Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czarnobyl Powraca |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czarnobyl Powraca |
Czarnobyl Czarnobylem...
|
|
Ech, Polak. Słyszałam o tym fakcie kilka dni temu, jakoby w Kursku znów nastąpiła awaria. Mam nadzieję, że to nieprawda, choć wywołała duże poruszenie wśród forumowiczów. Ktoś z Krakowa nawet napisał, że po południu w aptekach zabrakło już płynu Lugola:) Ale to chyba jednak plotki, choć bez wątpienia ludzie boją się kolejnych awarii. I chociaż Polska sama w sobie nie jest zagrożeniem, to nasi wschodni sąsiedzi straszą:) I nie wiem co o tym wszystkim myśleć, ale gdyby teraz wydarzyłoby się coś podobnego na Ukrainie czy w Rosji, to szybko byśmy się o tym nie dowiedzieli. Dopiero jakby zaczęło świecić wszystko dookoła i Polska Agencja Atomistyki wydałaby oficjalny raport, to wszystko wyszłoby na jaw. Bo Ukraina nie powiedziałaby nic. Mamy dowód sprzed kilkunastu lat. "Don't eat yellow snow"
|
|
Zgadzam sie, ze elektrownie za wschodnia granica strasza. W koncu poziom technologiczny wiekszosci z nich jest oplakany. poza tym uwazam, ze jest to najtanszy i najbezpieczniejszy sposob pozyskiwania energii.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |