wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dziękuję Policji

Tak jak myślałam, na policję "zawsze" można liczyć. Dziękuję, że was nie obchodzi, jak się ludziom jeździ po tym mieście. Szczególnie, gdy są zepsute światła na skrzyżowaniu i moglibyście nam pomóc. A potem sie dziwicie, że jak trzeba, to nikt nie staje w waszej obronie... Róbcie tak dalej - Pozdrawiam - Lucyna

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dziękuję Policji

cyt; "A potem sie dziwicie, że jak trzeba, to nikt nie staje w waszej obronie" Mów za siebie może... większe miałbym pretensje do odpowiedzialnych za naprawę i obsługę tych świateł.

Widac Lucynka, ze masz ogromne problemy i brak umiejetnosci!Nie umiesz uczestniczyc w ruchu drogowym,nie znasz sie na znakach -wez taxowke albo z buta!
Wkurzaja mnie takie baby..!

czy przez zebrę przechodzisz sama czy prosisz starszych żeby cie przeprowadzili za rękę ?

A co to sie porobiło.....światła nie działają i juz paraliż w całej Łomzy.Ludzie są jeszcze znaki...te na nozkach(pionowe) i poziome (malowane na jezdni) i mozna jezdzic bez problemow.(tak mowił mi wykładowca nauki jazdy.

Pozdrawiam:
Grey

to nie chodzi o umiejetnosci. po to sa sygnalizacje swietlne zeby dzialaly. a w ciagu dnia moglby szanowny pan z drogowki pokierowac ruchem a nie tylko chowac sie za krzakami i nekac kierowcow

bigi2004

Złej tańcownicy to i rąbek u spódnicy przeszkadza, jak się nie umie jeździć to się za kirownicę nie wsiada, brak świateł w łomży to akurat nie tragedia i jazda nie sprawia większego kłopotu

to niech je zdemontuja bo po co nam swiatla. niech zdemontuja wszystkie swiatla w miescie bo po co przeciez sa znaki. po co mamy isc ku nowoczesnemu skoro mozna za murzynami. po co nam pralki skoro rzeka w miescie plynie, po co lodowki skoro soli pod dostatkiem. nie po to kiedys zbudowali swiatla zeby byly non stop zepsute. i mowi to wcale nie gorszy kierowca od was

bigi2004

a co wy się jej tak uczepiliście, nie chodzi o brak umięjetności prowadzenia pojazdu tylko o utrudnienia w ruchu, skrzyżowanie woj polskiego z sikorskiego to tragednia, chyba że jeździcie wojska polskiego bo wjazd na skrzyżowanie z sikorskiego to nie lada cud, bo uprzejmych kierowców którzy wpuszczą jest nie wielu, każdy jedzie przed siebie a że ktoś stoi 10 min to nie ważne niech se stoi kolejne 10, i gdzie jest kultura na drogach.

.:Co mnie nie zabije to mnie wzmocni:.

postaw w ŁOMZY policjanta na skrzyzowaniu to sie wcale pogubia i jeszcze wieksze korki beda

.

Do taxi tez strach wsiadac.Akurat dzis na tych nie dzialajacych swiatlach pan z Taxi zderzyl sie z samochodem osobowym...Wszyscy pchaja sie do przodu,nie wiedzac nawet czasami kto ma pierwszenstwo.Pytam:czyja to wina?Dzieki Bogu chodze pieszo i nie mam takich problemow:)

Są ludzie odpowiedzialni za "awaryjność"tych świateł więc do nich z pretensją.
Są ludzie(policja)odpowiedzialni za bezpieczenstwo i do nich z pretensją,ponieważ to ich po 1 praca,po2 biorą za to kasę ,po3od tego są żeby zapewnić bezpieczenstwo na drogach.
I umiejętnośći prowadzenia pojazdu wiele tu nie mają do rzeczy ,gdyż ty możesz być najlepszym kierowcą a ktoś inny niekoniecznie i nie daj B żeby ten ktoś inny w ciebie "stuknął".

Akurat te światła na skrzyżowaniu ulic Wojska Polskiego i Sikorskiego już działają...

na kolegium ich

Pozdro 600

no w zasadzie awarie sygnalizacji nie zdarzają się zbyt często więc nie byłoby zbytnim wysiłkiem dla policjantów ruchu drogowego ab y w godzinach 0d 08.00 do 17.00 regulowali ruchem na tym skrżywaniu. Z pewnościa byłoby to pozytywnie odebrane dostrzezone a co najwazniejsze byłoby bezpieczniej. Jak widać na tym forum więcej policjantow z drogówki niz na tym skrzyzowaniu. Oj Panowie to nie ta droga.

Bimbo

lucyna poczekaj jak ci się noga poślizgnie to przywalą CI z grobej rury i nie będzie litości i niechwal ich

pierd....ć znaki , światła są po to żeby działały, ja rozumiem pare godzin żeby nie działały ale 2 dni !!!! a co do policji to sie zgadzam z niektórymi , niech rusza dupy bo tylko czaić sie na skrzyzowaniach i krzakach umieja, ciekawi mnie wogóle czy jakis pan z drogówki umie wogóle kierowac ruchem na duzym skrzyzowaniu ???? bo jakiem stary łomzyniak to nie widziałem jeszcze żeby którys kierował ruchem na duzym skrzyzowaniu !!! do mandatów to jacy oni madrzy , nic nie da sie "wielkim panom" wytłumaczyc ale zareagowac na zepsute światła to juz ciezka sprawa bo weżmie komendant i jeszcze postawi na skrzyzowaniu i trzeba bedzie stac no ...!!!

szpenio - człenio!!!!

>nie po to kiedys zbudowali swiatla zeby byly non stop zepsute. i mowi to wcale nie gorszy kierowca od was<

A jaka tu wina policji??

do szpenio
nie 2 dni tylko 4 i teraz tez nie dzialaja bo nikt ich nie naprawia tylko dziure wykopali i szlabany postawili,)

OCB

jeśli chodzi o kierowanie ruchem w łomży, to byłtaki policjant Nagła śmierć to widziałem jak kierował i chyba w łomży był najlepszy w te klocki teraz policja jest nastawiona na karanie kierowców a reszte mają w d....e
CHEJ

No temat dobry i oczywiście jeśli światła nie działają to kierujemy się znakami pionowymi jak ktoś napisał wyżej, lecz jeśli jest gdzieś w mieście problem w ruchu drogowym niekoniecznie na światłach to spytam tych mądrzejszych co wypisywali te mądrości, po jasną cholerę jest w policji dział służby drogowej. Czy żeby ten ruch usprawnić, czy on dupy nie ruszy, bo nikt nie widzi takiego problemu, a jemu tego nie zlecono. Skoro jest problem to dopóki się nie rozwiąże powinna być reakcja ze strony policji, lecz teraz sprawa jest prosta, postawić radar i będzie aktywność pracy takiego pionka. W Łomży również czasami bynajmniej w godzinach powrotu z pracy były problemy na główniejszych skrzyżowaniach i niekoniecznie świetlnych. Czy to wynika z tego że wszyscy ci uczestnicy ruchu nie potrafią jeździć czy powiedzmy wprost że nasza policja jest do dupy i niekompetentna. Zresztą widać czy w ogóle na utrudnionym skrzyżowaniu, gdzie są problemy pojawi się nieudolna władza z drogówki, bo sam jeżdzę dużo i często i sądzę, że chyba wzrok mi się popsuł, bo jak widzę kogoś z drogówki to tylko albo w ramach kontroli albo suszarka hehe. Pozdro dla drogówki.

Dzięki wszystkim, którzy mnie zrozumieli. Przecież nie chodzi o to, żeby narzekać na policję, tylko żeby obiektywnie spojrzeć na ich zaangażowanie w pomoc innym. Chociażby w sytuacjach, kiedy można by po prostu zobaczyć problem i wystarczyłoby chcieć, żeby go rozwiazać i ludziom pomóc. I nie mają tu nic do rzeczy moje umiejętności kierowcy (to do tych z problemami emocjonalnymi) Pozdrawiam wszystkich - Lucyna :)

http://www.sadistic.pl/przejscie-dla-pieszych-w-hanoi-wietnam-vt32410.htm?sid=25f9be7ff5ab1a3d58ec2a7c25454326

.

po to są znaki zeby w razie takich problemow nimi sie poslugiwac 4 dni nie dzialajace światła to nie koniec świata i uwazam że policja nie ma tu nic do rzeczy .Pozatym z takimi problemami to nie na forum bo napewno policja nie ma nic innego do roboty tylko siedziec i czytac forum :P

heh przecież mozna było pojechać inną drogą i ominąć te skrzyżowanie nie prościej jak ktoś nie zna sie na znakach hehe

Do Autor: szpenio (---.elomza.pl)
Data: 23-02-10 15:29

bo jakiem stary łomzyniak to nie widziałem jeszcze żeby którys kierował ruchem na duzym skrzyzowaniu !!!

Widocznie nie bywa Pan np. na procesji w Boże Ciało, bo wtedy zawsze Policja kieruje ruchem. Czesto też przy wypadkach na głównych ulicach. Kilka razy zdarzyło mi się widzieć. Fajna sprawa.

JA TO JA NO WŁAŚNIE!!!!!jesli nie potraficie jezdzic autkiem to prosze nie czepiac sie zepsutych swiatel ani policji bo co oni(e) sa winni.........

Life is brutal ™

Do szpenio (---.elomza.pl)

Z ostaniej chwili, policja właśnie kieruje ruchem na Al. Legionów przy
dawnej Szkole Drzewnej, kto nie widział niech jedzie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org