Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ile koty potrzebują???: |
co najmniej: 20 cm 50 cm 150 cm By obrócić się i upaść bezpiecznie na 4 łapy w naglej sytuacji?? Proszę o odpowiedzi, jeśli jest możliwe także uzasadnienie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ile koty potrzebują???: |
jendnego sku rwysyna wypierdo lilam przez okno, juz nie wrocil, ,ie zadawaj takich pojeb anych pytan,
|
|
szczebiotka zamknij wrescie ten ryj, nikt cie tu nie potrzebuje
|
|
ja pytam powaznie
|
|
?
|
|
Mój kot skakał z wysokości ok 2 - 3 m, ale był to skok kontrolowany z drzewa czy szafy, opierał przednie łapki, co pomagało mu wyhamować. Upadek z wysokości to co innego. Kot spadając musi mieć 3 - 4 m aby wykonać obrót ciała ustawić łapki, postawićć ogon do góry - działa on jak ster. Wysokość? Mój wypadł kiedyś z drugiego piętra (ok. 8 m). To był moment, rozstawił łapy jak nietoperz, zwiększył w ten sposób swoją powierzchnię ciała i wylądował na zamarzniętej ziemi. Nic mu się nie stało. Bratanicy kotka wypadła z 3 p. (wys. ok. 11-12 m), potem bała się przez jakiś czas nawet wejść na stołek.
|
|
W tym miejscu dołożę swoje 3 grosze, że ciężarna kotka instynktownie ogranicza swoje skoki - zwierzę potrafi dbać o swoje młode w przeciwieństwie do kukułki i niektórych osobników z gatunku homo sapiens.
|
|
Nasze oba koty wypadly z ponad 20 metrów przez ptaka i jedynie co się im stało to brak apetytu przez 1 dzien :)
|
|
20 metrów, to po co aż tak wysoko go goniły, nie mogły zawrócić wcześniej? angella
|
|
kocury to przebiegle istoty , oslaniaja sie swoim cieplym i milym futerkiem, wystawiaja rozowy jezyczek, potrafia sie ocierac o nogi i piskliwie mialczec, miejskie koty ni e mozna porownac do wiejskich Nelli, aby ci odpowiedziec na zadane pytanie, powinnas sprecyzowac o ktorego ci chodzi?
|
|
Ogólnie mam takie pytanie: Koty w nagłej sytuacji, aby bezpiecznie się obrócić i upaść na 4 łapy potrzebują: 20 50 150 cm:)) I waham sie xd SZczebiotka mysle ze ty jestes spoko osoba, tyle ze czesto na początku wkraczaasz w inne tematy.
|
|
sprawdz doswiadczalnie i bedziesz miala/mial pewnosc kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
zabijaesz kota!
|
|
sprawdzałam na łóżku. Da rade się przewrócić gdy bedzie 50 cm.
|
|
byłem dziś u znajomego na Moniuszki o tam można zobaczyć co koty potrafią. Jest tam dziesiątki dzikich kotów starych i ich dzieci , jak w mrowisku same koty śmierdziele.
|
|
koty to nie smierdziele! Najkochansze na swiecie stworzonka.
|
|
Nelli czyżbyś się w Strefie Royal Canin zarejestrowała? ;) Weź sobie w sklepie zoologicznym darmową gazetkę OtoKot, z niej są brane pytania do konkursu, bodajże na stronie RC też te gazetki są i akurat te pytanie tam widnieje. Jeśli się nie mylę, to 150 cm ;)
|
|
fijut fijut , lansowany jest jakis konkurs??????????
|
|
O serio? Ale ta gazetka jest na pewno za darmo? We wszystkich sklepach zoologicznych?:))
|
|
Tak, to jest gazetka reklamowa wydawana przez RC - można tam poczytać o rozwoju kota i ich karmach :) Wydaje mi się, że w Animalslandzie widziałam te gazetki,a W Alfaro na Legionów leżą przy kasie i dziewczyna dołącza je chętnym do karmy.
|
|
piwinnam sie tym....zainteresowac:)
|
|
o, ok to ja sie popytam. A tam na kazańskiej mogą byc?
|
|
Na pewno są :) Btw. w każdym sklepie, w którym sprzedają karmy tej firmy powinny być te gazetki.
|
|
Ok. sie zapytam:) A ty masz jakies kociaki?xdd
|
|
Mam 2 kocury, kotke i kociaka, ktorego mi podrzucono :) Ale nie biore udzialu w konkursach. Sorry za brak polskich liter - klawiatura pada.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |