Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
czy małżeństwo może być świadkami na ślubie? |
może czy nie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: czy małżeństwo może być świadkami na ślubie? |
może ale nie wypada ;) powinno brać się osoby które nie są po śłubie
|
|
...może, ale czy musi ? miałem taką sytuację kilkanaście lat temu, tzn . byłem świadkiem razem z żoną.
|
|
może. a w czym ślub przeszkadza wg Ciebie?
|
|
Byłam na weselu na którym świadkowało małżeństwo
|
|
ale owszem czemu nie? im też należy się:P Lala22
|
|
Może być, rok temu byłam na takim weselu gdzie świadkami było małżeństwo. A i moja koleżanka świadkowała u znajomych z swoim mężem. Małożeńśtwo ważne;)))!!!
|
|
mogą być na 100%
|
|
jasne że może być ale ponoc przynosi to pecha bo przed ołtarzem powinno stac sie tylko raz w zyciu...na swoim ślubie ale to zabobony jedni wierzą w to drudzy maja głęboko w d... :) zrobisz jak uważasz Wszystkiego Dobrego :) "Mimo świata który, kocha i rani nas dzień w dzień, gdzieś na szczycie góry, wszyscy razem spotkamy się." ![]()
|
|
Pewnie że może nie ma takiego zakazu.
|
|
zakazu nie ma ale przesąd są :) a to każdego indywidualna sprawa czy wierzy czy nie :)) Igusia
|
|
Pewnie że może moja siostra świadkowała ze swoim mężem koleżance i żyją razem dalej nie wierze w te przesądy
|
|
Jest taki przesad, że małżenstwo które świadkuje sie rozpadnie.Ja świadkowałem z żoną i dwa razy i żyjemy szcześliwie. Pozdrawiam
|
|
U mnie na ślubie świadkowało małżeństwo i ja z żoną także świadkowłem i nadal jesteśmy małżeństwem i wszystko wskazuje na to że jeszcze długo będziemy
|
|
ja brałem obce osoby i też jest ok., ale kiedyś czarny kot przebiegł mi drogę i chwilę pozniej miałem małą kolizję rowerem, także z tą niewiarą w przesądy byłbym ostrożny...zostało wam jeszcze trochę życia przed sobą, pożyjemy, zobaczymy.
|
|
Nikt Ci nie zabroni by było małżeństwo świadkami na ślubie. ale jak się jest przesądnym, to niektórzy wróża, iż rozwód będzie ;) Dla ludzi normalnych (znaczy się nieprzesądnych i nie wierzących w bajki) przeciwwskazań brak :)
|
|
Ciemnogrodzkie zabobony ze średniowiecza. K Kiedyś brali na świadków wolnych, żeby się ze sobą spiknęli, tak samo, jak wymyślili noc świętojańską i inne durne przesądy w stylu: zapatrzyła się na sąsiada i dzieciak podobny :D kto ma korzenie ze wsi to takim przesądom hołduje, nie obrażając nikogo. tylko stwierdzam fakt
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |