Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bus 8-9 osób |
Witam forumowiczów. Mam do was takie pytanie. Chcę kupić busa 8-9 osobowego do około 30 tys zł i nie wiem jakiego wybrać. Mam na oku mercedesa vito, renault traffic, opel vivaro, może mi pomożecie zdecydować którego wybrać, napiszcie opinie o tych samochodach.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bus 8-9 osób |
mercedes , bez srebrnej gwiazdy nie ma jazdy : )
|
|
Vito omijaj szerokim łukiem ! Duze, fajne, komfortowe i tragicznie awaryjne. W moim Vitku psulo sie wlasciwie wszystko. Poczynajac od wymiany wahaczy po 20 tys km a skonczywszy na spaleniu (z dymem) predkosciomierza. W miedzyczasie wymiana: alternator, pompa wodna, wahacze x3, sprzeglo, tarcze hamulcowe, urywajace sie linki od dzwigni zmiany biegow. Nie pamietam juz co wiecej, bo auto sprzedalem jakis czas temu. A sprzedalem go kiedy uslyszalem wycie dochodzace z silnika. Wolalem juz nie czekac na efekt. Nowy nabywca wiedzial ze bedzie dramat, ale kupil.. jego sprawa. Pomijajac jego katastrofalna awaryjnosc auto wrecz doskonale dla prowadzenia malego interesu a takze do wyjazdow calej rodziny.
|
|
Anty, dzięki za wypowiedź. Również słyszałem od kilku osób że gdyby nie vito to by nie mieli co robić w serwisie mercedesa :P A może miałeś do czynienia z trafficiem albo vivarem? Chyba, że może sam możesz polecić jakiegoś busa
|
|
moja rada to trafic [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
Fin a coś więcej o tym samochodzie, serwisowanie itp, jak to wszystko w nim wygląda
|
|
Fakt vito jest chu**** , ale ogolnie to na 8-9 osob uwazam ze te samochody ktore wymieniles są troche małe pewnie nic bagażnika nie zostanie. Moze pomysl nad spirinterem chociaz nie wiem jak z awaryjnoscia albo np master nie drogi napewno jest. A z tych co napisales to traffic PrZeMo
|
|
Polecam VW transporter ...
|
|
kup traffic-a ale longa ujeżdżałem 2 sztuki i tylko 1.9 mało kunia ale nie zajeździsz tak szybko.
|
|
Jak się na szrocie kupuje vito to potem się tak ma, ja jeździłem swoim 4 lata i byłem bardzo zadowolony, tylko żeczy eksploatacyjne i w drogę, nie twierdzę że wito jest takie super ale też nie walcie głupot że takie be, jeździłem też t4 nic do zażucenia, oprucz tego że kierowcy gówniano się wsiada do auta, natomiast trafic w ciągu 3 miesięcy 4 razy naprawiana elektryka, pozatym fajnie się jeździ i mało pali.
|
|
Ja bym ci polecił sprintera lub LT niski krutki niewiele to eiększe ale zostaje miejscre na bagaż i wygodniej się jeździ
|
|
Omijaj fiaty i vito. LT moim zdaniem pewniejszy na drodze od sprintera chociaz konstrukcje sa podobne. Pod wzgledem prowadzenia transit bije niemieckie auta na glowe, tylko moze troche bardziej lubi serwis pod wzgledem "pierdolek" ale tragedii nie ma i konstrukcja i zabezpieczenie przed rdza duzo lepsze niz u niemca.
|
|
VW transporter 2,5 102 konny śmiga jak ta lala koziol0
|
|
od 2002 w górę znajdę coś w tej cenie? Moze macie kogoś kto chce sprzedać busa w rozsądnej cenie
|
|
Tylko Transporter. 18 się zmieści! ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
LT powinienes znalezc w tej cenie. Ja od 3 lat uzywam LT do wozenia dzien w dzien ludzi do pracy i jak narazie jest bardzo ok. LT 28 krotki, 9 miejsc i z tylu troche miejsca na narzedzia.
|
|
dzieki wszystkim za informacje;) gdyby ktos z was mial na sprzedaz jakiegos busa do 30 tys to dajcie znac na forum w tym watku
|
|
podaj email to pogadamy
|
|
ostatnio jechało 18stu...
|