czwartek, 24 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
rowni i rowniejsi

chcialbym poruszyc temat tragedi katowickiej a mianowicie wsparacia finansowego jakie otrzymuja rodziny ofiar tejze tragedi rozumiem wszystko ze ludzie ci cierpia z powodu straty bliskich ale nie rozumiem jednego czemu wszyscy maja im udzielac jakiejkolwiek pomocy?? czy rodzinie ktora stracila np w wypadku samochodowym najblizsza rodzine udziela ktos takiego wsparcia finansowego czy ludzie ktorzy zgineli w katowicach byli jacys wyjatkowi ? zdaje mi sie ze telewizja z calej tragedi zrobila niezle SHOW pokazujac tym samym ze smierc smierci nierowna

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: rowni i rowniejsi

Głoszenie wszem i wobec, że dana stacja tv dochód z reklam przeznacza na pomoc ofiarom katastrofy, budzi we mnie podobny niesmak, jak wygrawerowane tabliczki w polsko-amerykańskim szpitalu pediatrycznym w Krakowie, informujące dokładnie, kto dał.. :(

Agent22 nowy Prezydent i nowe ustawy, a co do tego to sie troche z tobą zgadzam ale nie napewno w 100% ale co im dadzą te pieniądze ? szczęscia napewno nie.

Rząd dał kase by pokaza jaki jest dobry, ludzki, jak się przejmuję ludzmi. A poparcie rośnie.

Przecież te marne pare groszy z budżetu rozdane przy światłach kamer , to lepsza inwestycja w wizerunek, niż przeprowadzenie koniecznych cho nie popularnych reform.

A ja mam inne zdanie. Nie jest tak, że "wszyscy im mają pomagać". Kto chce, to pomaga. Jest to tragedia nielicha i należy się szacunek dla ofiar i ich rodzin. Można dawać kaskę poza kamerami, ale to już sprawa mediów, o kim mówią. O tym, że ja pomogę nikt nie musi mówić, ale jak chce, to czy oznacza to, że zbieram jakieś punkty? Ja po prostu POMAGAM. I tyle.

Pozdro.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org