Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mazovia 2010 |
Czy ktoś słyszał o tej imprezie, dlaczego nigdzie nie widać zaproszeń czy ogłoszeń, chętnie pojechał bym z dziećmi na taką impreze, zwłaszcza że jest parę kilometrów od Łomży, zawsze piszą po fakcie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mazovia 2010 |
Moja pierwsza myśl po przeczytaniu wstępu do artykułu też taka była. Ale gdy przeczytałam cały zrozumiałem dlaczego. To impreza zamknięta, dla prawdziwych fanów i znawców średniowiecza. Może przeczytaj cały artykuł zanim zaczniesz krytykować.
|
|
a co to za impreza ??
|
|
JA zrozumiałem to tak, że rycerze mogą się dostać na taką imprezę tylko na zaproszenie a nie widzowie.
|
|
Tak właśnie jest Była to impreza składkowa (uczestnicy składali się na produkty spożywcze , słomę itp.) w zamysłach była to tylko impreza tylko i wyłącznie dla uczestników bez dostępu widzów na imprezach dla widzów uczestnicy maja darmowe wyżywienie a nawet na niektórych zwrot kosztów przejazdu nie licząc nagród za turnieje bojowe i łucznicze może kiedyś w Łomży będzie impreza o tematyce średniowiecznej dla widzów ale do tego potrzeba troszkę zaangażowania ze strony władz. jak na razie były plany budowy grodziska ale władze jakoś za bardzo nie wyrażają chęci żeby coś takiego powstało http://www.grod.byczyna.pl/ to strona Krzysztofa (Indara) www.grod.org http://www.grod.org/indexx.php?strona=stowarzyszenie.html a to dane stowarzyszenia które walczy o budowę grodu żeby nie było jestem z Łomży i bawię się w te klocki od 2003 roku www.kramunkasa.org i chciałbym żeby było grodzisko w Łomży wiec mogę nie być obiektywny :)
|
|
K..wa chcą budować hotele a takiej imprezy żeby nie promować, nasze władze to wyjątkowe d..ile, była by ********* promocja Łomży, ale poco coś robić jeszcze jeden z drugim się spoci.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |