Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
naprawa komputera |
Witam, chciałabym sie dowiedziec gdzie najlepiej oddać komputer stacjonarny i laptopa do naprawy? ja sie na tym zupełnie nie znam i szukam fachowca. Poradzicie mi coś? Dziękuje osobom, które się uczą na informatyków i uważaja się za fachowców w tej dziedzinie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: naprawa komputera |
Witam. To mój profil na facebooku. Dojazd do klienta. http://www.facebook.com/profile.php?id=100002442385825&sk=info
|
|
a co sie dzieje ze sprzetem?zajmuje sie naprawa wiec moze bede w stanie pomoc.dojazd free
|
|
chcesz miec przadnie i solidnie zrobiony Xeromax na mazowieckiej...korzystam z ich uslug od lat tak samo moi znajomi i jestem naprawde bardzo zadowolona Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Forumpc.pl fachowe porady i w dodatku za free Ps: no chyba że jesteś totalnym laikiem jeżeli chodzi o kompy to niestety trzeba bulić.
|
|
Najlepiej oddaj do sklepu komputerowego, gdzie się tym zajmują. Ze swojej strony polecam Unitechnik na Starym Rynku. Masz takie same ceny jak ktoś ci zrobi niby to prywatnie, lecz masz paragon i gwarancję, w każdej chwili możesz daną usługę reklamować, więc myślę, że nie warto szukać takich wrażeń na forum u ludzi anonimowych. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
No ciekawy jestem jak się reklamuje zainstalowanie samego systemu lub jakiś sterowników ? Jaki okres gwarancji obejmuje taka reklamacja i jak udowodnić komuś że komp padł z winy instalatora systemu?
|
|
Konsul2 lepiej zareklamuj swoja czy kolegi firmę rzadko kto chodzi jak mu system padnie do jakiegoś serwisu same mu można to zrobić we własnym zakresie. A jak podzespół padnie to samemu się lata i do kupuje znam takich co mówią to i to za powiedzmy 2tysie od razu maja jelenia i w środku badziewie siedzi za taka samo cenę można samemu z konfigurować kompa czy kupić laptopa, http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=181584&t=181584 http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=105846&t=105846 http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=149069&t=149050&v=t
|
|
jeśli chodzi o komputer stacjonarny to na początku wyłączał się minutę po włączeniu a teraz z ogóle nie chce się włączyć. Laptop włącza się jakieś 15 minut (po odebraniu go z serwisu z naprawy też się tak włączał) zrobiłam wielki błąd bo oddałam go do naprawy do osoby która sie na tym nie znała i przez to myślę, że gwarancji mi juz nie uznają. proszę o podpowiedź co mogło się zepsuć i ile by kosztowała naprawa?
|
|
moniczka19 co do laptopa sądzę że może przyczyna tkwić w chłodzeniu włącz laptopa i po kilku minutach po prostu przyłóż rękę tam gdzie wydobywa się powietrze i zobacz czy nie jest zbyt gorące? tu masz kilka linków przeczytaj http://naprawalaptopow.com.pl/jak-prawidlowo-czyscic-laptopa http://laptopy.info.pl/artykuly/Konserwacja_ukladu_chlodzenia_laptopa/25
|
|
komputer stacjonarny ma albo padnięty zasilacz bo znając życie na 99% siedzi tam najtańszy z możliwych (czyli taki za 60zł zamiast dobry firmowy za około 200zł) i prawdopodobnie umarł, może też być uszkodzony moduł pamięci ram (wtedy komputer powinien dawać znaki dzwiękowe takie pikanie) lub np. uszkodzony włącznik sieciowy, oczywiście może być też coś grubszego, typu uszkodzona płyta główna (np. spuchnięte kontesatory) uszkodzony procesor z powodu przegrzania (może wysiadło chłodzenie). Ciężko na forum coś powiedzieć bez zajrzenia. Laptop to może być też sporo problemów, chłodzenie (jak ktoś wyżej pisał), bardzo zasyfiony system, ledwo działający dysk twardy (może posiada już dużo uszkodzonych sektorów i dlatego system wolno wstaje) itp. raczej nikt wiele nie wywróży na odległość. Zaznaczę, że nie mam firmy tylko się tym zajmuję na codzień w podobnego rodzaju pracy. Jak chcesz to daj znać i może coś pomogę czy u Pani czy jakoś inaczej. Pozdrawiam
|
|
zxspectrum masz racje możliwości jest dużo a po omacku to można tylko błądzić . ![]()
|
|
apropo sklepów i rodzimych serwisów to nie orientuje się które można polecić, bo u nas przeważnie jak ktoś przyniesie zasyfiony komputer to nikt nie próbuje nawet go doprowadzić do porządku tylko proponuje reinstalacje systemu i ma głęboko w ...., że ustawienia indywidulane, cześto zapamiętane hasła w skype, gg itp. polecą, bo instalacja trwa z maks godzinkę a wyczyszczenie systemu z wirusów i podobnej maści programów trwa dobrych kilka godzin więc szkoda tracić im na to czas, bo czas to pieniądz. Lepiej zainstalowć 10 systemów po 70-80zł niż zoptymalizować i przeczyścić windowsa. Więc ja raczej nikogo nie polecę z naszych firm. W sklepie raz widziłem akcję jak sprzedawca sprzedając kość ddr jeszcze ddr1 nie wiedział co to CL, jak gościu zapytał czy ma kingston cl 2 a nie standardowe CL3, to zbaraniał i nawet nie miał pojęcia o co chodzi. A czasem i się zdaży, że w ulubionym formacie dysku c zapomną wspomnieć, że trzeba przenieść dane z pulpitu lub dokumentów, i później a to trzeba było mówić, że to też mieliśmy przenieść. W swojej łasce nie będę wymianiał nazw firm, bo i tak nie mam w tym interesu, a później będzie że oczerniam albo konkurencja.
|
|
Proste taki to najlepszy klient tylko ręce zacierają gruba kasa przyszła:D Tak jak z linuxem w laptopach :D
|
|
Słusznie niektórzy prawią. Osobiście musiałbym na łeb upaść aby nosić kompa do serwisu. Chyba że, miałbym tam dobrego znajomego, lecz wówczas on przyszedłby do mnie. Ponad rok temu, znajoma podrzuciła mi, oraz poinformowała że, komputer jest uwalony. W ogóle nie uruchamiał się Windows. I co? Wystarczyło wejść w tryb awaryjny i przywrócić system do wcześniejszej daty. Po czym, już dla kosmetyki wyczyścić system ze zbędnych śmieci. Komp działa od ponad roku i nic się jemu nie dzieje. Pół godziny roboty. Ciekaw jestem, co wymyślonoby w serwisie i na ile by ją skasowano. < wieczne im odpoczywanie >
|
|
obok ABC jest taki sklep ale nie polecam tam naprawiac komputera takie cwaniaczki tam siedzą myslo rze klient to jakis debil co mu morzna wszystko w cisnąc i drogo tam jest
|
|
@ziomek77x myslo rze.... morzna to mnie rozbawiłeś - dzięki
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |