piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
czyy...

można tak łatwo spr na danym komputerze co ktoś robił na nim np. wczoraj??-bardziej wnikliwie niż tylko historia ostatnio oglądanych str.-

i czy włamanie na konto gg to też aż takie łatwe??

a i zastanawiam się czy tylko będąć w- hmmm nie znam się na fachowym słownictwie- w sieci takiej jak np kilka komputerów w pracy można zajrzeć co ktoś robi??? czy też nie będąc podłączonym do takowej sieci? jeśli tak to czy to jest trudne????
nie znam się na tym, i pytam czysto hipotetycznie :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: czyy...

hipotetycznie??????hihi

ania1987- moge Ci wytlumaczyc jak chcesz

szczebiotka Ty to zawsze najlepsiejsze wychwycisz, szkoda tylko że na właściwy temat nie wiele masz dopowiedzenia:p

aniuchna dumowata swintuszko

czyy- przeciez , kilka drobnych spraw, tu poruszono wymagajacych, tlumaczen do konca zycia
do konta gg nikt sie nie wlamuje, jest przeciez dobrze zabezpieczony, ale jak czyy, robi swoje w sieci to wszyscy sie podlanczaja
to tak jak z intrukcja, czytasz , nie rozumiesz jakiegos punktu, to mimo chodem wracasz, ale to jest instrukcja

ania1987 co Ci chodzi po głowie ;) niegrzeczna dziewczynka, oj niegrzeczna ;)
hipotetycznie domyślam się, że:
a) chcesz kogoś sprawdzić
b) Ciebie ktoś próbuje kontrolować
c) ktoś Cię wpuszcza w kanał, więc nie daj się podpuścić ;)

a tak na marginesie można dużo, oj bardzo dużo ;)

PS: i nie zwracaj uwagi na zaczepki szczebiotki to niespełniona kobieta, która odnalazła wirtualny świat i tu szuka spełnienia.

podejrzewam , ze hipotetycznie, moze byc zastawiony tylko dom, we francji nie udziela sie pozyczek hipotetycznych , sa ryzykowne i wymagaja wiecej wkladu

mozna wszystko spr i zobaczyc ale nie dla pszecientnego uzytkownika kompjutera....

haha się usrali mojej hipotetycznosci ;p;p;p

szczebiotka - Tobię to radzę skorzystać tak na zaś z jeszcze zielonej traweczki :D dobrze Ci to zrobi, może spotkasz jakiegoś robaczka, i może się spełnisz: ]

jackass,
mi nie;) i wiem, że można duuzo, ale czy to co napisałam jest realne? czy trzeba być dobrym w te klocki czy nie?
nie pytam jak to zrobić tylko czy jest taka opcja?? a najbardziej czy ta 3 jest możliwa????
a z tym kanałem to nie zakumałam;p

ania moze wybierzemy sie razem???????????

wolałabym zgnić :)

ania nie daj sie prosic:)

odpowiem na kazde pytanie

madrzysz sie i udajesz najlepsza

Pracodawca może wszystko - to jego firma, a pracownik ma pracować, a nie siedzieć na gg czy nk.

nie trafiłeś...ma problem z chłopaczkiem

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

bez odpowiedniego oprogramowania niewiele mozna sprawdzic, ale przy dobrym sofcie mozesz sprawdzic ktory program byl uruchomiony, jaki i kiedy klawisz byl wcisniety, bedziesz maila zrzuty ekranu itd

Odpowiadając na Twoje pytania:

Cytat:

można tak łatwo spr na danym komputerze co ktoś robił na nim np. wczoraj??-bardziej wnikliwie niż tylko historia ostatnio oglądanych str.-

Tak... można łatwo sprawdzić. W zależności od systemu można to zrobić, albo łatwo, albo bardzo łatwo. I... w zależności od systemu można zrobić to przy pomocy specjalistycznego oprogramowania, lub nawet bez niego.

Cytat:

i czy włamanie na konto gg to też aż takie łatwe??

To zależy. Zależy głównie od konkretnego środowiska w jakim pracujesz i od determinacji osoby próbującej zrobić coś z Twoim gg.

Cytat:

a i zastanawiam się czy tylko będąć w- hmmm nie znam się na fachowym słownictwie- w sieci takiej jak np kilka komputerów w pracy można zajrzeć co ktoś robi??? czy też nie będąc podłączonym do takowej sieci? jeśli tak to czy to jest trudne????

Jest to niezwykle proste. Jeżeli ktoś znajduje się w obrębie sieci LAN, prostej - złożonej z jednego routera/switcha, lub nawet kilku routerów/switchy można to wykonać używając jednego programu, czasem dwóch. Można również przechwytywać(i w locie zmieniać) dane z (pozornie bezpiecznego) protokółu SSL używanego w np: w kontach internetowych. Można włączać się w rozmowy gg, edytować je w locie, przechwytywać hasła do skrzynek pocztowych itd. A jeśli przesyłasz np zdjęcia poprzez mail, czy wrzucając na NK to również bez problemu można je przechwycić.

Cytat:

nie znam się na tym, i pytam czysto hipotetycznie :)

A ja Ci odpowiadam nie hipotetycznie... Faktycznie jest tak, że nie przesyłaj nagich zdjęć będąc z kimś w niezabezpieczonej sieci lokalnej. Niezabezpieczona - mam na myśli 95% wszystkich sieci LAN.

kxxn chciałem coś napisać ale po przeczytaniu ostatniego zdania w Twoim poście klawisze na klawiaturze przewracają mi się ze śmiechu.

Cytat.
A ja Ci odpowiadam nie hipotetycznie... Faktycznie jest tak, że nie przesyłaj nagich zdjęć będąc z kimś w niezabezpieczonej sieci lokalnej. Niezabezpieczona - mam na myśli 95% wszystkich sieci LAN.

Czy ania1987 wspominała coś o nagich zdjęciach czy poniosła Cię fantazja ? Masz Ty chłopie skojarzenia.

Cytat:

Czy ania1987 wspominała coś o nagich zdjęciach czy poniosła Cię fantazja ? Masz Ty chłopie skojarzenia.

Nic nie wspominała o nagich zdjęciach. Ostatnie zdanie było ironiczne, widzę nie każdy to zauważył.

hehe dzięx za wyczerpujące odp.
jeśli to coś zmieni, to nie dotyczy mnie i mojego miejsca pracy więc mogę do woli korzystać z nk czy gg.
nie wysyłam także nagich zdjęc:)

kxxn :"..Można włączać się w rozmowy gg, edytować je w locie,..."

własnie podczas rozmowy na gg włączył się ktoś, z początku nie załapałam, ale po chwili tak.zdziwiło mnie to też że ten KTOŚ widzi co my obie piszemy, a właścicielka konta gg nie widziała tego co ten KTOŚ pisze. Pózniej się okazało, że śledzi jej i w sumie mojej z nią rozmowy i to o czym rozmawiamy. CHORE!!!!!
Pytałam, bo zastanawiałam, się czy to sciema czy możliwe.
rzekomo ten KTOŚ ma jakiś program;/
co do gg to wierze, bo przecież hasło też można jakoś rozszyfrować ale co do reszty to myślę, że to tylko strachy na lachy :)
trzeba mieć pecha nie małego, żeby trafić na takiego pojeb****
noo nic, thx za odp :)

Rzeczywiście jest taki program, ale działa na starszych wersjach Gadu-Gadu. Jest również program, który działa w nowszych wersjach gadu, ale osoba atakująca musi być w tej samej sieci LAN, lub musiał poznać hasło.

Cytat:

co do gg to wierze, bo przecież hasło też można jakoś rozszyfrować ale co do reszty to myślę, że to tylko strachy na lachy :)

http://szkolahakerow.pl/index.php?what=film Tu masz krok po kroku jak można przechwytywać zdjęcia, maile, hasła, w locie edytować treści rozmów gg itd w sieci LAN.

Uruchomienie już samej tej aplikacji http://www.dobreprogramy.pl/Wireshark,Program,Windows,13025.html może dać zaskakujące rezultaty w sieci LAN ;-)

Się pewnie ten ktoś naczytał w/w szkoły hakerów, czy coś i teraz się bawi. Ale są sposoby na takich "podglądaczy" ;-)

hehe nie dziękuję, nawet wchodzić nie chcę, bo będzie kusiło.

napewno są, ale skoro ona sama odpuszcza to ja tym bardziej. heh chyba, że jeszcze coś mnie zaniepokoi. i stwierdzę, że coś się dzieje

hmm kxxn czy Ty za wiele przypadkiem nie wiesz?:)

ania1987 nie wysyłasz nagich zdjęć :(

anulka tak na marginesie, domyślam się, że to nie chodzi o jakiegoś kolegę tylko chorego z zazdrości chłopaka fantastę, który podpuszcza Twoją koleżankę. być może ma jej hasło i loguję się pod jej numerem, wówczas może przechwycić wyrwane z kontekstu zdania. Moja radna; żadnej paniki, niech wyłączy historię rozmów, zmieni hasło do numeru gg i nie dopuszcza palanta do swojego kompa.

jackass, przepraszam że zawiodłam ;) hehe

ania1987: a i owszem _jackass_ ma rację. Tak jest najpewniej. A co do tych zdjęć to myślałem, że historia będzie bardziej pikantna - nagie zdjęcia, romanse i zdrady ;-D No, ale cóż... dobrze jednak, że nic poważnego się nie wydarzyło :-)

ania1987 nie szkodzi, zawsze możesz się poprawić :D

jesli jestes z tej samej sieci a nawet jesli nie

to idzie to zrobic co chcesz

wystarczy ze nauczysz sie kozystac z tego ow narzedzia

http://www.wireshark.org/

ma wiele mozliwosci tylko trzeba wiedziec jak sie nim poslugiwac
HOW TO znajdziesz na stronie producenta

y

i nic sie nie wydarzy!

ania1987 jeszcze trochę a dostaniesz instrukcję włamania się do Pentagonu lub NSA ha ha ha

ha ha ha
właśnie widzę :)

w du pe kopany

w du pe kopany
jaki poziom ja pierdziele

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org