Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ciekawy tekst etnologa o Muzułmanach we Francji |
http://alexandraneel.blogspot.com/2011/01/rasizm-po-francusku.html Warto przeczytać (o ile nie jesteś durniem-Zbychem, czy jakimś innym trolem spod znaku marudy lub Andyego).
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ciekawy tekst etnologa o Muzułmanach we Francji |
a tu masz ciekawe teksty o polakach za granica..jedne z wielu http://aarhus.lokalavisen.dk/polak-og-rumaener-knaldet-for-skrot-/20111229/artikler/712299910/1453 http://www.tv2fyn.dk/article/328147:Organiseret-posetyveri nie wiem dlaczego napadasz ciagle na inne nacje jesli twoj narod robi syf wszedzie gdzie sie pojawi..trzeba najpierw spojrzec na wlasna dupe a nie szukac h***a w mozgu u innych Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Martuchna nie warto małemu szowiniście poświęcać uwagi.
|
|
Martuchna - mnie nie obchodzą Polacy żyjący za granicą bo za moje nie żyją. Nie jestem wścibski ani zazdrosny (jak niektórzy tu się wypowiadający) i nie obchodzą mnie inni. A ty tak bardzo zazdrościsz tym Polakom? To smutne.
|
|
ja nie zazdroszcze...ja sie wstydze przyznac skad jestem bo gdzie nie pojade nawet na wycieczke to w lokalnej prasie czytam.polak ukradl polak zabil polak zgwalcil...jakos nic dobrego o naszych rodakach tam nie pisza.. ale dziwi mnie to ze ty tak chetnie oczerniasz szkalujesz inne rasy narodowosci itd wiedzac ze palanty z polski robia doslownie to samo za granica jak mieszkajacy w polsce czeczeni i reszta...wiec to ty sie moze powinienes troche zastanowic nad swoimi pogladami Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
btw Andy C wiem ze nie warto ale dobija mnie cos takiego... i siemasz..Szczesliwego Nowego Yorku dla ciebie i twojej rodziny i wszystkich normalnych tutaj :)) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Martuchna Szcesliwrgo Nowego Roku Tobie i Twojej rodzinie mało utrapień i dużo radości z pociech;)
|
|
dzieki Andy:)) ale tej radochy z pociech to zapewne dopiero jak sie z domu wyprowadza...lol Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Martuchna Szczęśliwego Nowego Roku Tobie i Twojej rodzinie mało utrapień i dużo radości z pociech;)
|
|
Martuchna oj tam dzisiaj tak twierdzisz;) Jutro (za jakiś długi czas) sami będą przychodzić ze swoimi małymi większymi problemami bo w końcu gdzie maja się zwrócić jak nie do kochających rodziców;)
|
|
ojej wez ty mnie nie doluj...ja to na babcie sie nie nadaje :P nie lubie dzieci....lmao Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
martuchna - zatem twoja logika wygląda tak: "Skoro Polacy gdzieś tam daleko kogoś zgwałcili to zaprośmy do nas Muzułmańców, niech i u nas pogwałcą." Dobrze rozumiem? A może tak: "Skoro Polacy mają złą opinię to zaprośmy Czeczenów to będą gadać o nich a nie o Polakach. " - tyle, że powinnaś dążyć do tego, żeby ci Czeczeni rozrabiali tam gdzie Polacy rozrabiają, bo co z tego, że Czeczenó nasprowadzamy do Polski? Ja natomiast uważam tak: "Nie obchodzą mnie Polacy za granicą - niech się o to martwą Anglicy, Francuzi czy kto tam inny. Mnie obchodzi mój kraj i moje podatki i nie chcę mieć takich problemów jak w podanym tekście. Nawet cieszę się, że ten najgorszy element z Polski wyjechał na emigrację. Poza tym pozostajesz w błędzie twierdząc, że Polacy są tak uciążliwi jak Czeczeni. Polacy nigdzie nie stworzyli mafii, przeważnie ciężko pracują - żerujący na zasiłkach to mniejszość. W USA żadne zasiłki Polakom nie przysługują i nigdy nie przysługiwały.
|
|
nie o to mi chodzi...chodzi mi o to ze ty oczerniajac innych nie widzisz co robia polacy bo wg ciebie oni sa swieci a reszte to powinni wybic wytluc itp... w ten sposob kolego daleko nie zajdziesz Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
a co do ciezkiej pracy polakow to bym polemizowala z toba....mieszkam za granica wystarczajaco dlugo zeby widziec co i jak robia nasi rodacy... oczywiscie sporo z nich ciezko pracuje na utrzymanie rodziny itd ale to tylko garstka...reszta niestety..no comment Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
martuchn a- przytocz choć jedną moją wypowiedź w której wspomniałem, że Polacy są świeci. Przytocz choć jedno zdanie, gdzie twierdzę, że trzeba kogoś wytłuc i wybić. Przytocz choć jedno zdanie w którym kogoś oczerniam. Otóż: Polacy to wspaniały naród, ale ludzie ch..jowi. - Piłsudski (chyba). Polacy nie mają za grosz solidarności. Inne nacje trzymają się razem (Czeczeni są znakomitym przykładem - oni swojemu - muzułmanowi a tymbardziej Czeczenowi pomogą w każdej okoliczności, nawet jeśli zupełnie się nie znają. Wśród Polaków mnóstwo jest cwaniaków wyzywających własnych rodaków od "Polaczków" - mieszających z błotem Polskę a szczególnie polskie tradycje i zwyczaje. To włąśnie takie durnie nazywają stare babcie "moherami", to właśnie takie durnie po rocznym pobycie w USA mówią: "u nsa w amerika to jek jedziesz hajłejem to możesz tikieta od kapsów dostać..." Wielokrotnie o tym pisałem. Czytaj ze zrozumieniem. Polakom daleko do świętości. Nie trzeba nikogo wybijać - wystarczy ograniczyć socjalizm i patologia zniknie. Pisanie o faktach to nie oczernianie. Jak napiszę, że Cygan mi ukradł portfel to twoim zdaniem go oczerniam? Ja nie znam nikogo, kto dostawałby zasiłek za granicą. Jesteś po prostu w błędzie. W USA Polakom żadne zasiłki nie przysługiwały nigdy. Większość Polaków pracowała tam nielegalnie, więc jakie zasiłki twoim zdaniem dostawali? Znam kilkanaście osób pracujących w Holandii, Norwegii, Anglii, Irlandii - wszyscy nie pracują a zapierdlają za stawki niegodne Holendra czy Norwega.
|
|
a ja znam setki ludzi na socjalach poza granicami kraju..poza tym USA to najgorszy ****..tam to tylko na wakacje powydawac troche pieniedzy i zasilic ich przemysl turystyczny...ja mowie o krajach europejskich Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
a poza tym polak za granica sam z siebie frajera robi..ogloszenia kupie prace sprzedam prace na porzadku dziennym...oglaszaja sie sami za polowe stawki...i jeszcze duuuuuuuuuuuuuuuuuzo wiecej przykladow...polak polaka w lyzce wody utopi za granica byleby drugi nie mial lepiej... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
martuchna - USA to najlepszy przykład gdy mówimy o Polaku emigrancie - to tam najwięcej Polaków wyemigrowało. I wojna, II wojna, lata komuny - wtedy Polacy do USA latali. Tam zasiłków nie dostawali. Być może obracasz się w środowisku zasiłkowców i dlatego myślisz, ze wszyscy Polacy żyją na zasiłkach. To nie prawda. Spróbuj kiedy zawrzeć trochę znajomości spoza sąsiadek z kolejki do MOPSU.
|
|
Ty jestes chory czlowieku...w jakich ty czasach zyjesz....ja pracuje i place podatki i nie narzekam ze z moch podatkow sa utrzymywani czeczeni i inni...polacy tez zyja z moich podatkow i tez jakos mnie to za specjalnie nie wzrusza... dla mnie czeczen czy muzulmanin czy chinczyk lub jeszcze ktos inny to taki sam czlowiek jak ja czy ty..maja prawo do zycia do pracy do zasilkow i dopoki zyja ze mna dobrze ja nie mam nic do nich... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
a ja narzekam i dlatego głosuję na partie które chcą to zienić. ![]() http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
zmienić ![]() http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
I bardzo dobrze.Martuchna wyjedz od swojej mamusi na pol roku do Paryza to szybciutko dziecko zdanie zmienisz.Chlopcy mghrebianie wezma Cie w obroty owieczko niewierna. co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
http://translate.google.pl/translate?sl=fr&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.7sur7.be%2F7s7%2Ffr%2F3007%2FBruxelles%2Farticle%2Fdetail%2F1369772%2F2011%2F12%2F28%2FArretee-a-Schaerbeek-pour-avoir-refuse-d-oter-son-niqab.dhtml&act=url to artykul z dzisiejszej gazety z Brukseli co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
hansklos ja wyprowadzilam sie od mamusi jakies 13 lat temu...zyje sobie i nie przeszkadzaja mi nic a nic inne rasy i narodowosci........z kazdym potrafie pogadac posmiac sie i pobawic...dopoki mi ktos na odcisk nie nadepnie..a tak sie sklada ze ani czeczeni ani muzulmanie ani nikt jeszcze tego nie zrobil oprocz naszych rodakow.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
To moze sie posmiekemy i pobawimy ;) co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
zawsze i wszedzie :P Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
o widzisz to mi sie podoba.Moze sylwester w Paryzu ? co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
martuchna - muszę przyznać , że mnie pozytywnie zaskoczyłaś. Jesteś jedyną przedstawicielką tutejszych troli, z którą się dało choć przez chwilę w miarę normalnie porozmawiać. Oczywiście pod koniec z braku argumentów zaczęłaś mnie wyzywać (trolowska natura górą). Może jednak spróbujesz obronić swoje stanowisko i podaj przykład gdy - nawołuje do wybicia kogokolwiek - piszę, że Polacy są wspaniali - kogoś oczerniam - może wdaj się w polemikę z autorką tekstu z linka - może rzuć dowodem na to, że Polacy w jakimkolwiek kraju stworzyli grupy przestępcze - może udowodnij, że w USA żyli z zasiłków i dostawali mieszkania za darmo Oczywiście nie udowodnisz ani jednej swojej tezy, więc twoje wypowiedzi to bełkot.
|
|
oj tam zaraz w paryzu...to za bardzo przechodzone...postaraj ty sie bardziej :P Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Martuchna masz czepliwość do ludzi .
|
|
Paryz to miala byc docinka.;) W takim razie w Le Grand Bornand. co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
oh Andy na koniec roku moge sobie na to pozwolic:P Jedza zaczne byc znowu od 1 ego stycznia:)) poza tym hansklos hmmmmmmm a moze tak sylwester na cyprze albo hmmmmmmm turcja ??? :)) ewentualnie Liban albo cos w tym stylu...zawsze tam chcialam jechac i zwiedzic i chyba sie skusze na to w tym roku Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
To jednak Wenezuela. co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
ooooooooooooooooooooooooo juz lepiej :))))))))))) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Martuchna ja i Ty i Maż i Pociechy czuje żebyśmy zakasowali każdą imprezę;)
|
|
samolot odlatuje w poludnie ,przesiadka w madrycie, akurat zdazymy co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
wlasnie po podrozy,bylo extra co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |