wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ŁOMŻYŃSKI MARSZ - KONKRETY

Pada wiele spekulacji co kiedy jak i gdzie więc piszę konkretny termin ..

5 KWIETNIA WTOREK o 18.00

MARSZ ZACZNIEMY OD OŁTARZA PAPIESKIEGO przy Kościele Miłosierdzia Bożego, a zakończymy go przy Katedrze, gdzie wszyscy pomodlimy się za Ojca Świętego.

Proszę o wpisy osób które potwierdzają swoje przybycie.. niech łomżyńska młodzież raz jeden zjednoczy się w sprawie słusznej idei.

Aby marsz nie był tylko marszem, zabierzmy ze sobą wizerunki ojca świętego.

Niech Łomżyska młodzież pokaże kim dla nich był, jest i będzie Ojciec Święty.

LICZĘ NA WIELKI ODZEW Z WASZEJ STRONY

Proszę o nie wypisywanie w temacie bezsensownych postów

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ŁOMŻYŃSKI MARSZ - KONKRETY

i świeczki warto zabrać

Wszystko jest warte aby być... świeczki, wizerunki,..

" Nie sztuka mówić , lecz sztuka robić.. "

W dniu ostatecznym sądu zapytają nas o to, czego dokonaliśmy, a nie o to, co przeczytaliśmy ..

ja postaram sie byc

Dobra inicjatywa, wiele młodych ludzi głęboko przeżywa śmierć papieża, to jest świetna forma zjednoczenia w szalnie ważnej sprawie. Ja napewno wezmę udział, wszystkich Łomżan gorąco namawiam do udziału w tym marszu.

" wiele młodych ludzi głęboko przeżywa śmierć papieża, to jest świetna forma zjednoczenia w szalnie ważnej sprawie "

Łomżanka

o to w tym wszystkim chodzi..

Zjednoczmy się :

Ja spróbuje być ale napewno bende :)

Chyba nie powinienem zachęcać do wzięcia udziału ... ale mimo wszystko to zrobię..

To jest histryczne wydarzenie w dziejach Polski i świata nie bądzmy obok ...

No ja też jestem za aby pomaszerować i pomodlić się za Jana Pawła II. Spróbujmy namówić swoich rówieśników, aby wzieli udział razem z nami. Ja przyjde z Chudym i innymi ziomkami. ;)
Pozdro dla tych, którzy przybędą ;)

PoZdRo DlA kUmAtYcH ... :-)

ja wezme znajomych i bede na pewno!!

bigi2004

Bigi2004 masz racje zbierajmy znajomych i uczestniczmy w jutrzejszym marszu. Ogłośmy to jutro w swojej szkole zachęćmy innych. Papież był i jest zawsze z nami to i My z nim bądźmy nawet gdy teraz już Go nie widzimy :( Ale on nazawsze zostanie w naszych sercach.

PoZdRo DlA kUmAtYcH ... :-)

Jeszcze raz gorąco zapraszam, im więcej nas będzie tym lepiej.. zabierzcie ze sobą swiece, i wizerunki Ojca Świętego..

Niech każdy z nas nagłośni ten fakt a będzie nas całkiem spora grupa..

Zwracam się do wszystkich uczestniczących jutro o zachowanie szczegółnej powagi i zachowania odpowiedniego go sytuacji.

Pozdrawiam

Świetna inicjatywa.

Po gadu-gadu rozeszła się wiadomość, że marsz jest jutro o 19 (nie o 18), więc może zajść rozbieżność i mogą powstać 2 grupy. Dajcie znajomym znać co i jak, żeby nie było nieporozumienia.

Własnie po gg krązy informacja , ale nigdzie nie potwierdzana poza GG, więc myśle ze na te forum zaglada dosyć spora liczba ludzi.. więc tak jak w temacie marsz jest o godzinie 18

Jak do tej pory nie ma żadnej informacji od kogo wypłynęła informacja ze marsz o 19, więc myslę że nie ma sensu opeirać się o nie kokretne informacje.

Tak jak pisałem wyżej marsz 5 Kwietnia o 18.00

Napewno będę, przekazałam już informację pewnej grupie osób. Mam nadzieję, że marsz dojdzie do skutki. Tylko, kto to poprowadzi? Czy jest wyznaczona jakaś osoba? Chodzi o to,żeby nie było zamieszania...

Moim skromny zdaniem , w tym momencie nie jest ważna logistyka, to ma wypływac z nas ... samo to że zbierze sie grupa młodzieży w jednym miejscu, o określonym czasie, w jednym konkretnym celu to już coś oznacza...

Mam nadzieję że wszytsko jutro dojdzie do celu.. i będzie spora grupa ludzi..

Pierwszym rzeczą która uczynimy jak się wszyscy zbierzemy to podopalamy znicze których jest ogromna ilość pod Ołtarzem Papieskim..

Jeśli wszytsko będzie spontanicznie i wypływało od nas.. to będzie niezapomniane wydarzenie.

No mam nadzieję, że wszystko będzie O.K To bardzo dobry pomysł z tym marszem...Oby wszyscy się zachowali tylko jak należy. Nie wiem może mam jakieś schizy...Jutro po szkole jakiś znicz kupię, a co do świeczki..hmm jak tu nieść z sobą świeczkę? Przecież mi to spłynie po ręce.Jakiś pomysł?

codziennie o 18 w Kościele Miłosierdzia Bożego odprawiana jest msza w intencji Ojca Świętego zatem proponuję by marsz zaczął się właśnie tą Mszą.
Dzisiaj Ksiądz ogłosił, że we czwartek o godz. 20 przy Ołtarzu Papieskim odbędzie się czuwanie młodzieży łomzyńskiej (ale mam nadzieję że nie tylko młodzieży i nie tylko łomżyńskiej) w intencji Ojca Świętego, zabierzcie świece i przyjdźcie wspólnie modlić się za Dusze Jana Pawła II WIELKIEGO!!!

marta50 napisał(a):

> No mam nadzieję, że wszystko będzie O.K To bardzo dobry pomysł
> z tym marszem...Oby wszyscy się zachowali tylko jak należy. Nie
> wiem może mam jakieś schizy...Jutro po szkole jakiś znicz
> kupię, a co do świeczki..hmm jak tu nieść z sobą świeczkę?
> Przecież mi to spłynie po ręce.Jakiś pomysł?

marta50 nie musisz brać świeczki to nie żaden przymus.. poprostu bądz to już będzie dużo.

Liczy się sama obecność nieważne jest to czy przynieśiesz 1 znicz czy 5, poprostu to ma być zjednoczenie się młodzieży łomżyńskiej i wyraz pamięci dla Ojca Świętego

Bierzemy jak najwięcej osób...

No tak ale jak się wszyscy tak zbioro pod pomnik i jak ruszą to nie wiadomo któredy ruszo :O a tu bedzie takie zgrupowanie że szok heh a nikt nie bedzie tego patrolował ?a ktoś wie otym ze takie cos ma być ? bo takie se zgrupowanie to ja tez moge zrobić i np mozem isc tam i tu . No nie wiem zobaczym ja przychodze z kolega pod mój koscioł o 18 i czekamy na reszte :) a mój kosciół to Miłosierdzia Bożego . Dozobaczenia :)

ana nikt nie wyklucza takiego rozpoczecia marszu, wszytsko zależy od tego ile będzie jutro osób.

cały czas licze na to że frekwencja dopisze.

+polak+

napisał :

" bo takie se zgrupowanie to ja tez moge zrobić i np mozem isc tam i tu "

Tak ale my spotykamy się jutro w konkretnym wiadomym celu. Nikt nie planuje swojej śmierci, tak i my niczego nie planujemy, to jest " moje, twoje, wasze i nasze " zawołanie o moglitwę do Ojca Świętego.

To nie jest maifestacja czy marsz robotniczy że wszytsko ma być napisane czarno na białym, to co zrobimy jutro będzie spontaniczne i wypływało do nas, a nie wynikało z kilku linijek maszynopisu.

W-Y-B-O-R-C-A napisał(a):
>
> cały czas licze na to że frekwencja dopisze.

Oby dopisała, no ja myślę, że możemy na siebie liczyć. Jutro jeszcze powiem o marszu wszystkim których znam. Ehh niektórzy niestety nie potrafią się zachować. Np u mnie w szkole to nawet minuty ciszy nie było, zawiodłam się, każdy się zachowywał jakby się nic nie stało.

Bardzo dobra sugestia.

Spotkajmy się wszyscy o 18.00 w kościele na mszy.

Po zakończeniu mszy, po błogosławieństwie, zbierzmy się na ołtarzu papieskim i po krótkiej modlitwie pokażmy swą miłość do Papieża i ufność jego słowom idąc do drugiego miejsca, które gościł pielgrzymując do Łomży. Pójdźmy do Łomżyńskiej Katedry.

Chciałbym by ten marsz był symbolem, że młodzi ludzie pójdą za papieżem nie tylko ten jeden raz, ale że będą szli przez życie, będąc w zgodzie z nauką Jego i naszego największego nauczyciela Jezusa Chrystusa.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Faktycznie dobry pomysł z mszą. Tylko czy msze w tym kościele są na górze czy tam na dole? No wstyd się przyznać, ale tam nie byłam baaardzo dawno, może się coś zmieniło.

Kefas napisał(a):

> Bardzo dobra sugestia.
>
> Spotkajmy się wszyscy o 18.00 w kościele na mszy.
>
> Po zakończeniu mszy, po błogosławieństwie, zbierzmy się na
> ołtarzu papieskim i po krótkiej modlitwie pokażmy swą miłość do
> Papieża i ufność jego słowom idąc do drugiego miejsca, które
> gościł pielgrzymując do Łomży. Pójdźmy do Łomżyńskiej Katedry.
>
> Chciałbym by ten marsz był symbolem, że młodzi ludzie pójdą za
> papieżem nie tylko ten jeden raz, ale że będą szli przez życie,
> będąc w zgodzie z nauką Jego i naszego największego nauczyciela
> Jezusa Chrystusa.
>

Widze że Piotr 'Kefas' Dobrzański doskonale rozumie to o co mi chodziło pisząc to , przypominam jescze raz tu nie jest ważna organizacja ale sam fakt że młodziez łomżyńska sama z siebie cos zrobi.. ten mały gest może znaczyć tak wiele

Dzięki i Pozdrawiam.

Msza jest na GÓRZE!! ale i tak każdy zauważy bo sporo "owieczek" przychodzi.

Dzięki ana. Oby dużo "owieczek" przyszło.

i zachowujcie się jak LUDZIE a nie jak dzisiaj na mszy pewien "jegomość" który machał kluczami na "smyczy". a te brzęczały niemiłosiernie i zdziwiony był, że ktoś uwage jemu zwraca. Jeśli macie zamiar zachowywać się jak smarkacze to wogóle nie przychodźcie i nie przeszkadzajcie innym!!!!!

Oj ludzi będzie...

im wiecej pomyslow tym wieksze zamieszanie...ale postawmy na spontanicznosc miejmy nadzieje ze nie bedzie zbyt duzego zmieszania... a propo mozna zadzwonic do radia i poprosic zeby cos takiego oglosili... to chyba najszybsza droga przekazu wiele osob chcialoby isc na taki marsz a takie forum lub lancuszki gg ograniczaja marsz tylko do internautow i ich znajomych... pomyslmy o tym..

Log4N tak jak mówisz spontaniczność to najważniejsze..

ana a Ty co masz zamiar nas tu nawracać? Weź się chwilę zastanów zanim coś napiszesz. Każdy tu pisze, że chce, żeby marsz wypadł dobrze. No kulturalna rozmowa a Ty co? O co Ci chodzi? Widocznie sama jesteś smarkula skoro wygłaszasz takie moralizujące gadki. Log4N to pomyślimy pomyślimy ale lepiej byłoby zadziałać:) No ja postaram się mechaniak powiadomić na tyle ile to możliwe. Do radia niestety nie zadzwonie, bo nie bardzo mam jak.

a pozatym nie widze problemu mozna zadzwonic na policje poprosic o jakis konwoj delikatny... nie mozemy tez zablokowac ulic... taka niespodzianka moze spowodowac troche problemu z ruchem ulicznym...

A tak wogóle to spokojnie...będzie dobrze, młodzież łomżyńska umie się zachować w takich chwilach. A co do tego brzęczenia kluczami to może to taki tik nerwowy. Ja np często pstrykam mimo woli długopisem:(

Ej słuchajcie nie kłócicie sie bo to nie o to tutaj chodzi, poprstu informacja neich się rozejdzie " pocztą pantoflową " kto zechce przyjsc to przyjdzie, kto nie to nie, .. a co do zachowania, to myślę że tego tematu nie trzeba poruszać to jest " chyba " oczywiste że kazdy wie jak ma się zachować.

Hmm no faktycznie z tym blokowaniem ulic może być problem. Obawiam się, że na chodniku to my się nie zmieścimy...ana sorki troche może za bardzo na Ciebie naskoczyłam:)

Słuchajcie jesli ktoś może to niech zadzwoni do służb mundurowych, bo sam nie jestem w stanie wsyztskeigo ogarnąć. tak ja mówiłem młodzież łomżyńska spotyka się 5 kwietnia o 18 przy Ołtarzu Papieskim, reszta dzieje się spontanicznie i wynika od nas..

Log4N ma troche racji tak nie zabardzo możemy zablokowac ulice , jak by nie patrzył od 18 dużo ludzi wraca z pracy, jest dosyc duzy ruch.. tzreba o tym pomyśleć jak to do końca zrobić.

wlasnie kumpel wydrukowal ogloszenie ktore mamy zamiar wywiesic w PWSIiP mam nadzieje ze choc szkola jest mala przyjdzie duzo ludzi... to kto sie pisze zeby zadzwonic do radia ?? trzeba ustalic bo zablokujemy linie :D

ok

ja sie zajmuje radiem... zaraz będę działał...
zostaje tylko policja.

Mogę pogadać z ojcem (Straż miejska) no tylko, że oni pracują od 7.30 do 16.00 góra i niestety wydaje mi się, że może nie wyjść. Tylko powiedzcie o co chodzi dokładnie..o pilnowanie porządku czy jak? To idziemy ulicami?

ok do radia napisałem, zaraz powinien byc odzew jesli nas potraktują poważnie.

Chodzi o poprowadzenie nas ulicami, dosłownie mówiac o konwój.. ;-)

chodzi o konwoj ;] zeby jakis radiowoz prowadzil przez ulice i ewentualnie kierowal ruchem...

Łomża czy BAB? Bo nie wiem czego słuchać. A jeśli chodzi o konwój to policja..Straż miejska to tylko mogłaby być z dobrej woli. Ojczulek się zapyta jutro w pracy (komendant musiałby wyrazić zgodę no i koledzy z pracy)

kto się zajmie tym tylko poważnie..

Sugerujesz, że ja się zajmuje niepoważnie? Fajnie...Super się poczułam

napisałem do Radia BAB na podawane przez nich GG, ale poki co cisza. :-)

marta50 popytaj i o wszytskim inforuj nas na forum.

Dzięki wszytski za włączenie się do organizacji jako takiej której nie ma.. ale mimo wszystko trzeba cos ustalić.

W dniu ostatecznym sądu zapytają nas o to, czego dokonaliśmy, a nie o to, co przeczytaliśmy ..

marta50 nic takeigo nie mówiłem czy pisałem, poprstu wiel razy bywało na forum że cos innego pisza a co innego robią więc pisze o poważne podejscie do tego

No można by dzwonić do tych koleżków no ale lipa..za późno

redakcja: redakcja@radiobab.pl
reklama: reklama@radiobab.pl
studio emisyjne: studio@radiobab.pl
produkcja: produkcja@radiobab.pl

mozeby zasypac ich mailami ?? pozatym mozna przeciez rano zadzwonic

pospali się wszyscy, zanim maila odczytają to ho ho..

w sumie racja ale mysle ze jesli zadzwoni sie z rana beda przypominac co jakis czas o tym... W-Y-B-O-R-C-A zadzwonisz ??

ok piszemy meile.. od każdego może to coś pomoże

dużo osób pewnie pyta się o trasę więc proponuję:

Od Ołtarza , wyszyńskiego koło Lider Price, następnie w prawo..i ulicą sikorskiego bodajże do ronda obok ZUS, łaczącego się z Szosą Zambrowską, następnie iść koło strarego szpitala, teraz prokuratury, a przy teatrze lalek skrecic w prawo i przechodzić obok placu Niepodległosci, następnie kawałek rządową i od strony rządowej wejsc na plac przy katedrze

co o tym sądzicie

sorry poprawka

Od Ołtarza , wyszyńskiego koło Lider Price, następnie w prawo..i ulicą sikorskiego bodajże do ronda obok ZUS, łaczącego się z Szosą Zambrowską, następnie iść koło strarego szpitala, teraz prokuratury, a przy teatrze lalek skrecic w prawo i przechodzić obok placu Niepodległosci, następnie kawałek dworną i od strony dwornej wejsc na plac przy katedrze

Została tylko informacja do policji ... kto się tego podejmie.

tak wlasnie se wyobrazalem ten marsz...

Log4N No tak ale kto będzie rano radia słuchał? Przecież każdy będzie w szkole...Wyborca..czekaj ide po plan Łomży..żartuje...nie no spoko pomysł tylko ja się po raz n-ty pytam: kto to poprowadzi? przecież nie każdy będzie wiedział gdzie idziemy..

ja moge isc na czele , nie ma problemu.

to juz role przejmuje spontanicznosc ale mysle ze skoro idziemy ulicami miasta to ta trasa jest najbaardziej odpowiednia i wogole.. a radia sluchaja rozni ludzie czuje ze jak sie pojawi komunikat nie od jednej osoby sie dowiesz o tym marszu ;]

Wyborca w prawo -tłum leci w lewo;] Nie no gites będzie. Jakoś sobie w tych większych miastach radzili to i my sobie poradzimy.

wszytsko jest dopięte tylko policja, przed chwila rozmiwałem z orgazatorem marszu kibiców z krakowa, oni zrobili to spontancznie zucili hasło i zeszło się ponad tysiac osób, a plicja to podstawa.

A u nich była policja? Jak tak to jak ich sobie zawołali?

poprostu poszło kilak osb i pwiedziało jest w prosta jaka sprawa i co chca zrobić . i nie odmówili.

jest jeszcze jeden pomysl ... jakby ktos z parafii Milosierdzia Bozego moglby pogadac z proboszczem o ogloszenie w czasie mszy informacji o marszu byloby lux normalnie...

poprstu kto się jutro przejdzie.. i powie. ja nie moge do południa bo jestem w pracy bo tak to bym sam to załatwił.

toc on nie gryzą kwesta isc i poprosisc, a nawet nie prosci tylko powiedziec zeby o godiznie 18 po mszy byli radiowozem i nas poprowadzili.

Kto do nich pójdzie.

ja mam szkole...

zaraz na adres komendy miejskiej w łomzy wysle meila z prosbą.

Ja mam szkołe niestety do 15.20. Daj maila to też wyślę. Tylko czy policjanci umieją obsługiwać komputery?

sluchajcie moim zdaniem policja to jest najmniejszy problem... jesli nici z maili i telefonow postawi sie ich przed faktem dokonanym zadzwoni z oltarza i jesli im zalezy to przyjada, jesli nie przyjada to nie beda w nas strzelac z "gumowych" nabojow...

kmplomza@poczta.internetdsl.pl

ja już swoja prośbe z opisem trasy wysłalem, wy wysyłacie z prosbą o wsparcie.

Log4N no niby masz rację. Tylko czy jak się zadzwoni to nie powiedzą że trzeba było wcześniej się orientować.Ciekawe, czy uzbiera się nas taka grupka, żeby policja mogła nas prowadzić. A nie tu przyjdą 3 osoby i wyjdzie na to że policji będzie więcej;]

uhh nie myslalem ze kiedykolwiek bede pisal maila do komendy ;] zawsze musi byc ten pierwszy raz ;] do radia tez poszlo ;]

Ja wysłąłem, najzywej się przeprosi ich za zamieszanie, niz miała by się komus stać krzywda.

Jak dostanę odpowiedz poinforuje o wszystkim.

Pozdrawiam i do jutra

Dziękuję wszystkim za wsparcie.

Ahoj! Do jutra!

czym więcej tym lepiej.. przynajmniej nie potraktuja tego jako żart.. tak mysle ;] ok dozobaczenia jutro o 18 w kościele... dobranoc

Drogi wyborco, doceniam bardzo twe zaangażowanie, ale pomyliłeś nazwy ulic i obiektów. Zamierzałeś chyba tak ; ulicą Kard. St. Wyszyńskiego. Sikorskiego do góry, od ronda Szosą Zambrowską koło starej przychodni do ulicy Giełczyńskiej, z której póżniej w Dworną i na plac katedralny. Najbardziej optymalną trasą jest trasa papieska którą przejechał Ojciec Św. w czerwcu 1991 po zkończonej Mszy Św. do pałacu biskupiego na kolację i nocleg. Jutro po konsulatacji podam dokładny jej przebieg.

ok napisz ta trase wszytsko jest do rozwazenia, ale gówny zarays chodziło mi własnie przejsc ta trasą, tylko inaczej troche zamotanie ja podałem.

Tak ta trasa się potwierdza od Giełczyńskiej wjeżdżał do pałacu, ale czy warto organizować w wtorek kiedy kuria planuje na czwartek? Czy warto 2?

To Bedzie dziś to czy nie ?

Mysle, ze lepiej zebrac sie wszyscy we czwartek, skoro juz zostalo naglosnione i jest zorganizowane wszytko. Osobiscie jestem za czwartkiem i juz poinformowalem moich znajomych.

Tak żeby nie rozdrabniać, może lepiej jeden a dobrze zorganizowany. Widziałem wczoraj na takim marszu mlodzi nieśli na ramionach olbrzymi krzyż.

No dobra dobra ale ja już nagadałem że dziś to ma być to więc lepiej dziś jak tak się postaraliście a co do czwartku to bedzie napewno dużo osób to można dziś iść a kto dziś nie pujdzie to może w czwartek i tyle bo chyba wszyscy nie pujdą naraz jak tak myśle nie wiem róbcie co chcecie ale patrze że nie umiecie nic organizować :(

Profesjonalna organizacja:

Piątek 8 kwietnia br. godz. 18.00 - Msza św. pogrzebowa - zaproszeni wszyscy także uczniowie szkół łomżyńskich, władze itp... ze sztandarami

20.00 Nabożeństwo światła - marsz ze świecami do Łomżyńskiej Katedry przed ołtarz MB Pięknej Miłości, którą Jan Paweł II koronował

21.00 Apel Jasnogórski

21.37 Zakończenie

Organizatorem jest Kuria Diecezjalna więcej informacji w Radio Nadzieja 103,6 FM które na bieżąco o tym informuje i będzie transmitować na żywo.

Zapewnione jest nagłośnienie na placu oraz przemarsz przez miasto.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

ja jestem za dzisiejszym marszem juz wszystkich kogo znam powiadomilem i sam sie wybieram wiec licze na was....

Skoro dzis ma się odbyć marsz to moze ktos poda konkretna godzinę? Ma to być 18.00 ?? Jesli tak to zaraz powysylam maile, sms oraz info na GG do znajomych.

skontaktowali się ze mną lduzie z Radia Nadzieja, wspmogą nas. o godzinie 18.00 zapraszam pod Ołtarz Papieski.

DZISIAJ o 18 CAŁA ŁOMŻYŃSKA MŁODZIEŻ SPOTYKA SIĘ POD OŁTARZEM PAPIESKIM,

USZESTNICZYMY W MSZY O GODZINIE 18, A NASTĘPNIE WYRUSZAMY W MARSZ ULICAMI MIASTA.

LOGISTYCZNIE i DUCHOWO WESPRZE NAS RADIO NADZIEJA.

ZAPRASZAM WSZYSTKICH GORĄCO JESZCZE RAZ.

Tak jest - nie możemy być gorsi jak inne miasta, niech będzie dziś i w czwartek też!

DZISIAJ JEST POSTAWIONE WIELKIE WYZWANIE PRZED MŁODZIEŻĄ ŁOMŻYŃSKĄ..

ZJEDNOCZMY SIĘ o 18. POD OŁTARZEM PAPIESKIM

TAK TRZYMAJMY!POKAŻMY, ŻE MŁODZEŻ ŁOMŻYŃSKA TEŻ MOŻE SIĘ ZJEDNOCZYĆ, ZWŁASZCZA W TAK SŁUSZNEJ SPRAWIEW-Y-B-O-R-C-A napisał(a):NETI

Yo nigga!!! Aj!!!

Czy będzie transparent z napisem ostatnich słów Ojca Św. do młodzieży ,,SZUKAŁEM WAS"?

Będzie nas dużo...

W-y-b-o-r-c-a napisał:

dużo osób pewnie pyta się o trasę więc proponuję:

Od Ołtarza , wyszyńskiego koło Lider Price, następnie w prawo..i ulicą sikorskiego bodajże do ronda obok ZUS, łaczącego się z Szosą Zambrowską, następnie iść koło strarego szpitala, teraz prokuratury, a przy teatrze lalek skrecic w prawo i przechodzić obok placu Niepodległosci, następnie kawałek rządową i od strony rządowej wejsc na plac przy katedrze

Zgadzam sie z tym !!

Ptysiu odbiło ci?

Wszysto ustalone.. o godiznie 18 spotykamy się pod Ołtarzem.

Dobra :)

TRASA USTALONA Z POLICJĄ:

Od Ołtarza Papieskiego - ulicą ks. Kard. Wszyszyńskiego w prawo ul. Sikorskiego do Ronda w ul. Szosa Zambrowska dalej prosto w Sadową (tam Ojciec Święty dojeżdżał) do głównego wejścia Katedry - modlitwa przed obrazem MB Pięknej Miłości, którą Jan Paweł II koronował a następnie spowrotem na Sadową w lewo w ul. Dworną do Parku na Placu Jana Pawła II i tam przed wejściem do Seminarium jest pomnik Ojca Św. (kolejne miejsce potytu). Tu złożenie kwiatów i zniczy... w ciszy indywidulane rozejście

RADIO NADZIEJA 103,6 FM

INFO napisał(a):

> TRASA USTALONA Z POLICJĄ:
>
> Od Ołtarza Papieskiego - ulicą ks. Kard. Wszyszyńskiego w prawo
> ul. Sikorskiego do Ronda w ul. Szosa Zambrowska dalej prosto w
> Sadową (tam Ojciec Święty dojeżdżał) do głównego wejścia
> Katedry - modlitwa przed obrazem MB Pięknej Miłości, którą Jan
> Paweł II koronował a następnie spowrotem na Sadową w lewo w ul.
> Dworną do Parku na Placu Jana Pawła II i tam przed wejściem do
> Seminarium jest pomnik Ojca Św. (kolejne miejsce potytu). Tu
> złożenie kwiatów i zniczy... w ciszy indywidulane rozejście
>
> RADIO NADZIEJA 103,6 FM

Jak widać trasa uległa lekkiej zmiane ... ale nie o to w tym wszytskim chodzi, fakt fakte o 18 sie spotykamy.

informacja gg

Skoro juz wszystko pewne, napisałem przykładowy text łańcuszka (Dzieki Ci kefas za natchnienie), który proponuje rozesłać po sieci (gg itp...).

Dzisiaj (wtorek) w Kościele Miłosierdzia Bożego odbędzie się msza, po której wyruszy marsz ku uczczeniu pamięci Jana Pawła Wielkiego.

Po błogosławieństwie, zbierzmy się na ołtarzu papieskim i po krótkiej modlitwie pokażmy swą miłość do Papieża i ufność Jego słowom idąc trasa, którą przejechał w czerwcu 1991, do drugiego miejsca, które gościł pielgrzymując do Łomży, do Łomżyńskiej Katedry.

Niech marsz ten będzie symbolem, że młodzi ludzie pójdą za papieżem nie tylko ten jeden raz, ale że będą szli przez życie, będąc w zgodzie z nauką Jego i naszego największego nauczyciela Jezusa Chrystusa.

Aby marsz nie był tylko marszem, zabierzmy ze sobą znicze i wizerunki Ojca Świętego. Niech Łomżyska młodzież pokaże kim dla nich był, jest i będzie...

Prosze rozeslij tą informacje wszystkim ktorych masz na gg z lomzy, a takze poinformuj kazdym innym sposobem swoich znajomych...

ojeja ojeja ojeja

godzine dopiszcie do lancuszka !!! Admin ! Zmien na stronie glownej ! Sorka za niedopatrzenie...

Widzę, że ogłoszenie te pojawiło się również w informacjach, ale brakuje najważniejszego - o której godzinie!

o 18 zaczynamy.

To od kąd do kąd ?

trase masz napisana wyzej.

Poraz ostatni piszę od 18 przy Ołtarzu Papieskim, później masz, i przemarsz ulicami miasta :

Od Ołtarza Papieskiego - ulicą ks. Kard. Wszyszyńskiego w prawo ul. Sikorskiego do Ronda w ul. Szosa Zambrowska dalej prosto w Sadową (tam Ojciec Święty dojeżdżał) do głównego wejścia Katedry - modlitwa przed obrazem MB Pięknej Miłości, którą Jan Paweł II koronował a następnie spowrotem na Sadową w lewo w ul. Dworną do Parku na Placu Jana Pawła II i tam przed wejściem do Seminarium jest pomnik Ojca Św. (kolejne miejsce potytu). Tu złożenie kwiatów i zniczy... w ciszy indywidulane rozejście

Dozobaczenia na miejscu.

a co z piątkiem ????

właśnie wrocilem...

['] ['] [']

['] ['] ['] ['] ['] ['][ '] ['] [']['] ['] [' ]['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']

ŁOMŻYŃSKI MARSZ MŁODZIEŻY TO JUŻ PRZESZŁOŚĆ, ALE MYŚLĘ ŻE PIĘKNA.

CHCIAŁEM SERDECZNIE PODZIĘKOWAĆ WSZYSTKIM ZA TO ŻE PRZYBYLI DZISIAJ, JAK DONOSZĄ MEDIA BYŁO NAS OKOŁO 3000 , A NAWET PONAD 3000 LUDZI, TO NAPRAWDĘ DUŻO.

DZIĘKUJĘ WAM, ŻE NIE ZOSTALIŚCIE OBOJĘTNI NA INFORMACJE Z FORUM, SMSY, CZY ŁAŃCUSZKI ROZSYŁANE PRZEZ GADU-GADU.

NAPRAWDĘ JESTEM BARDZO ZADOWOLONY, TO ILE NAS BYŁO PRZEROSŁO MOJE OCZEKIWANIA,

BEZ WAS BY TEGO NIE BYŁO ...

POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ.

['] ['] ['] ['] ['] ['][ '] ['] [']['] ['] [' ]['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']

Bartek vel. W-Y-B-O-R-C-A

JaK rOzPęTaŁeM III WoJnĘ śWiAtOwĄ, więcej takich akcji ja za każdym razem chętnie się przyłacze i pomogę. Dziękuje wszystkim za przybycie.

ja do tej pory jestem w szoku... to musial byc cud zeby w ciagu niecalej doby zorganizowac taki marsz.. brak mi slow to co dzisiaj zobaczylem bylo piekne... slowa uznania naleza sie takze ksiedzu ktory przemawial w katedrze zadko przemawia do mnie kazanie w kosciele ale to co On powiedzial w kosciele przeszylo mnie od stop az do glow. Moje gratulacje wszystkim

Z tego co slysze i czytam naprawde musialo to wszystko robic wrazenie.Nie mogla w nim dzis akurat uczestniczyc,ale w za to uczestniczylam w Marszu Milczenia ktory sie odbyl w Bialymstoku.To bylo cos nie samowitego.Ciarki mnie przeszly a lzy cisnely sie do oczu,kiedy ustalam na walach kosciola Sw.Rocha i zobaczylam tlum ludzi.

Mam nadzieję że w czwartek będzie nas więcej..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org