poniedziałek, 04 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Listy do Mikołaja.....

już napisane?????

Mamo, wysłałaś już list do Mikołaja? - pyta małe dziecko. - Tak, kochanie, wysłałam. - To trzeba napisać nowy, już nie chcę, żeby mi przyniósł deskorolkę, tylko klocki lego. - Już nie chcesz deskorolki? - Chcę, ale przecież już jedną mi kupiliście, widziałem w szafie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Listy do Mikołaja.....

http://www.youtube.com/watch?v=7DpweCATGwc&feature=player_embedded#!

Zbliżają się święta, lecz w rodzinie Jasia się nie przelewa. Zdesperowany Jasio pisze list do św. Mikołaja:
"Drogi św. Mikołaju, jestem bardzo biedny, ale chciałbym dostać na gwiazdkę klocki Lego, piłkę i kolejkę elektryczna."
Panie na poczcie nie bardzo wiedzą co zrobić z tym listem, gdyż Jasio nie napisał adresu do Mikołaja.
Postanawiają przeczytać list.
Tak się wzruszają losem biednego Jasia, że postanawiają spełnić jego życzenia.
Jednak pracownice poczty same dużo nie zarabiają, więc pieniędzy starczyło tylko na piłkę i klocki.
Wysyłają prezenty do Jasia.
Po jakimś czasie przychodzi list od Jasia, panie na poczcie otwierają go i czytają:
"Drogi Mikołaju dziękuję Ci za wspaniale prezenty, a tę kolejkę to pewnie te jędze z poczty ukradły"

Hehe leda fajny zart :)
Czasem czemu dorosli oklamuja tak dzieci z tym mikolajem. Wiem ze dziecinstwo jest fajniejsze, no ale to jest klamstwo stulecia :p

...

W odniesieniu jak wyżej
cytuję:
Autor: torro (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 07-12-11 11:06

Hehe leda fajny zart :)
Czasem czemu dorosli oklamuja tak dzieci z tym mikolajem. Wiem ze dziecinstwo jest fajniejsze, no ale to jest klamstwo stulecia :p

A jakie to kłamstwo :

A dzieci znajdywane w kapuście ?
A krew w arcy kapłańskim złotym kielichu ?
A ciało Chrystusa w komunii ?

Czy to tez kłamstwo stulecia ?
A może kłamstwo tysiąc leci ? leci i leci..... Tylko dokąd to zmierza ?

?

Kto i po co te kłamstwa tworzy i to religijne zakłamanie kultywuje ?

Religijne zakłamanie kultywuje kosciół... lata krucjat doprowadziły do tego, że poprostu chciał, czy nie chciał większości społeczeństwa ten syf wciskają do głów od najmłodszych lat, nie wszystkim z czasem oczy się otwierają...
Jedni wierzą w Boga, inni w Allaha, ja wole wierzyć, że kiedyś trafię 6 w totka - na pewno kiedy w końcu zdecyduję się zagrać =]

Ciała chrystusa nie stawiał bym obok kapusty i mikołaja - kapusta z mikołajem są w tej chwili głównie po to by dzieciom wczesne życie "ufajnić". Ciało Chrystusa to metafora na wafelek - zresztą tani, nawet na czekoladę się nie pokusili.
Chociaż ... ja osobiście uważam za mniej krzywdzące pozwolenie dziecku wierzyć w mikołaja, kapuste i bociania niż wpajanie mu bezwiednie na siłe religijnych bzdur z których i tak pożytku w życiu nie ma.

"19. Ludzie, którzy nie są przekonani o swej niepowtarzalności zginą."

To co. To nic że: Ojcowie duchowni narodów od dziecka ogłupieją swoje dorosłe dzieci boże jak Ojciec Rydzyk ? O ile dzieci od młodości przyzwyczaja się do kłamstw religijnych ojców i matek ufajniających im życie tym łatwiej kapłanom od maleńkości przyzwyczajonych do zakłamania dorosłych zachować w kłamstwie religijnym na swoja modłę i do swoich potrzeb.

Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość strąci.

Zakłamanie nad Kołyską jest najgorsze. Jego owocem jest wychowanie w wierze religijnej paranoi nie prowadzącej do prawdziwych owoców cywilizacji miłości. Nie można zbudować jakiejkolwiek miłości na zakłamaniu nawet jeśli to odwieczne zakłamanie religijne.

https://apps.facebook.com/polubiszto/pages/link.php?user_id=100001570057871

A ja myślę że to przez Tuska.

A ja chcę prezenty od Mikołaja!!!

fanka_bocianka - przez Tuska.? A ja mysle ze to przez nich wszystkich. Dlatego wyjde na ulice.!

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=458638&t=458638

8 Stycznia 2012 Godz:12:00 Stary Rynek.!

...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org