piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
problem z monitorem

mam monitor LG i kiedy odpalam komputer to wyskakuja napisy na monitorze po czym mryga na nim jakies biale pionowe 1cm kreski potem znowu napisy i monitor gasnie i pali sie tylko ta lampka od wlaczenia monitora a ekran ma caly czarny, nie moge zrestartowac komputera i tylko dziala wylaczenie z pradu.

napisy to chodzilo mi o te ktore wyskakuja po lwaczeniu komputera czyli o ramie i procesorze.

z gory dzieki za pomoc.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: problem z monitorem

Jesli Ci monitor nie działa,to jak chcesz odczytać nasze porady?

Ja tez mam LG i mi wyskoczył kiedys pojedynczy pasek pionowy, moim zdaniem to wina matrycy, oddaj na gwarancje, ja tak zrobilem i mi naprawili :) a moze to wina kompa? karty graficznej ?

pisze z laptopa zeby nie bylo.
komp juz dawno po gwarancji. najdziewniejsze to to ze jak wlaczam to chwile mam poprawny obraz ale potem pajawiaja sie plamki na czarnym tle jakie urwane slowka i takie rzeczy. czyli to na pewno wina karty graficznej?

dziwnie piszesz, nie dziala wylaczenie pc tylko z pradu.. Czy ty napewno masz problem z monitorem..? bo wiesz monitor a pc to 2 inne sprawy. Lepiej podepnij ten monitor u sasiada i zobacz czy dziala, jak nie to pewnie twoj pc a bardziej grafa sie posypala

y

grafa zrobila se świeta.

the thruth tracker

Przecież święta zaczynają się jutro.

Zdemontuj zawiaski od monitota(wystarczy śrubokręt i kombinerki) i z tym monitorem idz do sąsiada i podłącz go do stacjonarnego.

albo do laptopa podlacz ;p tez ma zlacze takowe ;p heh

y

chodzi mi o to ze jak nie mam czarny ekran to nawet jAK klikam reset to komputer nie reaguje a jak trzymam przycisk wlaczania to sie nie wylacza.

I tak być powinno.Przycisk włączania jest od włączania.Jak chcesz go wyłączyć to przyciśnij przycisk od wyłączania.Logiczne i proste.

przeciez kiedy trzymam dlugo przycisk wlaczenia to sie komp wylacza.

No nie wiem.Jesli jeden przycisk jest do wszystkiego ,to tu się sprawdza stare powiedzenie"jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego"

maly dobry jestes hahahaha

Jak nic nie wykombinujesz to po świętach mogę Ci go przerobić.Mam stary monitor od stacjonarnego 21 cali,oczywiście płaski też LG.Musisz tylko kupić zawiaski w sklepie meblowym i załatwić wiertarkę.Nie jeden będzie Ci zazdrościł.

podlacz do monitor laptopa i jezeli "ozyje" to sprawdz karte graficzna w komputerze (o ile nie jest wbudowana w plyte glowna), wyciagnij karte i wloz spowrotem - czesto taki trick pozwala na oczyszczenie stykow na karcie i w gniezdzie mocujacym, jezeli nie zadziala to prawdopodobnie czas na nowa karte graficzna

jesli komp ci sie nie wylacza i musisz wylaczyc z pradu to monitor jest ok to plyta albo zasilacz na 100%

Brylant,robisz chłopakowi wodę z mózgu,jak może być uszkodzony zasilacz jak swieci dioda od zasilania,no chyba ,że to robaczek świentojański.:)

Autor: _maly_ (---.elomza.pl)
Data: 03-04-10 17:58
Zdemontuj zawiaski od monitota(wystarczy śrubokręt i kombinerki)

urodzony inżynier :D

the thruth tracker

moze jeszcze młotkiem te "zawiaski" ? :]

the thruth tracker

WD-4,a jak nie pomoże to dobiero młotkiem.

na "w razie co" zawsze noszę przy sobie palnik acetylenowy.

the thruth tracker

Oj, palnikiem obawiam się ,że można uszkodzić obudowę.;)

nie dam rady podlaczyc monitora do laptopa.
a moze to tylko kabelki w srodku kompa (skrzynki) sie lekko poodlaczaly? bo jak mi dzialal komp normalnie przez 15 minut i dopiero potym czasie zaczely sie robic kreski i komputer nie reagowal.

mowisz po 15min hmmm albo przegrzanie, albo grafa siada, albo elektrolity spuchly i daja znac o sobie, monitor zapewnie jest ok, problem to JEDNOSTKA,

y

dzienwe bo nigdy nie mialem z tym problemow jeszcze tego samego dnia sobie chodzilem po internecie kilka godzin i jak wlaczylem pozniej to padl monitor.

a Ty dalej ujeb*** sie tego monitora...!!! czlowieku sprawdziles go..? bo dalsza rozmowa i pomoc tobie nie ma sensu. Jesli dla ciebie to dziwne.! Jesli ktos ci radzi to wypadaloby to sprawdzic!! a jesli nie potrafisz spr monitora lub nie masz "sonsiada" bo jestes aroganckim gow*** to sie nie dziw ze dla ciebie wszytko bedzie dziwne!!! Dziwny to ty jestes a nie twoj monitor i pc.

Jesli chcesz szukac przyczyny co sie stalo z twoim o boze kochanym monitorkiem to sprawdz go u "sonsiada", jesli bedzie dzialac to temat zamkniety, wtedy zaloz se nowy temat czemu moj kofany pc do czatowania nie dziala... o boze kochany mama mnie zabije lol

y

ale to wszystko "dziwne"
nie mam "sonsiadow"

anilorak jak tak wszystko dziwne i wogle to powiem krotko

zmien dilera i lekarza

y

Jedyne wyjscie to.... Przez okno monitor :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org