Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
klima w MPK!!?? |
dziala klima w tych "NOWYCH"autobusach czy tylko sobie kierowcy kreco fula zeby sie nie pocili jak sprzedaja bilety? haha
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: klima w MPK!!?? |
nowe autobusy mają klimatyzacje ale widocznie mpk próbuje oszczędzać ... tylko nie wiem na czym ... następne autobusy mpk niech kupi ze stacjonarną klimatyzacją Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!
|
|
a co to jest klimatyzacja w łomżyńskich autobusach?? :D:D
|
|
chcecie klimy? beda bilety po 5 zl, a nie po 1 zl. pojecia nie macie nawet o czym mowicie. za waskie horyzonty
|
|
wszędzie jest klima tylko u nas w naszych łomżyńskich autobusach jej brak... cena 5 pln???????!!!!! he he he he he he he he he ŚMIESZNE kolego .janko. nikt tu łaski nie robi,,,, tylko kierowca oszczędza na paliwie żeby potem opchnąć na czarnym rynku,,,,,, hahahahahahahahaha lub do swego diesla nalać.... i co tu ukrywać i gdybać,,,,
|
|
sam jestes smieszny piszac takie niedorzeczne bzdety gdy mowa o przystankach, gdzie co pareset metrow autobus sie zatrzymuje i drzwi sie otwieraja wywiewane jest powietrze, ktore jest chlodne, wiec zeby utrzymac zimno kirowca latem musialby co jakies 10 minut zamykac wszystkie okna, ktore sa otwierane przez pasazerow na kazdym kroku, bo wydaje im sie, ze bedzie chlodniej, a gowno, nastepnie klimatyzacja musialaby "chodzic" na najwyzszych obrotach, a co sie wiaze ze spalaniem, moze nie jest az takie znaczace po przejechaniu kilku przystankow, bo ty przykladowo wysiadach po 4 (jazda trwa ok 7 minut), a autobus jezdzi od godziny 5 do prawie 23, spalanie jest wieksze o kilkadziesiat litrow na dobe, przelicz sobie to na tygodnie, miesiace, az do roku, za rok podwyzka biletow, bo pasazerowie chcieli klimy. gdzie sen, gdzie logika. wiem, ze przesadzilem z tymi piecioma zlotymi, ale taki zamiar mialem ogolnie to nie jezdze autobusami wiec mam to gleboko w dupie po ile beda bilety, czy klima jest i czy w ogole w lomzy bedzie miejskie przedsiebiorstwo komunikacyjne, ale ja w porownaniu do was mysle logicznie i zastanawiam sie dlaczego tak jest, a nie inaczej i jakie zastowowanie technologiczne jest bardziej na miejscu. a nie jak tu fantazjujecie, ze tak musi byc i juz, nie jestescie sami na swiecie. trzeba sie dostosowac, a jak nie odpowiada kup sobie autobus z klima i sobie jezdzij,
|
|
*wysiadasz po 4 * gdzie sens gdzie logika i jeszcze jedno, co do kradziezy paliwa. jest to wysoce nie na miejscu w stosunku do kierowcow. skad wiesz, ze producent nie zastosowal zabezpieczen od kradziezy paliwa na kilka sposobow? poczawszy siatka w smoku, plomb na zbiorinkach, na spuscie paliwa, konczac na powiadamianiu gps, ze za szybko ubywa paliwo. takze przepos i ciesz sie, ze ktos chce cie w ogole wozic, bo ta praca tez podejrzewam, ze nie nalezy do najlatwiejszych i bezstresowych
|
|
wiele wiesz na ten temat kolego...pewnie jesteś jednym z nich,,,he he he he a wiesz co to jest przepał i co się z tym wiąże????? ja ciebie nie mam zamiaru przepraszać.... mam swój środek lokomocji... i mi to wiśi... powiem ci jakoś w innych miastach jest klima.... więc nie pierdziel mi tu .... prawda boli coooo???? z powazaniem żegnam.... dzięki za rozmowe............. nara...................................
|
|
widze, ze prawda boli, bo nic konkretnego do powiedzenia nie masz i starasz sie zakonczycz rozmowe, ale to mnie nawet cieszy. brakuje ci argumentow. widze tez, ze masz problemy ze zrozumieniem tego co napisalem. mnie nie musisz przepraszac, lecz tych ktorych obraziles. prosze oswiec mnie co to jest przepal i co sie z tym wiaze?
|
|
dla plebsu klimy brak!
|
|
Autor: Janko nimh (---.elomza.pl) Data: 11-07-11 19:06 kup sobie autobus z klima i sobie jezdzij, hehe, dobry tekst i popieram 100% ---------------------------------------------
|
|
Ja nie wiem jakimi Wy autobusami jeździcie. Korzystałam rano z komunikacji miejskiej i klimatyzacja była włączona. Jeśli nie jest włączona, wystarczy zwrócić uwagę kierowcy i poprosić pasażerów o zamknięcie okien. Nie raz się z tym zetknęłam, sama dwa razy rozmawiałam o tym z kierowcą.
|
|
Kierowcy nie włączając klimy oszczędzają na paliwie i nadwyżki zwracają do firmy?
|
|
Janko nimh haha ale zes dal referat haha chyba ty naprawde jestes kierowco hahah a puznij na petli se paliwo do fury kradniesz haha jestes smieszny koles ha
|
|
nie tak dawno temu po Łomży jeżdziły " ogórki " i było dobrze a teraz to i stewardesy by chcieli na pokładzie !
|
|
Co prawda, cytat dotyczy samochodów osobowych ale autobusy podobnie, weżmy małą poprawkę - na wiatr ! z Onet.pl "Klimatyzacja ma także wpływ na zużycie paliwa. Z doświadczeń przeprowadzonych przez niemiecki ADAC wynika, że schładzanie wnętrza samochodu w trakcie jazdy po obszarze zabudowanym podnosi spalanie o 0,76 - 2,11 l/100 km. Poza miastem przyjemny chłód zwiększa zużycie paliwa o 0,09 - 0,66 l/100 km."
|
|
Jest ;) Wkońcu włączyli klime ;) jadąc wczoraj nową scanią czułem ten chłód ;) ...
|
|
Janko, a kogo on ma przepraszac kogo obraził.? haha ile ludzi tyle racji i wszystko. Tak czytam zawsze te posty i śmieje sie niezle ze wszystkich uczestniczacych w nich :)) ...
|
|
melon2992 dziecko, wez sie za ksiazke i poczytaj, bo ja nie mam ochoty z toba rozmawiac na powazne tematy, zajmij sie lepiej pokemonami.
|
|
Rozwine wątpliwości. Autobusy które miasto zakupiło ,,NIE POSIADAJĄ KLIMATYZACJI''. Klmatyzacja jest tylko przy kierowcy Kurczak1980
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |