Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dziecko zdolne muzycznie - gdzie sie udać? |
syn moim zdaniem ma dobry słuch /muzycznie/ - gdzie sie udać- chciałabym aby zaczął ewentualnie gre na jakiś instrumencie muzycznym
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dziecko zdolne muzycznie - gdzie sie udać? |
do szkoly muzycznej. Tam juz znajda sie nauczyciele, ktorzy ocenia zdolnosci syna i wspolnie zdecydujecie jaki wybrac instrument.
|
|
witam dziękuje za odpowiedz- syna ma 7 lat , czy to nie za wcześnie?
|
|
Moje przejawia zdolności taneczne ale niestety nie ma żadnych zajęć dla dzieci w tym wieku a szkoda bo w Białymstoku jest dużo. 7 lat to chyba już odpowiedni wiek najważniejsze żeby chciało i to lubiło a nie męczyło się.
|
|
czym wcześniej , tym lepiej , w tym wieku są już " wirtuozi "
|
|
jasne, ze 7 to odpowiedni wiek :) mozna i duzo wczesniej zaczac ksztalcenie muzyczne. Co do zajec tanecznych. Nie wiem w jakim wieku jest dziecko, ale moja chrzesnica w przedszkolu nr 14 ma dodatkowe zajecia taneczne, takze cos takiego jest organizowane. Chyba w wiekszosci przedszkoli mozna znalezc cos takiego jak rytmika, angielski czy wlasnie zajecia taneczne. Jezeli dziecko jest starsze (klasy 1-3) to mozna zorganizowac zajecia grupowe dla dzieci w mdk'u na malachowskiego.
|
|
witam Może posiadacie Państwo jakies namiary na kogoś, kto prywatnie przesłuchał by dziecko ? prosze o kontakt
|
|
WIOLKA1 napisałaś że dziecko ba dobry słuch /muzycznie/ a jak to się przejawia ? próbuje na czymś grać czy śpiewa ?
|
|
śpiewa , dużo słucha muzyki - widzę, że rytmicznie jest ok ale ja jestem laikiem więc poszukuje kogos kto by go ,,przebadał'' i powiedział czy moje przypuszczenia są OK
|
|
spróbuj w MDK-DŚT na ul. Wojska Polskiego 3 http://www.mdk.4lomza.pl/index.php?k=1 http://www.mdk.4lomza.pl/index.php?wiad=256
|
|
Można też odwiedzić Regionalny Ośrodek Kultury przy ul. Małachowskiego 4
|
|
do mdk'u na wojska polskiego mozesz podejsc i porozmawiac z P. Bernardem. Jak pamietam prowadzil grupe wokalna, moze przeslucha malego, a jak nie to na prawde warto przejsc sie do szkoly muzycznej i tam poslac dziecko, zeby nauczylo sie wszystkiego.
|
|
Do Szkoły Muzycznej I st. przyjmowane są właśnie dzieci w wieku 7 lat. Zapisz je na nowy rok szkolny (od września). Będzie miało egzamin, sprawdzający jego zdolności, słuch itd. Pozostaje wybrać instrument. Dziecko przy wyniku ok. maksymalnej liczby punktów radziłabym zapisać na skrzypce albo wiolonczelę, z tym, że są to BARDZO wymagające instrumenty i może być ciężko, jeżeli syn się nie przyłoży. Przy trochę gorszym wyniku warto zapisać np. na pianino. Żeby mógł grać na instrumencie dętym najprawdopodobniej będzie musiał poczekać jeszcze jakieś 2 lata. Poza Szkołą Muzyczną są też w Łomży ogniska muzyczne, choć to już nie ten sam poziom i najczęściej nie ma tam zajęć w stylu rytmika czy teoria muzyki. ,,Może przesadzam,ale stwierdzenie MIAŁ RĘCE,JAK DUŻE BUŁKI brzmi zbyt głupio"
|
|
Niunia, jaja sobie robisz ? ZPiT Łomża w Regionalnym Ośrodku Kultury na Małachowskiego Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |