Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomżyńskie radary |
Czy zastanawialiście się, jeżdżąc po naszych łomżyńskich drogach, ile jest aktywnych fotoradarów i od jakiej prędkości robią tak naprawdę zdjęcia ? Bo nie chce mi się wierzyć, że łapią od 60 km/h, to by było śmieszne :] A jak to jest z motocyklami ? Bo faktem jest, że śmigają po tych drogach z ogromnymi prędkościami, a motor z przodu rejestracji nie ma, więc jak ? ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomżyńskie radary |
Logiczne pytania, bardzo interesujące (oczekiwane) odpowiedzi. Co na to nasi zaprzyjaźnieni policjanci ? Pewnie tajemnica słuzbowa :)
|
|
O to sie niebujcie ze was niezlapia na motorze oni was zlapia mja jakieś swoje metody !!
|
|
Nie wiem czy wiecie, ale jeśli w momencie robienia zdjęcia będą obok siebie jechały dwa samochody (równo) to zdjęcie jest od razu wyrzucane. Co do motocyklistów to odpowiedź jest prosta - nie ma zdjęcia tablicy rejestracyjnej - nie ma mandatu, zdjęcie idzie do kosza. Na zachodzie wymyślili już fotoradary, które robią zdjęcia przodu i tyłu pojazdu, ale my i tak jesteśmy 20 lat za murzynami. Tolerancja radaru wynosi 10 km/h, czyli przy osiągnięciu 61 km/h radar robi zdjęcie. PS: Nie jestem z Policji. Pozdrawiam
|
|
Zdjęcia są robione od 72km/h to wiem napewno. A co z motocyklami to nie mam pojęcia:)
|
|
Przy 60km/h nie łapią, a przynajmniej nikt nie dostał za tę prędkość jeszcze. ;)
|
|
Sąsiad dostał za 64km/h. Od policjanta usłyszał, że tolerancja wynosi 10km/h, czyli po przekroczeniu o 11km/h, radar robi zdjęcie. Pozdrawiam
|
|
Ostatnio właśnie jechałem i miałem ok. 65km/h na liczniku przy radarze i zastanawiam się, czy dostanę fotkę czy nie :] Swoją drogą, ciekawe, czy taka sama tolerancja jest w przenośnym radarze z panami policjantami. Ciekawe, na kogo trafimy ( bez aluzji:P ) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
No a jak ktoś jedzie po 23? Też jest tolerancja 10%? Wtedy można jeździć 70km/h... Ktoś odważył się spróbowac? ;)
|
|
a czy wiecie że jeden fotoradar działa ( bo chyba przekładają te coś ze środka ) :)
|
|
Ale przenoszenie takich radarów podobno jest nielegalne trza mieć zgode a koto niema to kara :)
|
|
Najśmieszniejsze jest to jak stoi fotoradar na Al.Legionów obok jednostki wojskowej to zaraz za foto radarem rozpedzają się i wyprzedzają na 3 tak jak kilka dni temu facet najechał babie w dupe bo ona za powoli jechała a ona za szybko :) ale BMW się trzyma ;-)
|
|
Samych masztów na fotoradary jest w Łomży kilka, ale FOTORADARÓW policja ma chyba tylko jeden czy dwa, więc co jakiś czas przenosi go do innego masztu.
|
|
fotoradary są dwa, albo co najmniej dwa. Łatwo je zauwazyć; jeżeli wkład jest w obudowie to w okrągłym otworze, za szkłem, widać coś w rodzaju obiektywu. Zawsze jeżdże koło 65-68 km/h pzry radarach; nigdy nie dostałem mandatu za predkosc z fotoradaru. Aha, rzeczywiście jeżeli jada 2 samochody obok siebie, to zdjecie jest anulowane z prostego powodu: nie wiadomo kto ile jechał. sprawdzone niejednokrotnie. Pozdrawiam Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
Nie łapią od 60 km/h bo przecież po 23 jest to dopuszczalna prędkość. To chyba logiczne. Radary łapią od 71 km/h. Do tej prędkości nic wam nie grozi.
|
|
ja dzis jechałem szosą zambrowską, stał sobie radar, za puzno zauwazyłem, miałem max 65km/h, ciekawe czy coś przyjdzie:)
|
|
Kto jest bardzo ciekawy, po co się wypytywać. Proszę wsiąść do swojego auta zrobić kilka rund z najazdem na radar zaczynając od 60 km/h i zwiększając za każdą rundą szybkość o 5 km/h. Zrobić tyle rund by wyszło gdzieś około 80 km/h. Przekona się wtedy od jakiej szybkości radar robi zdjęcia, jak przyjdzie takowe z mandatem. Będzie miał niezbity dowód od ilu km można załapać się na radar. Pozdrowienia.
|
|
Witam, ja również uważam, że łomżyńskie fotoradary łapią dopiero od 70 km/h, ponieważ już wielkrotnie z kumplami próbowaliśmy je wieczorem na motorach(gdyż jak wieczorem fotoradar robi zdjęcie to błyska takie czerwone świato), przy prędkości 60-65 km/h nic nie było, natomiast gdy na liczniku wskazówka przekraczała 70 km/h wtedy pojawiał sie czerwony blask. Osobiście jeżdze na motorze, przeważnie 70 km/h po mieście i jeszcze nigdy nie dostałem zdjęcia, ponieważ z przodu nie ma tablicy rejestracyjnej. Tak jak wspominał ktoś wcześniej istnieją fotoradary które robią zdjęcie tablic rejestracyjnych z obu stron, ale zanim one sie pojawią w Łomży to ludzie bedą już zamieszkiwać Marsa :) Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga! Łam, czego rozum nie złamie!
|
|
Ciapek to ty sie jeszcze pochwal to zycia ani sobie, ani innym nie ulatwisz. Nie widziales jeszcze chyba slynnego motywu na Zawadzkiej jak stoi fotoradar a 200 metrow za nim policjant z radarem. Jak nei na 1-wszym to an 2-gim bedzie szansa wpadki. A punkciki leca - i to szybko ;).
|
|
Po co ta heca, czy fotoradar robi zdjęcia od 50, 60, czy 70 km/h. Po prostu trzeba jeździć zgodnie z przepisami i nie zwracać uwagi na fotoradary. Bezpieczna jazda jest w interesie swoim własnym i innych uczestników ruchu drogowego. Jeżeli ktoś z Was jeździ szosą na Ostrołękę, to niech powie mnie jaką szybkością można jechać od Bawełny (stacja Lpg) do granicy miasta. Pozdrowienia
|
|
maciek: 70km/h
|
|
Co wygrałem? :]
|
|
10 pkt karnych :D
|
|
Kurdę. :/ :P
|
|
Reaper, za złą odpowiedź nie dają nagród. A kto tu mówił o nagrodach. Pozdrowienia.
|
|
![]()
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |