poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Serwis Laptopów

Mam pytanie,
zna może ktoś w regionie firmę która posiada sprzęt do wymiany układów BGA na płytach głównych??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Serwis Laptopów

Laptop pewnie Hp seria dv6000 lub 9000 .Można go naprawić go poprzez reballing tzw wygrzanie ale to nie na długą metę podziała ci z 1 miesiąc i znów padnie .

Niezły jesteś jak po pytaniu o BGA znasz markę lapka, ale mylisz się, niestety to asus F3sv. A o reballingu wiem, dlatego też pytam o firmę która potrafi to profesjonalnie zrobić.

No to ci powiem że w Łomży nie słyszałem o takiej firmie by to naprawić wygrzać to ci każdy może kto ma stacje hot air ale to nie przynosi rezultatu. Trzeba by było jak już to robić to profesjonalnie dać pastę i użyć topika .

Ja na twoim miejscu bym się nie bawił tylko kupił nową sprawną bo za zrobienie tego układu zabulisz z 300 zł a nikt ci gwarancji nie udzieli nie dłużej niż 1ms- 3ms to z świecą szukać

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org