Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
cyganie |
Zakładam ów temat by ostrzec wszystkich przed kobietami tej narodowości, które wstrętnie oszukują i okradają ludzi- mnie okradły jako sprzedawcę- i z tego, co wiem to jest to stary numer. Chciałabym ostrzec, bo nie jest to miłe zostać oszukanym w pracy... Rzecz w tym, że to wygląda następująco: przychodzą dwie cyganki, chodzą po sklepie, wszystko dzieje się bardzo szybko wybierają, marudzą i płacą banknotem 200 zl pokazujac ze w portfelu nic wiecej nie maja -oczywiście rozpraszajac uwagę i kiedy kasjerka wydaje im z 200 resztę to one robią to tak ze biorą i resztę i swoje 200- niestety, ale zostalam oszukana przez swoją głupotę-ale z tego co wiem nie jako pierwsza. Po tym zajściu przychodzą ponownie-u mnie były juz 3 razy, jednak teraz mówię, że nie mam jak wydac reszty i z bulwersacją odchodzą.. Nie byłam do niich uprzedzona, ale nie mogę zrozumieć jak można w ten sposob krzywdić drugiego człowieka. Nie mam nic do nich, ze mieszkają w naszym kraju, ale czy wolno im się dopuszczać takich rzeczy i jak ich szanować... życzyłabym by nikt nie został w ten sposób potraktowany.. pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: cyganie |
Słyszałam o podobnej sytuacji na Poczcie.
|
|
Dziś Prawdziwych Cyganów już nie ma...........Dawne życie poszło w dal Dziś na zimę Ciepły szal tylko koni tylko koni tylko koni tylko koni żal Dawne zycie poszło w dal dziś Pierogi dzisiaj Bal tylko Koni tylko koni tylko koni żal Dziś Prawdziwych Cyganów już nie ma .....................
|
|
Nie ma Cyganów...ale są złodzieje... Nie wszystko na tym świecie może się toczyć bez Twojego udziału.
|
|
cuda. kasjerka wydaje resztę trzymając 200zł, no i co się dalej dzieje, bo ja nie kaman. Hokus pokus? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
wtedy dzwoni się na milicję, miejsce dzikusów jest w klatce za kratamy
|
|
Tak to jest jak uczyć się nie chce bo "nie potrzeba" (jak któryś ma całą podstawówkę to cud), jak się nic nie umie to i normalnej pracy też nie ma, jak nie ma pracy to i nie ma kasy a jak nie ma kasy to w/w. Większość zawodów jest dla nich "niegodna" i "nieczysta" i "romanipen" im tego zabrania. Jedyne co jest dla nich godne to handel, kradzież i oszustwa. Ale sprzątanie, praca w administracji publicznej (co ja plotę? po podstawówce??) już nie. Polecam książkę "Dym się rozwiewa" J. Milewskiego.
|
|
przecież od dawna wiadomo że cygani to zlodzieje , a zwłaszcza cyganki . Kiedyś byłem świadkiem jak mloda cyganka została złapana na złodziejstwie w ,,blaszaku,, na ul. Legionów , Policja itp. przyszedł ojciec tej cyganki i wpier...... lił jej mowiąc cyt.. że to za to żeś się dała złapać .... Gonić ze sklepu , pilnować , nic nie rozmieniać , nic od nich nie kupować. A i nie wróżyć .... hihihiihi I samochodów nie kupować od nich a tak poza tym to fajni są....
|
|
ja jak zatrudnialam sie kiedys w sklepie to mi szefowa juz pierwszego dnia o nic powiedizla i dlugo czekac nie musialam na akcje. Przychodza we dwie viora byle co np.karpety meskie za 8zl placi 200zl ty jej wydajesz reszte i za chwile ta druga tez cos dokupuje i tez ma tylko 200zl nie wiem jak one to robia ale szefowa tak zalatwily, ze z tych 200zl wydala im 200zl i tak ja zakrecily ze tej drugiej tez wydala 200zl ja im od razu mowilam, ze nie mam wydac to na fochu wychodzily niby rozmienic,
|
|
to ja proponuje któroś z cyganek na ministra finansów. Może wreszcie coś się nam poprawi. Kuźwa cuda, cuda. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Żenua dać się cyganom wypierdol** na hajs.
|
|
Niedługo Czeczeni zaczną wypierdal** na kwity.;]
|
|
ayla dobrze ze o tym piszesz ludzie beda czujniejsi,i obojetnie czy to cyganie,polacy ,czeczency czy amerykanie,to nie ma nic wspolnego z uprzedzeniami do innych narodow.O takich rzeczach powinno sie pisac ludzie przeczytaja i moze w ten sposob sami unikna takiej sytuacji. Pozdrawiam!!!
|
|
w miejscu gdzie pracuję,około rok temu również była historyjka z banknotem 200 zł, cyganka chciała coś kupić i niepostrzeżenie zabrała swoje pieniądze i resztę, wybrała na ofiarę nowego pracownika, od tamtej pory uważamy na takie przypadki, chociaż nie wszyscy cyganie są tacy sami warto być czujnym gdy zaczynają robić zamieszanie i swoje przedstawienie :)
|
|
a Hitler chciał z nimi porządek zrobić.
|
|
> a Hitler chciał z nimi porządek zrobić. Pytanie - nie zdążył...Fazi666 napisał(a): No i co? --------------- TAK Źle --- TAK NIE DOBRZE ------------------
|
|
ayla - sama sobie winna jesteś . Trudno winić Cyganów, że są jacy są. To tak jakbyś miała pretensję, że pogryzł cię pies rasy amstaf, gdy chciałaś go pogłaskać. Trzeba wiedzieć, że amstafy mogą pogryźć a Cyganie mogą okraść.
|
|
miałam identyczną sytuacje wyczaiły aż bedzie troche ludzi zeby zrobiło sie zamieszanie kupiły szalik za 15 zł dały mi 200 po czym stwierdziły ze już go nie chcą oddałam im reszte nie wiem jak to sie stało ale zabrały mi rownięż te 200 rezygnują tak szybko ze nie zdązysz schować tych 200, natychmiast zauwazylam ze coś nie gra mowie oddaj kase a ona ze nie ma, ja dalej zaczynam wrecz wrzeszczeć a wiecie co ona zrobiła rzuciła te reszte zł za siebie niby ze to mi wypadły i poszła oburzona ze niby o oszustwo ją podejrzewam.
|
|
omijam zdala te psiakrewne lumpy, w bylejakim miescie odwracam glowe a na miejscu pani sprzedawczyni nauczylabym sie zawodu
|
|
proponuje super urządzenie " antycygan " , w sklad wchodzi pałka typu tonfu , kajdanki , paralizator i gaz sarin . Szczególnie przydatny , gdy ma się w rodzinie powyżej 1 cygana (słownie jednego cygana ) , w razie zamieszkania w promieniu 400 m od cygańskiego taboru proponuje się spierdal..ć jak szybko się da i nie oglądac się za siebie Chociaż wszyscy mogą dostrzec zewnętrzne okoliczności, nikt oprócz mnie nie powinien rozumieć sposobu, w jaki zwyciężam. Dlatego po osiągnięciu zwycięstwa nie powtarzam tej samej taktyki, lecz w następnej walce odpowiadam na zaistniałe okoliczności.
|
|
Nie no oczywiście, dlaczego niby winić złodzieja, że kradnie? Taki jest i tyle, no nie? Boże co za naród.
|
|
a co na to milicja ?
|
|
bo czujnym tża być,a tak poważnie to uważam że nie wszyscy cyganie to złodzieje osobiście kilku znam i nie moge nic złego o nich powiedzieć choć może się mylę
|
|
ja tez nie rozumiem jakim cudem mogly wziąść reszte i swoje 200. bo pieniadze za towar zawsze lądują najpierw do kasy lub do ręki sprzedawcy. ktos tu troche nakręcił
|
|
nie ma to jak w banku na kasie pracowac, tam cie wszystkiego naucza
|
|
no a najlepiej to w banku spermy
|
|
no nie wiem, czy jest az tylu chetnych na bylejaka dziatwe
|
|
Cygan robi to co robi a robi to co umie i chwała mu za to jak robi to w sposób perfekcyjny. CYGAN MA TAKIE PRAWA NABYTE OD 2000 LAT JAK SKUBNĄŁ GWÓŻDZ Z DRABINY OPRAWCÓW NASZEGO PANA............A Ciebie nieudolną kasjerkę trzeba zwolnić bo nie potrafisz klienta obsłużyć by był zadowolony i dajesz się wyrolować.......... i Basta................Dzięki za przestrogę.
|
|
zrób fleta !!!
|
|
Cyganie też ludzie i żyć muszą. ...Pozwólmy im pracować....!!!
|
|
ok, zamknijmy wszyscy oczy i policzmy do stu :)
|
|
sprytne cholery:)))) ale kiedys rozmawialam z cyganem ---powiedzial jedno ,ze Cyganie nie moga byc ukarani za kradziez , poniewaz ukradli gwozdz ktorym byl przybity Jezus i od tamtej pory maja zezwolenie:)) Nie wiem prawda czy nie???? ale uchodzi im bezkarnie.:)))
|
|
przyzwolenie ale chyba w swojej parafii, bo co mnie obchodzi, ze cos kiedys, kazdy zarabia na siebie i czy buchnal biednemu czy bogatemu to jest jedno i to samo okreslenie: ZLODZIEJ!!!
|
|
A co niby tym czwartym gwoździem Rzymianie mieli przybić waszemu panu?? Głowę?? Leszek Tarnowski
|
|
Każdy robi to co umie - i umie to co robi.
|
|
hummm,ale cos w tym jest::)) !!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Nie jestem rasistą ale cyganów to bym wydalil - czy ktoś kiedyś widział cygana pracującego czy to w urzedzie czy na budowie itc ? a ubrani chodza i samochodami jeżdżą a urzad skarbowy ma to w dupie i woli zwykłego łomżyniaka ścigać za pierdoły......
|
|
a gdzie bys ich wydalil?:(((
|
|
na księżyc
|
|
Podpinam się pod ten temat i piszę to dla przestrogi dla wszystkich którzy pracują w handlu i usługach. Ja pracuję od 2002 roku i znam dobrze numery tych smierdziochów cyganów zajebanych. Mnie raz zrobił na 200 zł taki ****** cygański brodaty rumcajs w 2003 roku, którego na koniec komentarza odpowiednio pozdrowię. Specjalnie użyje w tym komentarzu wulgarnego języka bo te kurwy cygańskie na to zasługują. uważajcie na tych pierdolonych *********ów ******** cyganów. Te śmierdzące pizdy cygańskie kradną w żywe oczy. Jebanym leniom nie chce się pracować to wolą kraść i to w żywe oczy. jeden z popularnych numerów to zakup jakiekolwiek drobnostki i płacenie banknotem 200 zł. Jebane kurwy cygańskie udają, że nie mają drobnych i płacą banknotem dwustuzłotowym (często pokazują pusty portfel a w nim jeden banknot). Powiedzmy ze jest to bateria za 5 zł. Dajesz mu resztę - czyli 195 zł. Banknot 200 zł po wydaniu reszty chowasz do kasy. I wtedy śmierdzący cygan niby to przypomina sobie, że ma drobne w kieszeni. Śmierdzący kurwocygan prosi o zamianę tych swoich drobnych (papierkowych) na całe 200 zł. i tu uważajcie na te kurwy cygańskie. bo tu tkwi haczyk. Z grzeczności możecie mu zamienić te 200 zł, ale nie radzę bo chujowy złodziejski cygan zaczyna od tego momentu "pracować" - czyli po prostu kraść jak się zgodzicie na zamienienie drobnych. ********** cygański cwaniak robi zamęt tak żeby ci w głowie namieszać i zdezorientować. to ich taktyka. od tego momentu spotkać można kilka metod kradzieży przez tych ******** chujowych obsranych cyganów. Np taki: rzuca ci taka ***** cygańska na blat plik banknotów 10 i 20 zł które musisz przeliczyć zanim dasz mu ten 200 złotowy. Przygotowany prze ciebie banknot 200 zł ****** cygan chowa do kieszeni, kiedy ty jesteś zajęty liczeniem tych drobnych banknotów. W pewnym momencie śmierdziuch cygański rezygnuje jednak z zamiany tych drobnych. Zgarnia drobne i znika z twoją kasą… Mają kilka metod te brudne śmierdzące gównem kurwy. U mnie byli 3 razy w ciągu ośmiu lat. Raz mnie zrobił ten **** ****** rumcajs, a dwa razy ich przegoniłem, ale i tak oszukali innych na pasażu. Teraz zawsze wszystkich ostrzegam jak tylko ich zobaczę. Można ich poznać po akcencie i nieczystej wymowie, a czasami przychodzą - szczególnie kobiety (często ze swoimi pierdolonymi bachorami) w tych swoich ******** tandetnych kolorowych cygańskich śmierdzących strojach. Czasami wyglądają jak zwykły człowiek, ale nie dajcie się nabrać, bo pod tą maską kryje się śmierdzący leniwy cygański złodziej. A teraz do ciebie kilka słów ty ****** cygański rumcajsie w wieku około 50 lat. Mam nadzieje ze to przeczytasz ty zawszona złodziejska ***** niemyta. A jak nie ty to ktoś z twoich śmierdzących cygańskich ziomali. Wszyscy wiemy, że jesteście jebanymi złodziejami i kiedyś zrobimy z wami porządek. Powinno ci być ***** cygańska wstyd, ze w wieku 50 lat nie umiesz nic innego robić oprócz okradania uczciwie pracujących ludzi. Życze ci ***** zajebany wszystkiego najgorszego. Twoje śmierdzące dzieci zapłacą za twoje błędy. Będą płaciły przez wieki za twoje błędy, bo sami o sobie tworzycie taką opinie. Każdemu twojemu kradnącemu rodakowi również życzę wszystkiego najgorszego. Kiedyś pożałujesz, że tak robiłeś ****** cygański smierdziochu. Sprawiedliwość dopada w końcu każdego i a ciebie cygańska, brodata, nieudolna, zawszona pizdo ludzka nie ominie. Jak cię ***** spotkam to ci zęby powybijam. Pamiętam wygląd twojej spierdolonej cygańskiej mordy, a zgolenie tej śmierdzącej i zawszonej brody nic ci nie da. Poznam cię wszędzie ****** leniu. Szykuj się na wpierdol zawszony cygański śmierdzący złodzieju.
|
|
Protagoras bronisz pierdolonego złodzieja??Czeczeńców byś wygnał i kazał rozstrzelać. To ci pierdolona sprawiedliwość. Przepraszam za wyrażenia. Nie ma u nie których obiektywizmu. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
lol
|
|
Uwaga, prokuratura czuwa nad forum.
|
|
znaczy się złapią kradzieji ??
|
|
WoW!!! Mocne słowa...Czarno towidzę...
|
|
Ktoś powinien się nimi zainteresować.Jedna osoba wspomniała o zajęciach godnych i niegodnych roma.A czy zajęciem godnym jest żebranie??Dlaczego nie interesuje się nimi opieka społeczna?policja?urząd skarbowy?urzędy miejskie?Każdego człowieka można czegoś nauczyć wymaga to jedynie czasu i chęci....Miejmy pretensje do rządu nie do ludzi że są jacy są
|
|
Milicji już nie ma ... <aniołek>
|
|
a była
|
|
Thomas - nie zauważyłęś , że moja wypowiedź była ironiczna? Teraz ty się wytłumacz ze swojej hipokryzji - Cyganów nie bronisz a za Czeczenami stajesz murem. Czemu bardziej lubisz jednych pasożytów od drugich?
|
|
eeeeeeee macie do Czeczenów tyle.... . Postawcie się w ich miejsce, od małego wojna, myśl codziennie , że można zginąć, zostać zgwałconą. To polskie przepisy są takie, że daje się im tyle kasy za darmo, z jednej strony ok, ale powinni pracować. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Nie mam nic do porządnych ludzi.Chamstwo ,złodziejstwo i kure..wo jest w każdej nacji. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
|
sykin.syny, bru.dasy, lachudry,
|
|
Masakra ...
|
|
Cygan też człowiek i nie można oceniać ludzi po narodowości czy wyglądzie, a że niektórzy oszukują czy kradną to nie znaczy że kradnie cały naród cygański. W Łomży cyganów mamy niewielu. Z pewnością znam około 80% ich społeczeństwa, lecz przeliczając na ilość ludzi, którzy kradną i żyją na wyzysku innych o wiele więcej jest nas, Polaków. Do tego każdy twierdzi, że jest katolikiem, tylko że nasi kradną nie takie sumy jak oni. Współczuję założycielce postu za to, co ją spotkało, lecz zwróćcie uwagę czy w domu dziecka jest dziecko cygańskie, nie ma, bo wezmą krewni albo bliscy na wychowanie, czy u cyganów jest tyle rodzin patologicznch co u nas, czy jest cygańska rodzina, która żyje w biedzie i nędzy? Raczej nie ma, bo w tamtej społeczności jeden drugiego nie zostawi w takiej sytuacji, a dla przykładu zaglądając do naszych zakładów karnych to mamy 99% skazanych to nas, katolików. Wszyscy wierzący i pewnie skazani za friko, więc pisząc negatywnie na temat cyganów trudno powiedzieć, czy to jest zawiść do tych ludzi, rasizm czy przekora? ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
Konsul - w jednym masz rację - oni trzymają się razem. Polak Polakowi nóż w plecy wbije, stanie po stronie śniadych i wyzwie rodaka od rasistów. Natomiast Cyganie, Muzułmanie, Murzyni i Żydzi to najwięksi rasiści - oni każdego innego nienawidzą, ale trzymają się razem. Co do pensjonariuszy więzień to nie masz racji - jest tam większość Polaków, owszem, ale tylko dlatego, że Polska jest raczej jednorodna etnicznie. Jeśli wziąć pod uwagę procentowy udział poszczególnych narodowości to jednak śniadych będzie więcej niż Polaków. Pamiętaj też, że Polaków o wiele łatwiej wykryć i złapać niż Cygana czy Czeczena. Co do dzieci - też masz rację - Cyganie nie dadzą dzieciaka do domu dziecka. Co najwyżej sprzedadzą "wujkowi", który wywiezie na żebry do Belgii. Kiedyś był reportaż, rozmowa z małą Cyganką. - Po co tu przyjechałaś? - Kraść i żebrać. A kto mi zabroni?!!?
|
|
Polska nie jest jednorodna etnicznie. Mamy Żydów, którzy myślą, że to ich kraj, bo teraz jest wolny, mamy Muzułmanów, bo uciekali, mamy, murzynów, bo rozwój technologii przewyższa ich kraje, mamy ogólnie rzecz biorąc ruskich, bo tu bliżej do zachodu( tych bardziej obrotnych), mamy Belgów i Włochów- boi im się słowianki podobają, ale mamy też tatarów- tych barbarzyńców, którzy bronili nasz kraj i od Piłsudskiego dostali ziemie w naszym kraju i niech sobie żyją.
|
|
Konsulu - jeśli tak dobrze znasz społeczność cygańską, to odpowiedz na jedno proste pytanie: z czego TAK NAPRAWDĘ żyją Cyganie? (bo przecież nie z darów Caritas-u)... Wiem, że kiedyś Polska była często dla nich krajem tranzytowym w drodze na Zachód: to, co u nas "zarobili" (ukradli, wyłudzili, oszukali) służyło temu, aby mieć kasę na zagospodarowanie się w krajach zachodnich (szczególnie w Niemczech)...a i tam nie wiedli życia cnotliwego, tylko nadal - pasożytnicze... Nie znam bliżej, jak z Cyganami jest obecnie...choć z prowadzonych rozmów dowiaduję się, że i kiedyś, i dziś: nie zmienił się ich stosunek do "tubylczej" ludności (mieszkańców kraju, w którego granicach czasowo lub na stałe - zamieszkują) - dominuje wśród nich: pogarda... Nie oczekuję szybkiej odpowiedzi na takie zadane trudne pytanie (szczególnie w okresie Świąt... ale oczekuję za to szczerej); nie pragnę deprecjonować tych ludzi; odmawiać im prawa do życia po swojemu czy pobytu wśród nas; uprzedzać się do nich...ale spodziewając się realnej oceny, jaką pozycję zajmują w naszym społeczeństwie Cyganie: to raczej nie będzie nic kreślonego - jasnymi barwami... Nie wszystko na tym świecie może się toczyć bez Twojego udziału.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |