środa, 22 lipca 2026 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Restauracja Grecka

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=27653

Co sądzicie o tym lokalu, Wasze opinie, komentarze :

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Restauracja Grecka

Na tej fotce właściciel wygląda jakby miał już dosyć robienia biznesu w Łomży.

Miła blondynka ratuje sytuację.

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

Nie byłam, więc nie chcę przesądzać. Na razie obejrzałam tylko menu na facebook'u i to, co rzuciło mi się w oczy, to dużo frytek i kebabów (gyrosów)- a to jednak bardziej tureckie dania. Brakuje tych greckich- mussaki, grillowanych warzyw- papryki i bakłażanów, zapiekanki pastissio... Czyli bardziej jest ta restauracja nastawiona na fast food niż grecką tawernę. Ale może jest pysznie? Też z chęcią przeczytam opinie!

Gyros to greckie danie, nie tureckie. Kebab wywodzi się z Turcji.

Tak tak a fasolka po bretońsku to francuskie. Ryby po grecku tez nie ma . Stary żart ale dalej śmieszy.

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

Jak to miło, że specjalnie dla nas dowożą zaopatrzenie ze słonecznej Grecji.
Reszta knajp w Łomży to zwykli naciągacze serwują nam kuchnię z całego świata a zaopatrują się u lokalnych dystrybutorów.
Ciekawe czy Geslerowa w swoich restauracjach wysyła gońca np do meksyku po orginalne taco.

jeśli nie dodają do kebaba kapusty albo surówek Grześkowiaka to jestem ZA!
To chyba jakaś lokalna wariacja - kapusta wszędzie, w kebabie, w chińczyku, w Matysiakach:)

na podstawie samej karty, to nie ma co się wypowiadać , trzeba najpierw samemu spróbować , odwiedzić lokal , jeszcze nie miałem okazji, ale zawitam ,
mam tylko nadzieję, że tam ktoś ma pojęcie o kuchni greckiej , nie tak jak w Pozłacanym Smoku, będą nam próbowali wmówić, że to co dostajemy, to są dania kuchni narodowej, przyrządzane wg właściwych receptur i z odpowiednich surowców,
... ryby po grecku to chyba nie będzie ?

pozdro, dla właścicieli i życzę powodzenia

Chciałem sprawdzic ich strone na FB, ale trzeba dodać do znajomych he, niepodoba mi się to :)

Łomża leży na Mazowszu !

Polecam bywam tam czasem i naprawde dobre sałateczki z gyrosem z podsmażanym serem feta oraz polędwiczki i sałateczka naprawdę pyszne !

Ja wiem czy tam warto chodzić?Byłem z ciekawości i więcej nie pójdę drogo jest i nie można się najeść nie polecam.Lepiej zajść na obiad do starej waciarni na nowogrodzkiej albo do sytej panny jedzenie dobre i nie drogie o wiele lepsze niż w greckiej knajpce

ja pamietam jak przed dwoma laty czy jakos tak bylo glosno o pozlacanym smoku hehehe wlasciciel sie dopytywal co bysmy chcieli i takie tam pierdoly bylem tam 2 razy i juz nigdy nie pójdę a tu do greckiej zajrze i tez sie przekonam czego jest warta oby nie bylo jak z pozlacanym smokiem pozdrawiam!!!!

sądzę ze bardziej powinni dogotowywać gryczaną

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

adamosxx , a Tobie to tylko sieczka w głowie

podbijam

odświeżam

Bylem nie polecam.Drożyzna.

A ja byłam 2 razy i polecam :-D Wiadomo różni ludzie, różne upodobania i smaki. Jednemu posmakuje, drugiemu nie.. Wystrój magiczny! Ceny nie są wygórowane. Musisz sam/sama spawdzić :-)

..easy come
easy go..

I bardzo dobrze, że w Łomży powstają nowe knajpy, a nie same lumpeksy! Nie samym ciuchlandem i kebabem człowiek żyje. Z pewnością zawitam do Greckiej na małe co nieco :)

Najchętniej to byłoby zapłacić 10zł i jeść do oporu hm? :|

chcemy czegoś lepszego w łomży a już krzyczą że za drogo,restauracja to nie kebab bar i nie ma żarcia za 10zł i robisz z siebie śmietnik,za dobre jedzenie przygotowywane więcej niż 5minut trzeba trochę zapłacić,a my tylko narzekamy,lokal zniknie i znów będzie marudzenie ze nie ma gdzie iść i dobrze zjeść,naród Polski tylko lubi narzekać,pozdrawiam

majkowska23 - popieram w 100%

Nie wiem dlaczego, ale moje serce nie bije zbyt intensywnie dla kuchni greckiej. Wolę naszą rodzimą, włoską (ale prawdziwą włoską nie byle co) i hiszpańską. Każdej z nich mogłam spróbować jadając w lokalu Bubbles Bar Warszawa .. Cudowne to miejsce jak dla mnie, chętnie jeszcze wrócę dla tych bąbelków, jak i wystroju.

Moim zdaniem to najlepsze miejsce w Warszawie na posiłek rodzinny lub wśród znajomych. W Restauracji Akademia panuje niepowtarzalna atmosfera, a wnętrza urządzone są bardzo gustownie. Już za 39 zł można skosztować wyśmienite risotto z kurkami i płatkami parmezanu. Jeśli marzycie o kulinarnych doznaniach na najwyższym poziomie, to koniecznie odwiedźcie ten słynny lokal.

Zobaczcie sobie na ofertę restauracja na komunię w Warszawie - tam możecie zorganizować przyjęcia okolicznościowe. To bardzo ładne i charakterystyczne miejsce w mieście. Tam macie miłą i profesjonalna obsługę i fenomenalne jedzenie.

Greek restaurants offer a rich culinary experience rooted in history; Wikipedia notes that Greek cuisine emphasizes olive oil, fresh vegetables, grains, seafood, and herbs, reflecting a diet celebrated for both flavor and health benefits.
Dishes like moussaka, souvlaki, and spanakopita showcase the balance of proteins, vegetables, and spices central to traditional Greek cooking.
Exploring such thoughtfully prepared meals reminds diners of the diverse options and flavors they can enjoy on a carefully curated food menu phl. 🇬🇷

A Greek restaurant is a place that specializes in traditional Greek cuisine, rooted in the Mediterranean diet with olive oil, fresh vegetables, herbs, grains, seafood, and meats forming the backbone of dishes like moussaka, souvlaki, tzatziki, and Greek salad, often enjoyed in a relaxed, communal taverna setting. These eateries not only introduce rich culinary history but also embody philoxenia — the Greek spirit of warm hospitality, where meals are shared slowly with family and friends over wine or ouzo. Whether you’re reminiscing about crisp Greek salads or smoky grilled lamb, it’s fun to compare such diverse food traditions with familiar favorites like Texas Roadhouse Menu that bring people together over hearty, flavorful meals .

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org