Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŁSM - Podwyżka Czynszu?! |
Kto z państwa dostał zawiadomienie o podwyższce czynszu za mieszkanie w ŁSM było bodajże 300 zł teraz 500 :O czy tylko u mnie takie cuda się dzieją to że kradną na po-miernikach ciepła to teraz czynsz ,nie długo trzeba będzie wybudować se domek gdzieś pod Łomża BLM założyć na tablice i kupować węgla i se palić do woli i mieć gdzieś .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŁSM - Podwyżka Czynszu?! |
Ja mam w Perspektywie narazie nie było żadnych zmian w płatnościach.
|
|
jeszcze tego tylko brakuje i tak bieda
|
|
" niezły prezent " na Gwiazdkę ! Psiakrew !A od nowego roku nie mogli ? Zapewne wysokie premie chcą sobie przyznać juz na święta. Budowa domku pod Łomżą to dla wielu marzenie ściętej głowy
|
|
jedni mają podwyżki inni obniżki a to jest uzależnione od ilości zużytego ogrzewania za zeszły sezon. Kto ma zwrot pieniędzy za ogrzewanie to czynsz będzie mniejszy a kto ma dopłacić to czynsz wzrośnie. Są to nowe zasady rozliczania i wchodzą w życie od 1 listopada.
|
|
dziwne ja miałem zwrot z ogrzewania a czynsz mi podnieśli o 6 zł co miesiąc
|
|
Robią poprostu podwyżkę zaliczek na CO, ale jaja zaczną się za rok, gdy się okaże, że znowu trzeba dopacać po 8 stów z dopłaty.
|
|
Oby znowu nie dopłacać, trzeba już się za to zabrać. Dopłaty z roku na rok wzrastają. Dojdzie do tego, że tylko na CO dla sp-ni będziemy pracować. Skandal!!!
|
|
też dostałam podwyżkę, zmiana w zaliczce na ogrzewanie :|
|
|
Ja dostalam 30 zl podwyzki w lsm.Oczywiscie doplate tez mialem i zaliczke na CO-- tez juz naliczyli na pazdziernik i razem z czynszem kazali zaplacic-172zl-komedia
|
|
tak sa i to jakie jakies pare miesiecy temu podniesli mi w łsm czynsz z 349zl na 401 a pare dni temu przyslali kolejna podwyzke na 450zł od poczatku roku juz 100zl w gore co tam sie dzieje za ta stowe to mialem oplacona wode cos jest nie tak chyba ell pablo
|
|
nie mowa juz o pradzie bo zawsze mialem okolo 110-120 max a tu nowe rachunki po 188zl przyszly co nikt tu nie zuzyl pradu wiecej a o wiele mniej bo sama zona byla w domu ja wyjezdzam teraz czesto i tylko pare dni w miesiacu jestem w domu paranoja jakas ell pablo
|
|
No nie hallo jest nie długo sami nowobogaccy będą mieszkać w ŁSM ;)
|
|
ja dostałam podwyżkę
|
|
na czy wiecie ile zarabia nasz prezes...?
|
|
chyba za mało skoro podwyzki zrobił usługi krawieckie
|
|
Prezes zarabia wg uchwały RN z listopada 2001 składniki, odnoszące się do średniej krajowej z grudnia roku poprzedzającego tj. 2009 r = 3 454,58 zł Wynagrodzenie zasadnicze 200% dodatek funkcyjny 90% premia 40% staż 40% Razem 370% czyli po podstawieniu prawdopodobnie 12 781,95 zł miesięcznie. W zeszłym roku była jeszcze jubileuszówka w całkiem okrągłej kwocie 3,5 lub 4 x miesięcznego. Chwilowo nie ma klimatu do zmiany tego absurdu bo nowa Rada Nadzorcza albo nie wie albo nie chce wiedzieć o tym. Zabrakło odwagi by to wpisać do oświadczenia majątkowego więc taniej było zrezygnować z radnego. Teraz zanosi się powtórka z rozrywki.
|
|
Rada nadzorcza, raczej wybiorcza od dawna w każdej spółdzielni jest tak wybierana aby była tylko i wyłącznie obwarowaniem władzy. Wybierana zpośród ludzi powiązanych lub zależnych tzn świadczących usługi na rzecz spółdzielni lub w niej pracujących. Jest to skutkiem nie chodzenia mieszkańców na zebrania spółdzielcze. zwłaszcza te wyborcze. Tacy członkowie rady zawsze zatwierdzą nawet to że ogrzewanie działało prze 13 miesięcy w roku.
|
|
A rozważałam głosowanie na Zarębę. Ale ten facet jest zbyt "święty na opak". Bardzo lekko feruje negatywne opinie o innych, z rękawa zarzuca każdemu tchótrzostwo, a jeszcze cześciej głupotę, a sam? A cos mi się zdaje, że to ta rada nadzorcza z tz zaakceptowała wynagrodzenie zarządu spółdzielni. Ciekawe jak tz głosował? Cos pan tz ma też na opak z logiką. Jeżeli ten wyraźnie przez tz nielubiany pan B. zrezygnował z funkcji radnego, bo nie chciał składać (z tchórzostwa?) oświadczenia majątkowego, to po co kandyduje? Żeby oświadczenie lustracyjne złożyć? No, bo - jak zostanie wybrany, a to bardzo prawdopodobne - to będzie przecież musiał oświadczenie za ten sam okres złożyć. I to zaraz po zaprzysiężeniu. Czyli w tym roku.
|
|
Arturkowa tak zacięcie bronisz władz spółdzielni, że chyba jesteś od nich. Spójrz poprostu czasem okiem mieszkańca swojej spółdzielni na to co się dzieje dookoła i się nie wymądrzaj nadto. Bo jak widze kryykujesz każdego kto jest przeciw.
|
|
Tylko tego kto pisze bzdury odbiegające od znanych mi faktów lub udaje swiętoszka, a zza kołnierza diabeł mu wygląda.
|
|
POdobno te pomierniki a w zasadzie ich część główna czyli te pałeczki z cieczą nie mają atestów oraz nie są produkowane zgodnie z normami UE Tu rodzi się pytanie : czy nie naruszono prawa pobierając dopłaty do czynszu? Bo jak można tłumaczyć różnicę w zwrotach i nadpłatach na jednym bloku w jednej klatce jednym pionie i w perspektywie 2/3piętra która wynosi ok 920zł? teraz pytanie do ludzi którzy startują do wyborów z ŁSM czy podobnie będzie wyglądało zarządzanie a raczej rządzenie naszym miastem? pozdro dla myślących
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |