wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Złoty Smok

Wiecie może co będzie w Złotym Smoku na Legionów.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Złoty Smok

nie .

zgrzyt hehe

zgrzyt ale pojechałeś po bandzie.

pewnie kolejny lokal z jedzeniem

wrzuć na wyszukiwarkę z 2-3 miesiące temu było dużo na forum o nowo powstającym barze u Chińczyka, on sam dużo w tym temacie informował.

angella

Obiło mi się o uszy że jakaś porządna knajpa Chińska .

Nooooooooooooooo

szczebiota jak zwykle yntelygentna inaczej

i tak najlepszy kebab jest po schodkach naprzeciwko statojla i koni. mój sąsiad ma tam znajomą i prawda jest taka nik tam nie rzeni ! jest opór wszystkiego i surówki i bułki ! konkret dają i myślę że by musiała być na maksa konkurencja żeby to zmienić ale niech będzie bo to tylko wyjdzie na lepsze

ale tu nie o kebabie mowa, i chyba tam u tego Chińczyka tego nie będzie, będą inne dania.

angella

noto czekamy czekamy !

restauracja chińska, zapowiada się że będzie to porządny lokal, a nie to co na giełczyńskiej; Słyszałem że już otwarte, trzeba wpaść do tego złotego smoka i się przekonać jak jest.

skup złomu

Tam jest chinczyk bardzo pyszny robią chinczyki napewno lepszy niz na dwornej tam w smoku zlotym jest duzo miejsca chodzi o lokaal. za lokalem jest duzo miejsca pod parasolami na gorze jest duzo miejsa a na dole jest wmiare duzo tez ;d ale jedzenie pyszne polecam i czysto a tam na dwornej to brudno jest i malo miejsca

mają swoją stronę www?:)

drugi temat o złotym smoku ?
chyba się wybierzemy tam skoro tak administracja forum zachwala !

a gdzie zniknął ten paziu od autek na wynajem ? chciałam poważnie zapytać a go chyba wycieli

no no, i peugot zielony coupe cabrio stoi pod smokiem i robi reklamę ;P

będzie z dowozem?:))

Fajnie, że jest nowy chińczyk bo warunki panujące w lokalu na giełczyńskiej wołają o pomstę do nieba. Tu, o ile będzie dobre jedzenie, będzie można z przyjemnością posiedzieć.

Już chyba otwarte mają. To jakaś chińska knajpka :)

"no no, i peugot zielony coupe cabrio stoi pod smokiem i robi reklamę ;P" to juz wiem gdzie to jest, bo wczesniej jak przejeżdżałem to nie mogłem rozczytać co tam się mieści, szyld słabo widoczny dla kierowców...

jaki numer jest do tego złotego smoka i czy serwuj jedzenia na wynos i w dostawie?

i jak? był ktoś?

my chyba będziemy szły ale to wieczorem jakoś

brak parkingu i klimatyzacji :D

polecam byłem super restauracja , duży i doskonały wybór kuchni egzotycznej. Są małe uchybienia ale myślę jak popracują nad tym to będzie jedna z najlepszych restauracji w mieście. Jadełm tam i bardzo mi smakowało. Polecam to pierwsza jaskólka czegoś nowego w tym mieście

Pifpaf

Po przeczytaniu pochlebnych opinii postanowiłam wraz z chłopakiem przetestować ową restaurację. Wrażenia? Porażka! Lokal bardzo ładny, miejsca dużo, obsługa miła, ale jedzenie straszne. Warzywa pokrojone jak dla krowy, duże kawałki, potrawy bez smaku, wołowina żylasta, twarda, sucha, kurczak niedosmażony, mięso różowe. Zamówiłam kurczaka w cieście - porcja jak na tą cenę niezbyt duża, mało ryżu, jedząc kulki czuło się tylko kokos, zero soli lub przyprawy, która nadała by smak. Chłopak czekał na potrawę ponad 20 minut, a ja prawie 40. Rozumiem, że było trochę ludzi (dla porównania na Giełczyńskiej czasem był taki sam ruch i czekało się góra 20 minut).
Radzę popracować nad smakiem, bo bar ten jest daleko za tym na Giełczyńskiej, a o jakimkolwiek standardzie kuchni chińskiej nie wspomnę, a jadło się już w wielu takich miejscach.
Wystrój 4+
Obsługa 4+
Jedzenie 2

Wystrój - 4+
Obsługa -4
Jedzenie-2 z + na zachętę bo to dopiero początek
Ceny- 4-

Parking mały fakt,ale nie ma tam innej możliwości. Cóż mogę powiedzieć, to dopiero start, życzę naprawdę powodzenia tej restauracji,ale po pierwszych odwiedzinach stwierdzam szczerze,bo jestem stałym klientem naszego starego zasłużonego chińczyka,że w lokalu przy Giełczyńskiej zjem taniej i więcej. Moja rada : więcej ryżu, bardziej mokra surówka ( grubo krojona i strasznie sucha), mięsko smaczne (brałem kurczaka i sajgonki),a i chyba z nerwów zapomniano mi polać danie jakimkolwiek sosem...ale to początki i na pewno jeszcze tam wpadnę w odwiedziny.

chinczyk a wietnamiec robi heh :) byłem dwa raz dzień po dniu i nie byli wstanie zrobić tego co zamawiałem i nie wiadomo czy nie chcieli czy nie mieli czegoś nie mam pojęcia ale podpadają na samym początku

---===CICHO CIEMNY JA===---

Lokal przyjemny, ale jedzenie porażka. Potrawy na Giełczyńskiej były daleko w tyle za jedzeniem z pierwszej lepszej budki w Warszawie, ale to co jadłem w Smoku to jakaś pomyłka. Chyba kupują w Lidlu mrożonki na przecenie i wciskają ludziom.

Bylem dzis i zaluje jedzenie slabiutkie a wiem co pisze bylem w usa i jadlem w chinatown u oryginalnych skosnookich Nie polecam szkoda czasu i ciezko zarobionych na emigracji $

Byłem, jadłem i ogólnie bardzo pozytywnie. Jedzonko smaczne, obsługa miła i fajny wystrój. Trochę trzeba było poczekać na zamówienie, ale to początek to i w sumie nie ma co się dziwić.

Ochyda

Śmierdzi, że aż w samochodzie czuć jak się przejeżdża, a tłuste opary wypływają kominem na dach. Ochyda!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org