Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomżyński deweloper |
Chciałbym zapytać Was o jakieś informację na temat dewelopera łomżyńskiego Skowroński& Zacharzewski: 1) jak byliście traktowani przed i po umowie podpisania kupna mieszkania 2) jak jest z tą gwarancją 3) jak wygląda mieszkanie po roku? czy nie wyłazi nigdzie pleśń, grzyb itd 4) czy wszystko działa tak jak należy 5) czy gwarant szybko reaguje 6) jak przebiegło odebranie, czy nie było problemów z poprawkami czy były jakieś inne sytuacje które zostały w pamięci na minus dla nich, ale także i na plus Pytam bo chcę kupić coś u nich a najlepiej dowiedzieć od tych co już kupili, jak to z tym mieszkaniem było?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomżyński deweloper |
Ad.1 Traktowanie zarówno przed jak i po podpisaniu umowy w jak najlepszym porządku. Ad.2 Gwarancja 3 letnia na budynek, oddzielna na stolarkę okienny, oddzielna na drzwi. Ad.3 Mieszkanie po roku wygląda tak jak sobie wykończysz ;), a co usterek typu grzyb, pleśń to z tego co słyszałem pojawiają się w znikomej ilości jak wszędzie, bez różnicy czy to deweloper czy spółdzielnia, jedyna różnica jest taka, że u dewelopera łatwiej i szybciej z naprawą. Ad.4 Czy wszystko działa tak jak należy? Hm... nie do końca wiem co masz na myśli,więc odpowiem w taki sam sposób jak pytasz: tak wszystko działa jak należy, takie jest moje zdanie. Ad.5 Czas reakcji na zgłoszoną usterkę jest dość szybki, zazwyczaj w przeciągu dwóch tygodni ktoś się zgłasza, kwestia sposobu wykonania naprawy zależy od warunków pogodowych. Ad.6 Przy odbiorze podpisuje się protokół zdawczo- odbiorczy, w którym można zawrzeć wszelkie uwagi dotyczące mieszkania i ustalić z osobą przekazującą termin usunięcia zauważonych wad, warto jednak znać pewne normy budowlany, aby nie czepiać się nie słusznie, a z tego co wiem, przez niewiedzę było tak już nie raz. Kupiłem tu mieszkanie 4 lata temu i nie narzekam. Pozdrawiam
|
|
ad3. łatwiej i taniej zaszpachlują mi tego grzyba? bo wiesz to jest tak że trzeba mieszkanie dobrze osuszyć i ok jeśli tak zrobią... ale gorzej jeśli nie fachowo zrobili komin wentylacyjny - tzn nie ocieplili i powietrze wilgotne nie szybko zostaje odprowadzone a zostaje wewnątrz... także jeśli możesz to opisz mi w jaki sposób u Twoich znajomych poprawiali tę pleśń na ścianie? __________________ "Ad.5 Czas reakcji na zgłoszoną usterkę jest dość szybki, zazwyczaj w przeciągu dwóch tygodni ktoś się zgłasza, kwestia sposobu wykonania naprawy zależy od warunków pogodowych" ____________________ To nie zwalnia wykonawcy od tego żeby zrobić tego tak jak potrafi najlepiej, ponieważ wykonawca ustala jak sam napisałeś w ciągu 2 tygodni kiedy ktoś przyjdzie - bo taki jest termin na załatwianie, także ma wpływ na warunki wykonania :D Mógłbym stwierdzić że skoro tak dobrze wiesz że w ciągu dwóch tygodni to śmigali do ciebie nie raz... :P ad6. oby tylko wykonawcy znali nie tylko normy budowlane, bo je nie koniecznie trzeba stosować- nie zawsze, a tylko stosowali się do prawa budowlanego oraz warunków technicznych jakie odpowiadają budynki i ich usytuowanie wraz z rozporządzeniami szczegółowymi, a wszystko będzie dobrze.
|
|
Powiem Ci tylko tak, mieszkam tu już ponad 3 lata i wszystko jest OK. Nic nie było szpachlowane, malowane :) decyzja należy do Ciebie.
|
|
dzięki za odpowiedź :) no ludzie piszcie coś, bo tak jakoś mało was, w końcu nie jedna rodzina tam mieszka tylko kilka bloków tam Was jest, a kolejne kilka czeka na wprowadzenie się :)
|
|
twz bym kupil ale max 1500 zl m2 inaczej sie nieoplaca kupno mieszkania,przeplacamy o 50-60% i tego mieszkania niesprzedamy w tej cenie nawet za 10 lat.
|
|
ja tam kupiłam mieszkanie w bloku z 1986 i nie narzekam, standard świetny i cena też, nie miałam parcia na nowy blok, bo niby w czym on jest lepszy od mojego? Perspektywa dba, przycina żywopłoty, sprząta, expresowo naprawia to co trzeba. Fakt że musiałam kupić mieszkanie w ciągu 2 miesięcy, więc czekanie aż się wybuduje u mnie po prostu odpadało. a jak z czynszami u deweloperów? zakładacie swoją spółdzielnię czy ona ma coś na kształt spółdzielni?
|
|
Mieszkania w Wielkiej Płycie betonowej nikt rozsądnie myślący nie kupi. Nie będę tłumaczył dlaczego , poszukajcie sobie w necie.
|
|
powiedz dlaczego w wielkiej płycie nikt normalny nie kupi. Jakoś nie mogę nic znaleźć
|
|
Mieszkam w 'plycie' bo nie stac mnie na 'cegle' co zrobic zycie...
|
|
Mieszkam w 'plycie' bo nie stac mnie na 'cegle' co zrobic zycie...
|
|
perspektywa lux popieram...cegła czasami zacieka na mazowieckiej...i co z tego że cegła...
|
|
w zasadzie to chyba bez różnicy czy cegła czy płyta, no chyba o to chodzi żeby sobie mieszkanie ładnie i funkcjonalnie urządzić, jeśli jest się w spółdzielni to sprawa rozwiązana bo ktoś się tym opiekuje, a ja mieszkaniec takiego bloku mam wszystko w...... natomiast jeśli deweloper wszystko spierdzieli to po dłuższym czasie okaże się że nie jest tak kolorowo, dlatego powstał też ten temat JACY są Łomżyńscy deweloperzy czy robią chałturę czy jednak sobie radzą?!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |