacych sie tylko co to nie oni i czego oni nie maja....poza tym miasto wymarle..zycie umiera juz o 18..te miasto tak jak i wiekszosc ludzi w nim pozostalych spadlo na psy albo nizej..nikomu sie nic nie podoba nawet to ze lomza sie rozbudowuje tez im przeszkadza...a ogolnie to kazdy kazdego by w lyzce wody utopil zeby tylko temu drugiemu lepiej nie bylo... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Autor: Janusz kos Janusz kos , to właśnie przykład typowego mieszkańca tego miasta , potomka roztrząsaczy gnoju , nieudacznika życiowego , który na co dzień utrzymuje się ze zbierania puszek do piwa po śmietnikach , a w sezonie dorabia jako parobek u beneficjentów dopłat Unijnych . Na ślimaki czas KASZTANIE , januszku gilosie !
|
|
Ojcze R. hehe co mnie moglo zabolec to staje sie nudne jak ty sobie radzisz o czym ty mowisz nie mylmy dwoch systemow walutowych ja poznalem juz ludzi ktorzy MAJA SWOJE BIZNESY HEHEHE W LOMZY i jak przyjada zagranice sa najwiekszymi gownojadami wielcy wlasciciele i tyle w temacie pozdrowienia ze slonecznego NEW YORK niezle sobie radzacy i nie potrzebujacy
|
|
co słychać?, stare ku..rwy nie chcą zdychac
|
|
Carlosno fakt nie siedzą na Karaibach tylko zapitalaja za kilka dolców żeby jakoś się utrzymać w Polsce:)))))
|
|
spoko tylko z wypowiedzi kolegi to jest Monte Carlo i uwaza sie za kogos lepszego dlatego odpisalem choc ogolnie nie odpowiadam na zaczepki byle przyjaciela dobrze radzacego sobie w Lomzy i nie potrzebujacego Emigracji bez ktorej Lomza chyba z glodu by umarla.Chlopie zejdz na ziemie ja niechce cie obrazac ale o czym ty sobie myslisz to do ciebie OJcze R. Daswidania.
|
|
Carlos no fakt jak wchodzę do lombardu w Łomży i widzę bogaczy co zastawiają swoje bogactwo bo za kilka dni wpłynie jakiś grosz z usa to mnie szlak trafia:))))
|
|
Carlos, ja wiem, że skoro ty sobie w Polsce nie radziłeś i musiałeś wyjechać i tam być robolem na czarno a twoja dziewczyna czy żona (o ile taką masz) sprzątaczką u żydów, to uważasz że inni którzy się stąd nie ruszają , są takimi samymi nieudacznikami jak ty?... ale się mylisz i to ciebie boli... P.S. sami frustraci na tym forum, narzekający na wszystko, wymagający od kogoś ale nie od siebie, bez kreatywności i przedsiębiorczości.
|
|
a najlepsi sa ci ktorzy wyjechali np do wawy na studia i tluka sie pekaesem do lomzy albo wciaz pojawiajace sie ogloszenia na 4lomza ze bysie z kims zabral do lomzy czy to do wawy jak juz dostanie sie do lomzy i spotka ze starymi znajomymi rozprzestrzenia sie jego wizja jak to mu dobrze w stolicy ze zarabia po 10tys na miesiac lata po klubach wyrywa laski i wogole cud malina to sao tyczy sie OjciecR ok nie zaprzeczam ze moze ci sie dobrze zyc w tym grajdolku bo jest grono ludzi ktorzy sobie tu calkiem niezle radza ale po co te obrazanie osob ktore wyjechaly i uczciwie pracuja na chleb ??
|
|
a ja nie kogo nie obrażam, tylko nie lubie jak ktoś ciągle najeżdża na tą Łomże i ma pretensje do wszystkich tylko nie do siebie. Wiadomo nie wszystko jest ok, ale więcej konstruktywności...
|
|
Widać , że jednak nie ma do czego wracać a ludzie którzy piszą że jest niby ok , to niech sobie wejdą na ogłoszenia o pracę ..... tam widać jak jest wspaniale w tej Łomży... Moim zdaniem, jeżeli masz mieszkanie i zarabiasz najmniej 2000zł plus żona 1000zł to wtedy jest ok i jest do czego wracać a jeżeli nie masz mieszkania i czeka Cię kredyt na 30 lat lub siedzenie na stancji i spłacanie komuś kredytu lub dorabianie innych to nie ma do czego wracać i lepiej zostać zagranicą pomimo tęsknoty za rodziną i znajomymi jak i za swoim miastem , zostać kosztem czegoś ale chociaz Coś z tego mieć czyli dorabiać się , lepsze życie i nie martwię się czy starczy do pierwszego..... Wręcz mogę jeszcze pomóc rodzinie która mieszka w Polsce.... Pozdrawiam z UK ;) Eloo
|
|
tylko daj pracę, daj pracę, daj pracę... coś ludzie stwórzcie sami...
|
|
kurde jakie ty glopoty pitolisz o jakim radzeniu ty mowisz juz ci mowilem nie myl dwoch systemow walutowych, a ty cabanie myslisz ze mlode dziewczyny to u Zydow pracuja nasluchales sie stereotypow i udajesz ze wszystkie rozumy pozjadales i siedzisz w tej zasciankowej Lomzy bo sie boisz roszyc w swiat bo jezyka brak i ikry za granica byle kmiot sobie nie poradzi do tego trzeba miec Cohones czego tobie brakuje najwyrazniej,a i z powyzszych twoich wypowiedzi Ojcze R. to od ciebie zalatuje frustratem.
|
|
Carlos, zalatuje frustratem, bo? czy ja na coś narzekam? ja jestem zadowolony. Mam wielu znajomych w NY, sam byłem w tamtym roku na 2 tyg. to wiem co piszę, z łomży pełno dziewczyn robi na domkach, a chłopaki na budowach albo na stolarni, wielkie mi tajemnice... Ludzie z zielonymi kartami czy wręcz z obywatelstwami powracali, bo żyli tam na niskim poziomie, więc nie opowiadaj jaki z ciebie król nowego jorku, bo się ośmieszasz... Jaja to trzeba mieć aby coś tutaj stworzyć i rozkręcać, a nie pożyczać na bilet po rodzinie i wrzucać fotki na FB z widokiem na Manhattan... ps. mała dygresja, po przecinku robimy spację, takie są zasady pisowni.
|
|
a co ty w Lomzy mozesz rozkrecic kiosk ruchu chyba
|
|
masz ograniczoną wyobraźnie, więc o czym ja z tobą będę dyskutował...
|
|
dobrze prosze mi podac nazwe jednej porzadnej sredniej wielkosci firmy produkcyjnej nie uslugowej typu zapiekanka i gastronomia lub sklep ktora zostala otwarta w Lomzy w ostatnim 10 leciu nic nic nic sie nie dzieje a ty pitolisz o biznesach wiec twoj biznes to jakies male gowienko nic nie wnaszace ale ty zyjes w wielkim samozadowoleniu i uwazasz ze zjadles wszystkie rozumy i dajesz ludziom zlote mysli typu powinni zostac i robic cos na swoja reke pozalowania godne Dowidzenia.
|
|
OjciecR taki jestes zaradny i bardzo dobrze wymagasz od wszytskich takiej zaradnosci??? z czegos bys wtedy zyl taki system ze nie wszyscy moga byc prezesami bo potrzebni sa i ludzie do zamiatania ulicy a kto wtedy by podjal sie zamiatania jakby wszyscy byli tak madrzy jak ty??? problem tkwi w tym ze czlowiek ktory zamiata owe ulice tez musi zyc i jezeli dobrze wykonuje swoja prace nie twierdze ze po miesiacu roboty powinno go byc stac na nowego mercedsa prosto z salonu ale za swoja pensje powinien smialo utzrymac sie przez miesiac zrobic wszytskie oplaty i moc zaoszczedzic kilka stowek na swoj wymarzony chociazby samochod gdzie po np 2 latach oszczedzania moglby pojsc do salonu i kupic sobie nowke sztuke np fiata pande a tym czasem co zwykly czlowiek nie jest w stanie normalnie egzystowac za minimalna pensje i taka jest prawda a zagranica daje ta mozliwosc jaka wczesniej opisalem wiec nie pisz glupot i nie wywyzszaj sie bo zycie juz nie jednego zaradnego zweryfikowalo
|
|
Carlos, jak już pisałem masz ograniczoną wyobraźnie, w Łomży jest kilka tysięcy firm handlowych, usługowych, produkcyjnych. Nie jesteśmy zagłębiem dużych zakładów produkcyjnych bo do tego pijesz, ale jest w mieście dziesiątki czy setki firm handlowych najróżniejszych, które zatrudniają po kilka, kilkanaście czy kilkadziesiąt osób, ktoś to wymyślił i prowadzi i jeśli ty tego nie widzisz i nie rozumiesz to jesteś matoł. BrakNicka, jasne że nie wszyscy mają predyspozycje do własnego biznesu, ale jednak na zachodzie samo zatrudnienie jest na znacznie wyższym procencie niż u nas i z czegos to jednak wynika, min. słabej przedsiębiorczości. A że jesteśmy krajem rozwijającym się to raz że są większe luki i nisze w których można zacząć działalność niż na zachodzie, ale też nie ma takiego rozwinięcia aby pensje dla pracowników były takie jak np. w Niemczech.
|
|
W Anglii z polskim słownikiem w laptopie? hmm
|
|
pierdolicie hipolicie zegnam.
|
|
A co tu słychać?miasto wsiunów którzy się tu sprowadzili ze wsi.Zero kultury chamstwo prostackich ćpunów.Zero roboty i perspektyw,.
|
|
Młodzi! Wiejcie stąd ile sił!To miasto bez szans na normalne życie.Tu się nauczycie tylko ćpać,hamstwa,hipokryzjii.
|
|
OjciecR skoncz biadolić.Gówno wiesz ,gówno prowadzisz i gówno widziałeś.Taki z Ciebie przedsiębiorca?Cały ten polski system powinien się zresetować i wtedy Twoja przedsiębiorczość poszła by w pizdu... Łomża zagłębie produkcyjno usługowe Hahaha. Ja wyjechałem prawie rok temu goniąc za marzeniami.Jestem blisko.Sam jestem zdziwiony jak tutaj wszystko łatwo przychodzi.Wcale tu się starać nie trzeba.Po prostu w Polsce jeszcze sporo czasu minie zanim dogoni zachód. Nie pisz stereotypowo bo nie byłeś nie widziałeś.Różni ludzie wyjechali.Chłopaki po odsiadkach dają sobie rade aż miło.Gdzie w Polsce byliby skończeni. Ludzie z perspektywami i otwartą głową wszędzie sobie dadzą rade.Ważne by się nie cofać i ryzykować. Do autora tematu. Nie wracaj.Przyjedz na urlop.Zobacz i oceń.Ja byłem i nie wracam.Ew. na urlop.
|
|
Thomas, ja biadole? jak juz pisałem jestem zadowolony więc mi nie wciskaj swoich poglądów, mam swoje zdanie a ty naucz się czytać ze zrozumieniem, to może nie jest ci potrzebne do machania łopatą ale kiedyś się przyda... Nigdzie nie pisałem o zagłębiu produkcyjnym, wręcz odwrotnie, ale to nie na twoją głowę. Jeden cytat z ciebie, który dużo o tobie mówi: "tu się starać nie trzeba"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |